Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Ohjelmointiputka: Uuden muotoilujärjestelmän testaus

Sivun loppuun

Metabolix [27.10.2010 22:22:53]

#

Putkaan on aina kehitteillä jotain uutta. Yksi tämän hetken projekteista on uusi muotoilujärjestelmä viesteihin. Nyt muotoilu alkaa olla niin hyvällä mallilla, että sitä voi testatakin. Testaukseen voi ilmoittautua mukaan tällä sivulla:
https://www.ohjelmointiputka.net/betatestaus.php

Ennen muotoilun lopullista käyttöönottoa on tarkoitus tehdä jonkin verran uudistuksia Ohjelmointiputkan HTML-koodiin; vanha, osittain taulukkoihin perustuva sivupohja saattaa aiheuttaa vielä joitakin ongelmia uuden, CSS:ään perustuvan muotoilun kanssa.

Kaikenlaisista virheistä voi kertoa tässä keskustelussa, ja myös hyviä ehdotuksia saa esittää.

ankzilla [28.10.2010 00:04:14]

#

Liityin joukkoon hilpeään. :)
Kiva et Metabolix jaksaa värkätä näin paljon näille sivuille.

Jokotai [28.10.2010 08:17:03]

#

Tulipas värikkäitä koodeja :)

Paratiisin poika [28.10.2010 08:22:18]

#

Liityin joukkoon ja testaan tässä :D

(Mod. huom: älä testaa tässä!)

Hmm... En tosin vain tiedä mitä uudistus koskee... siis mkä muuttuu?

Edit: OHO! Vähäks hiano!

Edit: Tuossa css jutus ei voi laittaa rivinumeroita :(

Edit: Nyt kaikissa on rivinumerot, mutta jos jotakin linkkia noista painaa, kaikkiin tulee. Ei huva.

Metabolix [28.10.2010 08:34:56]

#

Älä turhaan täytä tätä keskustelua kokeiluilla, vaan selaa vaikka vanhoja (ja uusia) keskusteluja nähdäksesi, miltä muotoilu näyttää käytännössä. Laita esimerkkejä tänne vain, jos jokin tietty muotoilu aiheuttaa bugin, jota ei voi yksinkertaisesti sanoin kuvata.

Paratiisin poika kirjoitti:

Tuossa css jutus ei voi laittaa rivinumeroita

Rivinumerot tulevat vain yli viiden rivin mittaisiin koodeihin. Olisiko parempi laittaa ne kaikkii?

Paratiisin poika kirjoitti:

Nyt kaikissa on rivinumerot, mutta jos jotakin linkkia noista painaa, kaikkiin tulee.

Tämä johtuu siitä, että Blaze toivoi rivinumerointivalinnan säilyvän evästeessä sivunlatausten välillä, eikä olisi mitään järkeä tallentaa evästeeseen erikseen jokaisen koodilaatikon asetusta. Muutenkin uskon, että useimmilla käyttäjillä on melko yksiselitteinen näkemys siitä, ovatko rivinumerot hyvä vai huono asia.

Paratiisin poika kirjoitti:

Hmm... En tosin vain tiedä mitä uudistus koskee... siis mkä muuttuu?

Merkittävimmät muutokset ovat teknisiä eivätkä vaikuta käyttäjiin mitenkään: Viestien tagit käsitellään yksiselitteisemmin ja huolellisemmin, ja viesteistä tehdään validia ja melko semanttistakin HTML:ää, vaikka tagit olisivat virheellisessä järjestyksessä. Lisäksi tagien tunnistaminen ja HTML:n tuottaminen on erotettu toisistaan, mikä helpottaa HTML:n muuttamista tilanteen mukaan. Esimerkiksi sivupalkissa nyt jo yleisesti käytettävä muotoilu perustuu samaan järjestelmään kuin tämä testattava, mutta monet tagit (kuten koodit ja lainaukset) käsitellään aivan eri tavalla ja muotoiltava teksti katkaistaan näppärästi tageja rikkomatta.

Käyttäjän kannalta suurin muutos ovat kuitenkin uudet koodiväritykset ja rivinumerointi.

(Muutoksista kerrotaan betatestaussivulla. Et tainnut lukea?)

Paratiisin poika [28.10.2010 08:41:38]

#

Yyh. Olisi kiva jos vain sen numerot näkyisi jonka valitsisi. Joillain huonoilla (Minun) koneilla voi alkaa laagimaan kun painaa linkkiä...

Metabolix [28.10.2010 11:13:30]

#

Nyt rivinumeromahdollisuus on kaikissa koodeissa, ja lisäksi asetusta saa vaihdettua laatikkokohtaisesti. Yksittäiset valinnat eivät kuitenkaan tallennu.

Lisäsin betatestaussivulle pienen demonstraation joistakin uusista ominaisuuksista.

nörtti [28.10.2010 12:25:01]

#

Minulla painaessani betatestaus sivulla rivinumerot yhteen linkkiä rivinumeroja ei ilmestynyt, mutta reunaan tuli harmaa alue, jossa rivinumeroiden varmaankin pitäisi olla. Selaimeni on Iceweasel 2.0.0.6

EDIT:Myöskään [hirsi][/hirsi] tai neliöjuuritagi [nj][/nj] ei toimi

Metabolix [28.10.2010 13:23:49]

#

nörtti kirjoitti:

Selaimeni on Iceweasel 2.0.0.6

Selaimessasi on bugi: se ei käsittele rivinumeron text-align-määrettä oikein, minkä vuoksi numero päätyy aika kauas laatikon vasemmalle puolelle (eikä siksi näy). Eikö olisi jo korkea aika päivittää kolmosversioon, kun nelonenkin alkaa jo kohta olla ovella?

nörtti kirjoitti:

EDIT:Myöskään [hirsi][/hirsi] tai neliöjuuritagi [nj][/nj] ei toimi

Hirsipuuta ei tosiaan ole vielä toteutettu. Neliöjuuren pitäisi nyt toimia, yläviivan määrittelevä tyyli oli hukkunut jonnekin. a25 + b47. (Juurimerkin korkeuden muuttaminen lausekkeen mukaan olisi hieman hankalaa, joten tuo pieni rako jää.)

Blaze [28.10.2010 13:34:44]

#

nörtti kirjoitti:

Selaimeni on Iceweasel 2.0.0.6

Mikä distro sulla on? Debian stablessaki on kolmonen o_O

Edit: Fx2 julistettiin "end of lifeksi" joulukuussa 2008, 2.0.0.6 on julkastu heinäkuussa 2007, ja sen jälkeen oli kakkossarjaanki tullu toistakymmentä päivitystä. Whoa.

Macro [28.10.2010 14:48:17]

#

Ovatko väritykset omia tekeleitä vai jotain valmisviritelmiä?

Metabolix [28.10.2010 15:02:49]

#

Macro: Kaikki on itse tehtyä. Useimmissa kielissä värityksen saa kursittua kokoon parissa minuutissa, mutta tuo PHP-HTML-JS-CSS-yhteisväritys vaati aavistuksen enemmän koodia. (CSS-väritys on yhä erittäin puutteellinen, koska CSS sallii rakenteita, joihin yksinkertainen säännöllinen lauseke ei riitä.)

-tossu- [28.10.2010 15:20:33]

#

Pitkiin koodeihin voisi laittaa rivinumeroiden tapaan valinnaiset vierityspalkit. Joskus joku liittää viestiinsä satarivisen koodin, vaikka kymmenrivinen pätkä riittäisi, mikä tekee sivusta hankalan luettavan. Vierityspalkista tai näytä/piilota koodi -napista olisi tuolloin hyötyä.

Metabolix [28.10.2010 16:08:08]

#

-tossu- kirjoitti:

Pitkiin koodeihin voisi laittaa rivinumeroiden tapaan valinnaiset vierityspalkit.

Hyvä ajatus. Nyt vierityspalkit toimivat samalla tavalla kuin rivinumerot.

Macro [28.10.2010 16:10:23]

#

Metabolix kirjoitti:

-tossu- kirjoitti:

Pitkiin koodeihin voisi laittaa rivinumeroiden tapaan valinnaiset vierityspalkit.

Hyvä ajatus. Nyt vierityspalkit toimivat samalla tavalla kuin rivinumerot.

Se kannattaisi laittaa automaattisesti päälle.

Edit. Vai onko se automaattisesti päällä, ja minulla vaan bugasi jotenkin? Äsken katsos se oli päällä se rajoitus pituudessa, vai tallentuikohan se muistiin.

miiro [28.10.2010 16:20:23]

#

Kiitos, Metabolix.

Blaze [28.10.2010 16:22:06]

#

Macro kirjoitti:

[Tyhmien vierityspalkkien näyttäminen keskellä sivua] kannattaisi laittaa automaattisesti päälle.

Eikä kannattais ;)

Lumpio- [28.10.2010 16:26:38]

#

Putkan 卐moderaattorit卐 ovat näköjään pilanneet tämänkin langan.

Torgo [28.10.2010 16:27:31]

#

Vierityspalkit ovat mainio lisä. Siihen voisi vielä lisätä kolmanneksi vaihtoehdoksi kokonaan piilottamisen. Sen tuoma lisäarvo tosin on aika vähäinen, mutta ei tuottane suurempaa lisävaivaa toteuttaakaan. Profiiliasetuksiin varmaan voisi tallentaa mitä asetusta kukin haluaa käyttää oletuksena.

Rivinumerot ovat myös näppärä lisä, mutta mistä syystä nekin on väritetty? Näyttää aika hassulta. Varsinkin kun värityksessä ei tunnu olevan kauhean yhtenäistä logiikkaa.

miiro [28.10.2010 16:28:36]

#

"Pituusrajoitus kaikkiin" -linkin sijasta nuo kaikkiin vaikuttavat asetukset voisi mielestäni laittaa päälle asetussivulta ja poistaa kentän yläpuolelta. Turhaa monimutkaistamista.

EDIT: Ei monimutkaistamista, vaan sekavaa.

Lumpio- kirjoitti:

Putkan 卐moderaattorit卐 ovat näköjään pilanneet tämänkin langan.

Agreed.

Hei, saisko viestinmuokkaukseenkin esikatselun, niin harvoin kun tänne postaankin tai editoin?

villev [28.10.2010 16:44:32]

#

Omissa asetuksissa voisi olla kohta, jossa määritellään oma maksimipituus koodipätkälle, ja jos koodi menee sen yli, ilmestyy vierityspalkki. Näin kaikki saisivat kivan pituisen koodinpätkän (imo tuo kymmenen riviä on kovin vähän D:).

Ja tosiaan esikatselu olisi mukava lisä.

Paratiisin poika [28.10.2010 16:54:34]

#

Tässä vähän arvostelen ja pyytelen nyt joitain asioita:

Ensiksi arvostelu:

Kun painan jostain linkistä (ainakin foorumeille postatuista linkeistä) se muuttuu mielestäni ruman väriseksi.

Sitten pyytely:

Voisiko jonnekkin listata KAIKKI Ohjelmointiputkassa käytössä olevat [tagit]? Haluaisin tietää.

Sitten jos olisi mahdollista niin kun esim minä postaan jonkun surkean koodivinkin (postasin kerran...) niin voin nähdä sen jos tiedän sen numeron. Unohdin kuitenkin yhden lähettämäni koodin osoitteen. Sitä ei koskaan julkaistu. Jos olisi mahdollista niin nämä koodivinkit voisi näkyä samalla sivulla jolla näkyy julkaissut koodit. En nimittäin muista mistä hankin ja miten muokkasin sitä koodivinkkiä :D

Vielä plussana ilmoittelu betatastauksen seurauksena tulleista "haitoista":

Muotoilutagiohje näyttää todella tyhmältä koska sielläkin on näköjään käytössä nuo rajoittimet... 1 rivi; naurettavaa.

Torgo [28.10.2010 17:00:25]

#

Tuo pituusrajoitus ei toimi ihan täydellisesti ainakaan IE8:lla. Jos rajoitan pitkän koodin pituuden, niin ankkuri ei pysy koodin alussa, vaan hyppää piiitkälle eteenpäin threadissa. Sieltä joutuu taas kelaamaan takaisin ja katsomaan, että missäs sitä taas mentiinkään.

Sitten toisekseen koodinrajoitus yhteen/kaikkiin ei toimi kovinkaan loogisesti. Esim. minulla oli yksi pätkä rajoittamatta ja muut rajoitettuina. Painoin siinä mikä oli rajoittamatta: rajoitus kaikkiin. Noh, sille ei tapahtunut mitään, mutta kaikki rajoitetut avautuivat täysimittaiseksi. Vähän samansuuntaista ongelmaa tuli muunlaisillakin kombinaatioilla.

Olisikohan parempi tuo miiron ehdotus, että globaali default-asetus voidaan määrittää omista asetuksista ja noita koodeja voisi sitten yksitellen toglata auki/kiinni?

Edit.
Ja tuo pituusrajoitusnappi on aika turha lyhyissä koodinpätkissä, joita ei voi muutenkaan rajoittaa. Näyttää erityisen hassulta yhden rivin "koodeissa".

Blaze [28.10.2010 17:11:02]

#

Lumpio- kirjoitti:

Putkan 卐moderaattorit卐 ovat näköjään pilanneet tämänkin langan.

Ilkeys on nimemme, ilonpilaaminen intohimomme ;)

(Mitä siinä miiron viestissä ees oli? En ehtiny nähä.)

-tossu- [28.10.2010 17:22:10]

#

En tiedä onko rivinumeroiden värjäys ominaisuus vai bugi, mutta oletan sen olevan bugi, koska rivinumero värjätään jos edellisen rivin loppu kuuluu luokkaan comment tai keyword, muttei jos se kuuluu luokkaan preprocessor tai number. Edellinenkään sääntö ei pidä joka tilanteessa paikkaansa. Esimerkiksi rivinumeroa ei värjätä, vaikka edellisen rivin loppu kuuluu luokkaan comment, mikäli edellinen rivi on yksirivinen //-kommentti.

Toinen asia mikä puoltaa sitä, että kysessä on bugi on se, että rivinumero saa saman värin kuin edellisen rivin loppu. Koodivinkin https://www.ohjelmointiputka.net/koodivinkit/23651-cpp-directdraw-esimerkki lähdekoodista kopioitu pätkä selventänee asiaa.

<span class="rivinumero"></span><em class='comment'>/* Pieni DirectDraw esimerkki by HtH
<span class="rivinumero"></span> * Pieni esimerkki, kuinka käytetään DirectDraw4
<span class="rivinumero"></span> * Resoluution voit helposti vaihtaa muuttamalla alempana olevia vakioita.
<span class="rivinumero"></span> * Muista sisällyttää projektiin ddraw.lib ja dxguid.lib, muuten koodi ei käänny!
<span class="rivinumero"></span> */</em>
<span class="rivinumero"></span>
<span class="rivinumero"></span>
<span class="rivinumero"></span><em class='preprocessor'>#define</em> WIN32_LEAN_AND_MEAN <em class='comment'>// Ei MFC:tä</em>

Edit: Lisäksi edellisestä koodistä käy ilmi, että koodiphp värjää ainakin /*-*/ -kommentit, vaikkeivät ne ole <?php-?> -tagien sisällä.
Edit2: Jostain syystä edellinen koodi ei näy kokonaan.

(Mod. huom: koodiphp-tagi on PHP-koodille; HTML-koodia varten on koodihtml.)

Torgo [28.10.2010 17:27:40]

#

Blaze kirjoitti:

(Mitä siinä miiron viestissä ees oli? En ehtiny nähä.)

Selain 90-luvulta ja valitus, ettei muotoilut näy oikein. ;)

Metabolix kirjoitti:

Rivinumerot tulevat vain yli viiden rivin mittaisiin koodeihin. Olisiko parempi laittaa ne kaikkii?

Mielestäni ei, koska varsinkin yhden ja kahden rivin koodeissa ne vain näyttävät pöljiltä, mutta eivät tuo mitään lisäarvoa. Tämä näyttää erityisen pöljältä sivulla, jossa on useita yhden rivin laatikoita (kuten keskusteluohje). Sen sijaan pidemmissä koodinpätkissä ne ovat usein tarpeellisia.
Toinen vaihtoehto on että se olisi defaulttina pois päältä kaikissa koodeissa ja saisi erikseen togglattua näkyviin silloin kun haluaa. Silloin ne eivät häiritsisi kenenkään elämää, mutta saisi tarpeen vaatiessa näkyviin.

Metabolix [28.10.2010 19:14:45]

#

Paratiisin poika kirjoitti:

Voisiko jonnekkin listata KAIKKI Ohjelmointiputkassa käytössä olevat [tagit]? Haluaisin tietää.

Voisi sitten, kun uusi muotoilu on valmis ja kaikkien käytössä.

villev kirjoitti:

Ja tosiaan esikatselu olisi mukava lisä.

Tämä varmasti toteutuu joskus tulevaisuudessa.

Lumpio- kirjoitti:

Putkan moderaattorit ovat näköjään pilanneet tämänkin langan.

Tässä keskustelussa puhutaan asiaa. Jos ei kiinnosta, kannattaa varmaankin pysytellä turvallisesti irkin puolella – siellähän ei ole pitkään aikaan ollut asiasta tietoakaan.

-tossu- kirjoitti:

En tiedä onko rivinumeroiden värjäys ominaisuus vai bugi

Tämä bugi syntyi edellisen pyyntösi seurauksena, kun eräs CSS-valitsin jäi muuttamatta uusien luokkien mukaiseksi. Nyt vika on korjattu.

-tossu- kirjoitti:

Lisäksi edellisestä koodistä käy ilmi, että koodiphp värjää ... vaikkeivät ne ole <?php-?> -tagien sisällä

PHP-kooditagiin kuuluu kirjoittaa PHP-koodia. Jos koodissa ei ole yhtään <?php-tagia, väritys olettaa, että pätkä on kokonaan PHP:tä. Jos haluat laittaa pelkkää HTML-koodia, käytä [koodihtml]-tagia.

-tossu- kirjoitti:

EDIT2: Jostain syystä edellinen koodi ei näy kokonaan.

PHP:n highlight_string-funktiossa on siis edelleenkin bugeja. Kehittelin ylimääräisen kikan tuon kiertämiseksi. (Sori Macro, huijasin: PHP-koodin varsinaiset PHP-osuudet värjätään PHP:n valmiilla funktiolla. Tämä on kuitenkin ainoa poikkeus.)

Torgo kirjoitti:

Tuo pituusrajoitus ei toimi ihan täydellisesti ainakaan IE8:lla. Jos rajoitan pitkän koodin pituuden, niin ankkuri ei pysy koodin alussa, vaan hyppää piiitkälle eteenpäin threadissa.

Voisitko vielä täsmentää tätä? Siis hyppääkö selain eteenpäin silloinkin, kun nykyisen kohdan yläpuolella ei tapahdu mitään? (Ymmärrän kyllä, että selain "hyppää eteenpäin", jos sivulla ylempänä oleva pitkä koodi katoaa.)

Torgo kirjoitti:

Mielestäni ei [rivinumeroita lyhyisiin koodeihin]

Noita aikani katseltuani päädyin samaan tulokseen ja laitoin rajoiksi viisi riviä rivinumeroinnille ja 15 riviä lyhennystoiminnolle.

Torgo kirjoitti:

Olisikohan parempi tuo miiron ehdotus, että globaali default-asetus voidaan määrittää omista asetuksista ja noita koodeja voisi sitten yksitellen toglata auki/kiinni?

Niin olisi varmaan parasta. Globaalit asetukset voi toistaiseksi asettaa seuraavalla sivulla:
https://www.ohjelmointiputka.net/betatestaus.php?asetukset=1

Asetus siirtyy profiilisivulle ja tallentuu ehkä myös tietokantaan sitten, kun tulee järjestelmän lopullisen käyttöönoton aika.

Lahha [28.10.2010 20:26:39]

#

Todella hieno uudistus muuten paitsi C koodin uudesta värityksestä en oikeen tykkää. Varattujen sanojen ja numeroiden värit voisi vaihtaa keskenään.

Torgo [28.10.2010 21:11:55]

#

Metabolix kirjoitti:

Voisitko vielä täsmentää tätä? Siis hyppääkö selain eteenpäin silloinkin, kun nykyisen kohdan yläpuolella ei tapahdu mitään?

Juu. Ainakin painoin siitä napista, jonka olisi pitänyt vaikuttaa ainoastaan yhteen. Eli yläpuolella ei pitäisi tapahtua mitään. Nyt en saa enää ongelmaa toistettua, joten olisikohan korjaantunut samalla kun kaikkien togglaaminen poistettiin.

Metabolix [28.10.2010 21:14:37]

#

Lahha kirjoitti:

C koodin uudesta värityksestä en oikeen tykkää

Mielipidekysymys... :) Onneksi kuitenkin värit asetetaan CSS-tiedostossa, joten voit yksinkertaisesti tehdä oman tyylitiedoston, jossa määrittelet uudet värit. (Kaiva sivun lähdekoodista oikeat CSS-luokat ja hae Googlesta sanoilla user stylesheet Firefox tms. selaimesi mukaan. Jotkin selaimet vaativat tähän hommaan erillisen pluginin.)

Edit: Onneksi olkoon, Torgo: pienen lainaustagin typotuksesi ansiosta paljastit kaatumiseen johtaneen bugin muotoilusta. :) Mutta hyvä, että sivun hyppely korjaantui. Varmaan siellä jotain omituista oli.

Torgo [29.10.2010 11:08:23]

#

Metabolix kirjoitti:

Lahha kirjoitti:

C koodin uudesta värityksestä en oikeen tykkää

Mielipidekysymys... :) Onneksi kuitenkin värit asetetaan CSS-tiedostossa, joten voit yksinkertaisesti tehdä oman tyylitiedoston, jossa määrittelet uudet värit.

Ehdotus: Kun ihmiset näitä omia css:iä tekevät, niin voisivat niitä ystävällisesti lähetellä myös ylläpidolle. Parhaita (ja selkeästi omaa teemaa toteuttavia) voisi listata asetussivulla, jolloin käyttäjät voisivat valita oman teema-asetuksensa.

Metabolix kirjoitti:

Onneksi olkoon, Torgo: pienen lainaustagin typotuksesi ansiosta paljastit kaatumiseen johtaneen bugin muotoilusta.

Heh. Joskus on huonosta kirjoitustaidostakin hyötyä. :)

Paratiisin poika [29.10.2010 16:48:11]

#

Metabolix kirjoitti:

Onneksi olkoon, Torgo: pienen lainaustagin typotuksesi ansiosta paljastit kaatumiseen johtaneen bugin muotoilusta.

Ai siitäkö se aamuinen bugi johtui? Luulin että minä aiheutin sen :( Luulin näin koska postasin virusjs koodia sisältävän koodijs tagien sisällä olevan jutun keskustelualueelle ja sivusto kaatui heti sen jälkeen...

Minne se lisäämäni keskustelu muuten hävisi?

Macro [29.10.2010 16:54:11]

#

Paratiisin poika kirjoitti:

Ai siitäkö se aamuinen bugi johtui? Luulin että minä aiheutin sen :( Luulin näin koska postasin virusjs koodia sisältävän koodijs tagien sisällä olevan jutun keskustelualueelle ja sivusto kaatui heti sen jälkeen...

Ehkei Javascriptillä tehdä viruksia kumminkaan. Eikä niitä edes suoriteta.

Paratiisin poika kirjoitti:

Minne se lisäämäni keskustelu muuten hävisi?

Roskikseen?

Paratiisin poika [29.10.2010 16:57:42]

#

Macro kirjoitti:

Paratiisin poika kirjoitti:

Minne se lisäämäni keskustelu muuten hävisi?

Roskikseen?

Minkä ihmeen takia? Se oli ihan asiallinen aihe.

Metabolix [29.10.2010 17:20:42]

#

Paratiisin poika, ota silmä käteen: Torgon aiheuttama virhe oli ja meni jo illalla. Oma keskustelusi taas ei ollut millään tavalla asiallinen: dumppasit sivulle täysin tarpeettomasti kymmeniä kilotavuja obfuskoitua koodia.

Blaze [29.10.2010 17:38:23]

#

Paratiisin poika kirjoitti:

postasin virusjs koodia sisältävän koodijs tagien sisällä olevan jutun keskustelualueelle

Unohit kyl lopputagin :P

Jokotai [29.10.2010 17:55:34]

#

Nyt naurahdin :D

Paratiisin poika [29.10.2010 18:20:42]

#

Mistä tämän aamuinen johtui? Siis lähdekoodi näytti loppuvan siihen, missä kohtaa toi kohta jossa näkyy uusin keskustelu. Siis se uusin keskustelu ei kylläkään näkyny. hakupalkki näkyi, profiilisivun linkit näyi, hakunäkyi, navigaatiopalkki näkyi, logo näkyi, pikalinkit näkyi, datatähti homma näky ja kello näkyi. Kellossä näkyi että olen myöhässä koulusta... :D

Metabolix [29.10.2010 18:36:58]

#

Aamuinen ongelma johtui siitä, että muotoilu heitti poikkeuksen, kun viestisi oli niin pitkä. (Kauan sitten muotoilussa oli bugi, joka aiheutti viestin pituuden kasvua, ja debug-vaiheessa käytetty tarkistus oli vielä jäänyt koodiin.)

Blazen (poistoalueella) havaitsema lopputagin puuttuminen johtuu siitä, että viesti ylitti myös tietokannassa sille varatun tilan ja katkesi kesken. Tämäkin jo riittää kertomaan, että viestisi ei ollut sisällöltään asiallinen. Pitkät koodit pitää laittaa muualle ladattavaksi, ei niitä ole järkeä tunkea suoraan keskusteluun.

Paratiisin poika [29.10.2010 18:39:51]

#

hmm... Uskoisin tuon johtuvan siitä, että koodissa oli joitain eval juttuja tai jotain sellaista, koska koodi itse tuskin oli 50 riviä pitkä... Anteeksi.

Metabolix [29.10.2010 18:43:15]

#

Kyllä sitä vain jostain näytti tietokantaan tulleen, eikä mitään viestin sisältämää koodia varmaankaan ole Ohjelmointiputkan puolella ajettu. Voit vaikka lähettää koodin minulle sähköpostilla, niin katson, kumpi on väärässä.

Paratiisin poika [29.10.2010 18:49:36]

#

Lähetin sen sinulle. Näytti olevan 90kt :D Sori.

Metabolix [29.10.2010 19:04:11]

#

No niin, Paratiisin poika: Lähettämäsi koodi on 91413 merkkiä pitkä, joten se ei läheskään mahdu tietokantaan (nykyinen raja 64 kilotavua). Rivejä on tosiaan vain parikymmentä, mutta viides rivi on 90228 merkkiä pitkä. Muotoilu näyttää silti toimivan (nyt) ihan oikein, kuten voit itsekin todeta testaussivulla.

(Edit: Taisitkin jo huomata.)

Paratiisin poika [29.10.2010 19:12:40]

#

Okei. Jos haluat tehdä palveluksen, voist muuntaa koodn selkeämmäksi; kaikki muunnetut eval jutut yms. olisi selkokieliset.

Tuon jälkeen voisit lähettää sen minulle. :D Ei ole pakko mutta jos viitsit...

nörtti [31.10.2010 14:16:23]

#

Blaze kirjoitti:

nörtti kirjoitti:

Selaimeni on Iceweasel 2.0.0.6

Mikä distro sulla on? Debian stablessaki on kolmonen o_O

SuomiKnoppix...

miiro [31.10.2010 17:01:39]

#

nörtti kirjoitti:

Blaze kirjoitti:

nörtti kirjoitti:

Selaimeni on Iceweasel 2.0.0.6

Mikä distro sulla on? Debian stablessaki on kolmonen o_O

SuomiKnoppix...

SuomiKnoppixia ei ole kehitetty sitten vuoden 2007, joten ihan pelkästään sen sisältämien turvallisuusaukkojen takia olisi viisasta vaihtaa johonkin muuhun distroon.

Esimerkiksi Ubuntu (tai Kubuntu) ovat kummatkin muistaakseni melko hyvin suomennettuja distroja - oletettavasti paremmin ja kattavamminkin kuin SuomiKnoppix, vaikken asiasta tiedäkään. Ne ovat myös aloittelijaystävällisempiä kuin Knoppix, joskin säätämään pääsee halutessaan niidenkin kanssa :)

ByteMan [31.10.2010 22:34:34]

#

Päätinpä sitten kuitenkin kokeilla tuota uutta muotoilua mobiiliselaimella(opera10 tää kait on) ja vaikuttaa aika raskaalta verrattuna nykyseen.
Koeilin sitä varsin pitkään koodivinkkiin(partikkelien rendaus, c++/grafiikka) ja sillo ku oli asetuksista laitettu rivinumerot ja koodin pituudensäätö automaattisesti päälle nii sivun rendaaminen kesti varsin pitkään(5-10s, vrt. Ilman betatestausta ei juuri havainnut viivettä milloinkaan) . Lisäksi kun rullasi sivua edes takaisin niin selain jäi rendaamaan seuraavaa/edellistä kohtaa uudestaan jotakuinkin yhtä pitkäksi aikaa. Lisäksi pituuden rajoitus ei nähtävästi tee mitään ainakaan minulla.
Ensimmäisellä yrityksellä koko selain jäi jumiin mutta tämä ei toistunut joten välttämättä ei johtunut tästä.
En kyllä tiiä johtuuko sit kännykästä(nokia n97), selaimesta vai koodista mut aattelin kaiken varalta mainita.

edit: selkeää hidastumista havaitsin myös jos esim. tämän keskustelun rullasi nopeasti alas, selain ei välillä ehtinyt oikein mukaan.
Edit2: kokeilin vielä varmuuden vuoksi uudestaan ja eihän se nyt tämmöistä perus keskustelua nii pahasti jäädäkkään, mitä nyt sillon tällön

Metabolix [31.10.2010 22:53:17]

#

ByteMan, entä ilman rivinumeroita ja pituusrajoitusta?

Pituusrajoitus ei ole käytössä koodivinkeissä. Katsoitko betatestaussivun esimerkkiä tai keskustelua? Rajoituksen pitäisi kaiken järjen toimia millä tahansa nykyaikaisella CSS:ää ja JavaScriptiä tulevalla selaimella.

Opera näyttää tosiaan käyttävän prosessoritehoa moninkertaisesti Chromiumiin nähden (esim. juuri mainitsemaasi koodivinkkiä skrollaillessa), vaikka oikealla tietokoneella ei toki mitään viivettä tai nykimistä tule.

ByteMan [31.10.2010 23:14:48]

#

Eipä tuossa äsken tosiaan tullut mieleen kokeilla, mutta nyt kun kokeilin nii tökki aivan yhtä pahasti.
Keskustelussa testikohteena käytin myös varsin massiivista koodinpätkää(muuttujan arvo muuttuu vaikka en sitä muuta -ketjussa, c++).
Pituusrajoitus ei toiminut(eikä muuten esimerkkisivullakaan) ja rivinumeroiden päällelaitto jääsi koko selaimen noin 15 sekuntiksi. Lisäksi myös keskustelun scrollauksessa kävi sama kuin koodivinkkien kanssa.

Jaska [01.11.2010 16:10:36]

#

Metabolix kirjoitti:

Kaikenlaisista virheistä voi kertoa tässä keskustelussa, ja myös hyviä ehdotuksia saa esittää.

W3C löytää aika kasan virheitä. Tiedä sitten kuinka kamalia ne ovat ja missä järjestyksessä niitä kannattaisi korjailla.

Metabolix kirjoitti:

Neliöjuuren pitäisi nyt toimia, yläviivan määrittelevä tyyli oli hukkunut jonnekin.

Sivusto http://math.stackexchange.com/ käyttää LaTeX-pohjaista menetelmää neliöjuurien esittämiseen. Toisaalta en taaskaan tiedä kuinka hankalaa on tehdä tägit LaTeXille, kääntää tiedosto palvelimella, etsiä saadusta DVI- tai PDF-tiedostosta kuva, tallentaa se palvelimelle ja liittää foorumille.

Metabolix [01.11.2010 16:13:04]

#

Jaska, kyseiset virheet eivät varmastikaan ole uudessa muotoilussa vaan siinä ympärillä olevassa vanhassa ulkoasussa.

Jaska [01.11.2010 16:17:39]

#

Ok. Enpäs tiedä Putkan sisäistä rakennetta.

Blaze [01.11.2010 16:25:19]

#

Jaska kirjoitti:

Toisaalta en taaskaan tiedä kuinka hankalaa on tehdä tägit LaTeXille, kääntää tiedosto palvelimella, etsiä saadusta DVI- tai PDF-tiedostosta kuva, tallentaa se palvelimelle ja liittää foorumille.

On se sen verran hankalaa, ettei tämän foorumin matikkamäärällä kannata.

Jaska [01.11.2010 16:32:36]

#

Niinpä. Toisaalta tarvitaanko koko neliöjuuritagia, kun esim. nyyssikeskusteluissakin käytetään usein muotoa sqrt(x) ja ainakin minusta se on ihan selkeä tapa? Voihan se toki olla siellä kun se on jo kerran tehty sinne.

Metabolix [01.11.2010 16:35:10]

#

Toki neliöjuuren saa kirjoittaa, miten haluaa. Itsekin suosin keskustelussa tapoja, jotka eivät riipu siitä, millaisella selaimella niitä katsellaan. Kuitenkin esimerkiksi Ohjelmointiputkan matematiikkaoppaissa neliöjuurimerkintä on minusta hyvä.

Macro [06.11.2010 18:43:59]

#

Tuleeko näitten systeemien mukana myös aiheen otsikon muokkausmahdollisuus myös normaaleille käyttäjille?

Paratiisin poika [06.11.2010 19:02:54]

#

Niin. Esim tein virheellisellä otsikolla varustetun uuden keskustelun. Myös omien tyylien ja scriptien mahdollistaminen olisi oikeinkin mukavaa.

Jaska [06.11.2010 19:15:12]

#

Itse tykkäisin kanssa omista tyyleistä. Toiset tykkäävät kirjoittaa

int f(int i)
{
  if(i==1) return 1;
  return 0;
}

Kun taas toiset voivat muotoilla koodin vaikkapa

int f(int i) {
  if (i == 1) return 1;
  return 0;
}

Metabolix [06.11.2010 19:41:51]

#

Macro: Otsikon muuttamisesta on ollut puhetta ennenkin, eikä sille ole nähty tarvetta. Päin vastoin on ajateltu, että itsenäinen muutteleminen voisi joissain tilanteissa aiheuttaa sekaannusta. Moderaattorit muuttavat tarvittaessa otsikoita. Mutta pidetään mielessä, ehkä tuonkin voisi toteuttaa jollain tunnin muokkausrajalla.

Paratiisin poika: Mitä muka hyötyisit omista tyyleistä ja skripteistä? Kaikilla kunnollisilla selaimilla voi muutenkin lisätä niitä, joten ominaisuuden tekeminen suoraan Ohjelmointiputkaan olisi ajanhukkaa.

Jaska: CSS-tyyleillä ei voi vaikuttaa tuollaisiin asioihin. Sitä paitsi tuollaisesta muunnoksesta aiheutuisi ongelmia, koska rivinumerot vaihtelisivat eri henkilöillä.

Jaska [06.11.2010 20:16:02]

#

Jeps. CSS:llä tuollainen ei onnistu. Eipä tullut mieleen, että tarkoitettiin CSS:n tyylejä eikä koodaustyylejä. :)

Paratiisin poika [07.11.2010 00:25:36]

#

en tieedä. oma käyttis w2k ja siis se selainmuunto ei toimi muulla esim. :D

Macro [07.11.2010 12:07:56]

#

Siihen samaan tunnin muokkausrajaan, kyllä. Se olisi kiva juttu.

Ehdottaisin vielä viestiin ajan lisäksi myös päivää. Esimerkiksi tämän viestin päivämäärän eteen tulisi sunnuntai.

Nykyinen [07.11.2010 12:07:56] -> [sunnuntai 07.11.2010 12:07:56]

eq [07.11.2010 13:14:19]

#

Macro kirjoitti:

Ehdottaisin vielä viestiin ajan lisäksi myös päivää. Esimerkiksi tämän viestin päivämäärän eteen tulisi sunnuntai.

Nykyinen [07.11.2010 12:07:56] -> [sunnuntai 07.11.2010 12:07:56]

Tuohon viestin päiväykseen voisi lisätä "suoran linkin" viestiin. Nykyäänkin kaikilla viesteillä on (tyhjä) ankkuri sivuilla, mutta siihen ei ilmeisesti pääse itse sivua käyttämällä käsiksi. Suurin osa linkeistä keskustelualueella sisältää uusimman viestin tunnuksen (v=000000), mutta siitä en sitten osaa sanoa, että miksi tuota numeroa osoitteessa kuljetetaan.

Esim. suora linkki tähän viestiin on tämä.

(Huomasin tätä kirjoitellessa, että viestin lähetyksen jälkeen ohjataan keskustelualueelle niin, että viestiketjun tunnus kuljetetaan id-parametrina, normaalisti tunnus-parametrina)

Blaze [07.11.2010 15:42:20]

#

eq kirjoitti:

Suurin osa linkeistä keskustelualueella sisältää uusimman viestin tunnuksen (v=000000), mutta siitä en sitten osaa sanoa, että miksi tuota numeroa osoitteessa kuljetetaan.

Se on helppo ja halpa keino nähdä, onko johonkin ketjuun tullut uusia viestejä viime lukemisen jälkeen. Selain muistaa kuljetun linkin ja näyttää sen eri värillä. Kun uusi viesti tulee, linkki vaihtuu ja selain värjää sen taas käymättömällä värillä.

Metabolix [19.11.2010 01:48:38]

#

Uusi muotoilujärjestelmä on nyt yleisessä käytössä, ja hirsipuukin on toteutettu. Kunnollinen asetussivu tulee myöhemmin. Muotoilun bugeista voi edelleen ilmoittaa tässä keskustelussa.

Kiitos hyvästä palautteesta!

-tossu- [19.11.2010 16:31:47]

#

Metabolix kirjoitti:

Muotoilun bugeista voi edelleen ilmoittaa tässä keskustelussa.

Lainaa ja Muokkaa -linkit eivät ole samassa linjassa, vaan liikkuvat vaakasuunnassa nimimerkin pituuden mukaan.

Metabolix [19.11.2010 16:50:20]

#

-tossu- kirjoitti:

Lainaa ja Muokkaa -linkit eivät ole samassa linjassa,

En näe ongelmaa millään selaimella. Muutin tuota vast'ikään, ehkä vanhat tyylit ovat jossain välimuistissa? (Lisäsin varmuuden vuoksi CSS-tiedostoille aikaleiman GET-parametriksi.)

-tossu- [19.11.2010 17:21:19]

#

Metabolix kirjoitti:

En näe ongelmaa millään selaimella. Muutin tuota vast'ikään, ehkä vanhat tyylit ovat jossain välimuistissa? (Lisäsin varmuuden vuoksi CSS-tiedostoille aikaleiman GET-parametriksi.)

Vika oli varmasti siinä, koska nyt linkit ovat taas paikoillaan.

Päärynämies [22.11.2010 17:07:26]

#

Satuin surffailemaan Putkassa IE8-selaimella ja huomasin, että esimerkiksi pidempien C/C++-kielisten koodipätkien kohdalla sivun rullaaminen tahmaa huomattavasti. Äsken testiksi selasin koodivinkkejä ja yhden kohdalla koko selain jähmettyi useammaksi sekunniksi. Prosessorin käyttö tuolloin kasvaa huomattavasti.

Onkohan tällä tekemistä jotain Putkan uuden väritysjärjestelmän kanssa?

Macro [22.11.2010 20:38:55]

#

Tuskin, vaan IE8 on vähän hidas. Vaihda Chromeen :)

Metabolix [22.11.2010 20:46:50]

#

En keksi mitään järkevää syytä, miksi uusi väritys olisi IE:llä vanhaa hitaampi: molemmissa on aina yksi tagi yhden väritetyn asian ympärillä. Kuitenkin ilman väritystä IE tuntui pärjäävän ihan hyvin, joten kai tuo jotenkin väritykseen liittyy.

Ei toki olisi mikään yllätys, vaikka IE parsisi kaikki CSS-säännöt uudestaan aina, kun uusia elementtejä tulee näkyviin. Silloin se tietenkin toimisi hitaammin CSS-pohjaisella värityksellä kuin perinteisellä font-tageihin pohjautuvalla. :)

Merri [22.11.2010 21:50:30]

#

Kokeilin tätä sivua: https://www.ohjelmointiputka.net/oppaat/opas.php?tunnus=cpp_ohj_07

IE9 beta pätkii vierittäessä standarditilassa, mutta yhteensopivuustilassa se on taas sujuva.

Mihin noita kaikkia em.whitespaceja tarvitaan? Firebug ei löydä niille määritystä mistään tiedostosta. Lähinnä ajatusta siltä kantilta, että ainakin HTML:ää on mahdollista yksinkertaistaa. Esimerkiksi yhtenäiset kommenttilohkot voisivat olla yhden jatkuvan elementin sisällä sen sijaan, että se määriteltäisiin joka riville uudelleen. Tai edes yhden rivin sisällä voisi välttää turhaa toistoa.

581.<span class="rivinumero"></span></em><em class='whitespace'> </em><em class='keyword'>int</em><em class='whitespace'> </em><em class='word'>as</em><em class='whitespace'> </em>=<em class='whitespace'> </em><em class='word'>numeroiden_summa</em>(*<em class='whitespace'> </em>(<em class='keyword'>const</em><em class='whitespace'> </em><em class='keyword'>unsigned</em><em class='whitespace'> </em><em class='keyword'>int</em>*)<em class='whitespace'> </em><em class='word'>a</em>);<em class='whitespace'>

Aika paljon tageja riville, jossa vain kaksi kohtaa tarvitsee värittää?

Metabolix [22.11.2010 21:54:49]

#

Kas, olipa jäänyt erään värivirheen jäljittämisen jäljiltä whitespacen ja tavallisten sanojen merkkaus päälle. Olikohan siinä syy hitauteen?

Merri [22.11.2010 22:05:29]

#

Nyt se ei enää pätki tuolla sivulla, vain ihan pieni lähes huomaamaton hidastuminen koodilohkojen kohdalla. Enkä jaksa etsiä oikeasti pitkää koodia :)


Muoks!
W3C:n validaattori valittelee muuten tästä:

<table style='margin: 1em 0 0.5em;'><thead><tr><td class='levea'><b><a href="kayttajat/profiili.php?id=8444">nerootto</a></b> [30.08.2009 12:48:08]</td><td>Lainaa</td><td>Muokkaa</td></tr></thead></table><div class='viesti'>

Merkkaa sulkevan table-tagin, antaen syyksi jotta suljetaan tagia jota ei ole avattu. Johtuukohan tämä virheellisestä <thead>-elementin käytöstä? Tai lähinnä, td-elementin käyttö theadin sisällä ei ainakaan omaan silmääni näytä hyvältä. Saati tbody-elementin puuttuminen kokonaan.

Metabolix [22.11.2010 22:53:16]

#

Merri: Tuolla ei ole mitään tekemistä muotoilujärjestelmän kanssa. Putkan HTML-virheistä ei kannata edes mainita (jos ne eivät aiheuta toimimattomuutta); mitä merkitystä tuollaisella pikkuseikalla on, kun koodi on muutenkin vanhanaikaista puuroa? :) Turha tätä on pala kerrallaan siistiä, pienemmällä vaivalla tulisi puhtaalta pöydältä uusi.

(Muuten: td-elementti on aivan sallittu theadin sisällä, samoin th-elementti tbodyn sisällä; "is not finished" tarkoittaa vain, että taulukossa ei ole yhtään sisältöriviä.)

Hyvä, että IE-asia parani. Virtuaalikoneessa kyllä edelleen pätkii vähän, jos koodi on yli ruudun mittainen. Kiinnostavaa, että koodit pätkivät enemmän loppu- kuin alkupuoleltaan ja että yksi pitkä koodi pätkii todella paljon enemmän kuin sama koodi useaksi lyhyeksi jaettuna.

Mizou [22.11.2010 23:39:11]

#

Pistetään nyt tänne kun sähköposti ei näytä tavoittavan.

Elikkäs mahdollisesti muotoilujärjestelmästä johtuva:

-Täällä(Python opas 12) on juuri ennen kohtaa funktio punainen [/ul] tagi.

Muuta:

Visual Basic Oppaissa olevat "Seuraava opas" ja "Edellinen opas" linkit toimivat hieman oudosti tai puuttuvat.

Edit:
Punainen tagi näyttäisi tulevan tähänkin viestiin.
(Mod. korjasi; käytä hakasulkutageja [h] ja [/h]!)

Metabolix [23.11.2010 00:18:45]

#

Uusi muotoilu vaatii, että tagit ovat kelvollisissa paikoissa. Koska tämä on ohjelmointiaiheinen foorumi, minusta on hyvä näyttää räikeimmät virheet (kuten väärässä paikassa olevat sulkutagit) viestissä merkkivärillä muistutukseksi siitä, että jopa foorumin tagijärjestelmä on koneen tulkitsema kieli, jossa on tiettyjä sääntöjä, joita ihmisen täytyy noudattaa.

Poistin ylimääräisen tagin Antin oppaasta. Muinaisten VB-oppaiden sisältöön en ota kantaa, Antti korjannee ne itse aikanaan. (Lähetit kaiketi sähköpostinkin hänelle.)

Mizou [23.11.2010 10:07:18]

#

Asia selvä ja sähköpostia on lähetetty.

Chiman [26.11.2010 09:39:02]

#

Hyviä parannuksia. Näkisin mieluusti pitkien koodipätkien olevan oletuksena minimoituina. Niitä yleensä luetaan tarkasti korkeintaan kerran mutta koko ketjua monesti.

LaNu [27.11.2010 10:44:36]

#

Metabolix kirjoitti:

Hyvä, että IE-asia parani. Virtuaalikoneessa kyllä edelleen pätkii vähän, jos koodi on yli ruudun mittainen. Kiinnostavaa, että koodit pätkivät enemmän loppu- kuin alkupuoleltaan ja että yksi pitkä koodi pätkii todella paljon enemmän kuin sama koodi useaksi lyhyeksi jaettuna.

Tosiaan, en ollut aiemmin työkoneella käynyt täällä. Joku 2 GHz Core 2 Duo, WinXP ja IE8. Tahmaa oikein kivasti ja varsinkin sivun loppuosassa olevat koodipätkät pistää CPU:n koville. Pidempää pätkää ei pysty "maalaamaan", kun selain ilmeisesti menettää fokuksen hetkeksi.

Joku koodimuotoilussa käytetty juttu ei ole alkuunkaan IE:n mieleen. Noh, sehän ei tunnetusti tykkää hyvin tehdyistä sivuista ;-(

Macro [27.11.2010 11:43:25]

#

Tosiaan pitkien koodipätkien kopioiminen on hankalaa. Tuohon noitten "rivinumerot" ja "pituusrajoitus" -kohtien lisäksi voisi laittaa jonkin "Värjää kaikki" tms. javascriptillä sitten valitsee.

LaNu [27.11.2010 13:22:07]

#

Clipboardille ei ole asiaa ilman rumia kikkailuita, jotka ei edes toimi kovin hyvällä varmuudella.

Ehkä simppeleintä olisi toteuttaa homma js & php -yhdistelmällä. Karkeasti idea voisi olla:
- koodiboksin tykö nappi, josta koodi lähetetään palvelimelle
- palvelimelta tarjotaan koodipätkää ladattavaksi tiedostona

Muutenhan tuo olisi yksi vaiheinen download-linkki, mutta koodipätkiin ei taida olla kovin helppoa pääsyä palvelimen päässä eli helpompaa olisi tyrkätä POST:lla tavarat skriptille.

Ei tuo iso töinen vissiin ole, mutta vähän siitä hyötyäkään olisi. Tietysti toimintoon voisi yhdistellä jotain kielikohtaisia lisäominaisuuksia, millä syntyy enempi lisäarvoa. Esim. HTML & CSS -pätkiin voisi lisätä suoran esikatselun. Se tosin vaatisi jo enempi kuin pari riviä koodia :-)

Metabolix [27.11.2010 14:32:30]

#

Chiman kirjoitti:

Näkisin mieluusti pitkien koodipätkien olevan oletuksena minimoituina.

Voit säätää asiaa väliaikaisella asetussivulla. (Jossain vaiheessa asetus on tarkoitus siirtää profiilisivulle ja tallentaa tietokantaankin. Toistaiseksi se säilyy vain evästeessä.)

LaNu kirjoitti:

Joku koodimuotoilussa käytetty juttu ei ole alkuunkaan IE:n mieleen.

No pitääpä sitten tutkia asiaa jossain vaiheessa. IE6:lla tuntuu toimivan ihan kohtuullisesti. IE8:lla en paljon ole testaillut (vaatii virtuaalikoneen). Hassua sinänsä, että uudemmalla olisi enemmän ongelmia.

LaNu kirjoitti:

Pidempää pätkää ei pysty "maalaamaan", kun selain ilmeisesti menettää fokuksen hetkeksi.

Kyllä sen näyttäisi pystyvän (sekä IE6:lla että IE8:lla), jälkimmäisellä vain kesti puolisen minuuttia. :D

Ratkaisu: hankkikaa parempi selain. ;) Onko kukaan testannut IE9:llä? Senhän pitäisi osata yhtä ja toista uutta.

LaNu kirjoitti:

Muutenhan tuo olisi yksi vaiheinen download-linkki, mutta koodipätkiin ei taida olla kovin helppoa pääsyä palvelimen päässä eli helpompaa olisi tyrkätä POST:lla tavarat skriptille.

Ne tosiaan ovat viestin seassa, kuten kai jokainen viestejä kirjoittanut ymmärtää. Toki ne voisi sieltä poimia ladattaviksi, mutta varsinainen ongelma on, että kirjoittaja on saattanut muokata viestiään, jolloin palvelin palauttaisikin väärän koodin. POST-kikkailussa ei taas ole järkeä, kyllä tämä pitäisi selaimen puolella saada kuntoon.

LaNu kirjoitti:

Esim. HTML & CSS -pätkiin voisi lisätä suoran esikatselun.

Tämä olisi aika vaarallinen ominaisuus. HTML-koodin sekaanhan voi kirjoittaa vaikka mitä haitallisia tai vähintäänkin häiritseviä skriptejä.

LaNu [27.11.2010 15:14:57]

#

Metabolix kirjoitti:

Ratkaisu: hankkikaa parempi selain. ;)

Niin, ei tämä mikään ongelma ole. Välillä vain eksyy firman intran ulkopuolellekin tällä samalla ruoskalla :-)

lainaus:

POST-kikkailussa ei taas ole järkeä, kyllä tämä pitäisi selaimen puolella saada kuntoon.

En tuossa jälkimmäisessä viestissä edes ajatellut selain-asiaa. CopyToClipboard tai vastaava on vakio-ominaisuus koodivärjäys-frameworkeissa nykyään. Se on niin usein tehtävä asia, että siitä kannattaa tehdä mahdollisimman helppoa. Clipboardille pääsee käsiksi vain Flashillä, joten se on ehdoton ei-ei :-)

lainaus:

LaNu kirjoitti:

Esim. HTML & CSS -pätkiin voisi lisätä suoran esikatselun.

Tämä olisi aika vaarallinen ominaisuus. HTML-koodin sekaanhan voi kirjoittaa vaikka mitä haitallisia tai vähintäänkin häiritseviä skriptejä.

Heh, ajattelin vain HTML & CSS enkä yhtään pidemmälle. JS:ssä tietysti olisi se ikävä puoli, että saman domainin alla sillä pääsee käsiksi kaikkeen, mihin käyttäjän oikeudet vain riittää. Ja kaiken JS:n luotettava poisto ei ole ihan pieni askare. Sitä voi tunkea vähän turhan monin eri tavoin HTML:n sekaan..

Jaska [28.11.2010 01:05:31]

#

Onkohan tuossa rivinumeroinnissa pieni bugi? Kirjoitin ketjuun 21753 kymmenen riviä koodia, mutta numerointi näyttää yhtätoista.

Metabolix [28.11.2010 19:06:23]

#

Jaska kirjoitti:

Onkohan tuossa rivinumeroinnissa pieni bugi?

Näköjään. PHP-koodin loppuun piti lisätä ylimääräinen rivinvaihto, jotta PHP:n oma väritysfunktio osasi värittää viimeisenkin rivin oikein, ja sepä sitten jäikin poistamatta.

Jaska kirjoitti:

Toisaalta en taaskaan tiedä kuinka hankalaa on tehdä tägit LaTeXille, kääntää tiedosto palvelimella, ...

Harvinaisen hankalaa, jos webhotellissa ei satu olemaan LaTeX-kääntäjää.

Jaska [28.11.2010 19:32:33]

#

Tuossa samassa ketjussa on kai vieläkin joku bugi, sillä minun koodin vieressä näkyy rivinumerot mutta ei -tossu-n koodin vieressä.

Metabolix [28.11.2010 19:41:42]

#

Alle kymmenen rivin koodeihin ei tarjota numerointimahdollisuutta, koska linkeistä on silloin enemmän haittaa kuin hyötyä. Tästä mainitsin jo jossain vaiheessa edellisellä sivulla.

Toki poikkeus löytyy: kooditageihin voi nimittäin lisätä parametriksi ensimmäisen rivin numeron.

// rivi 1
// rivi 123

Macro [22.12.2010 20:24:17]

#

Olisiko HTML-koodeille mahdollista tehdä tänne testaustoiminto? Kun kirjoittaa koodin htmltagien sisään, niin rivinumerot ja pituusrajoitus -linkkien lisäksi tulisi linkki sivun testausta varten.

Metabolix [22.12.2010 20:36:35]

#

Macro kirjoitti:

Olisiko HTML-koodeille mahdollista tehdä tänne testaustoiminto?

Lue tuosta pari viestiä ylempää, miksi niin ei tehdä.

Grez [22.12.2010 20:38:40]

#

Macro kirjoitti:

Olisiko HTML-koodeille mahdollista tehdä tänne testaustoiminto?

En ole ihan varma ymmärsinkö oikein mitä tarkoitit, koska en näe tuosta edes mitään hyötyä. Nopeamminhan sitä saa katseltua avaamalla sen selaimeen kuin postaamalla tänne...

Macro [22.12.2010 20:40:17]

#

Jos pitää huolen, että karsii PHP:n pois ja että PHP:n tulkki ei tulkkaa tiedostoa, niin mitä jää jäljelle? Kieliä, jotka eivät joko pääse vaikuttamaan tai mitkä tekevät kiusaa vain itselleen. Vai?

Grez kirjoitti:

En ole ihan varma ymmärsinkö oikein mitä tarkoitit, koska en näe tuosta edes mitään hyötyä. Nopeamminhan sitä saa katseltua avaamalla sen selaimeen kuin postaamalla tänne...

Tarkoitin lähinnä sitä, että jos joku postaa viestin koodia liitteenä, niin se kuka haluaa auttaa, pääsee helpommalla kun ei tarvitse kopioida itselleen ja laittaa minnekkään.

Grez [22.12.2010 20:44:32]

#

Käytännössä niissä on joko ongelma minkä näkee suoraan ja helpommin lähdekoodista tai sitten niitä haluaa muokkailla helposti, jolloin kopiointi omaan editoriin on joka tapauksessa tarpeen. Eli ainakin itse koen hyödyn mitättömäksi.

Plus ainakin javascriptillä voisi tehdä kiusaa, eli se pitäisi poistaa jos ei haluta mahdollistaa xss tyylisiä hyökkäyksiä

Metabolix [22.12.2010 20:46:35]

#

Ei PHP ole mikään ongelma, vaan kyse on juuri JavaScriptista. Tykkäisitkö paljonkin siitä, että testaat jonkun toisen lähettämää "HTML-koodia", joka sitten lähettääkin sinun nimelläsi tänne törkyisiä viestejä? JavaScriptia on turhan hankala poistaa luotettavasti niin, ettei vahingossa tulisi poistaneeksi kaikenlaista muutakin.

Lisäksi olen jossain määrin samalla linjalla Grezin kanssa ominaisuuden hyödyistä. Yleensä HTML-sivut ja CSS-koodit ovat muutenkin niin pitkiä ja vaativat sellaisia ulkoisia resursseja (kuvia ym.), että ne olisi viisainta laittaa jonnekin omalle palvelimelle näytille.

Macro [22.12.2010 20:54:14]

#

Ehkei ollutkaan hyvä idea.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta