Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Visual Basic tai Qbasic

Sivun loppuun

Jesse87 [07.11.2002 21:31:33]

#

Voisiko joku kertoa että mistä saisin Visual Basic:in tai Qbasic:in?
Olen itse aloitteleva "ohjelmoija", ja olen nyt tehnyt ohjelmia Borland Delphi 6 ohjelmalla. Mutta sillä ei oikein voi pelejä tehdä.

mikko [08.11.2002 11:10:11]

#

Visual Basicin saat luultavasti kaupasta, QBasicista löydät juttua haku-toiminnolla :)

Lare [08.11.2002 14:03:42]

#

lainaus:

...ohjelmia Borland Delphi 6 ohjelmalla. Mutta sillä ei oikein voi pelejä tehdä.

Onkohan näin??? Paremmin sillä pystyy parempia pelejä tekeen kuin QB:llä!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mike [08.11.2002 14:20:19]

#

Ehkä ongelmasi on ettet osaa tehdä pelejä Borland Delphi 6.

Jesse87 [08.11.2002 15:03:31]

#

Ahaa.......
No jotain neuvoi sit et miten sillä muka tehään pelei?

thefox [08.11.2002 15:17:43]

#

Kyllähän Delphillä pelien teko onnistuu siinä missä vaikkapa VC++:llakin, OpenGL:t ja DirectX:t ovat käytössä, nimittäin.
QB: https://www.ohjelmointiputka.net/tiedostot.php

Antti Laaksonen [08.11.2002 17:08:38]

#

Delphin ja VB:n välillä ei taida käytännössä olla kovin suurta eroa - valinta riippuu sitten siitä, kumpi kieli vaikuttaa mukavammalta. väärässä). VB pohjautuu Basiciin ja se on MS:n tuote, jossa on tietenkin etuna se, että samalta tekijältä on Windows ja DirectX, eli yhteensopivuuden pitäisi olla täydellinen. Delphi pohjautuu Pascaliin ja se ei ole MS:n tuote, mistä lienee siitäkin omat etunsa (tosin Delphi vaatii Windowsin).

thefox [08.11.2002 17:37:43]

#

lainaus:

(tosin Delphi vaatii Windowsin).

Niinpä, mutta Kylix on keksitty: http://www.borland.com/kylix/
:)

Gix [29.03.2003 21:16:43]

#

Hmm... Ei Delphi mikään paras kuitenkaan oo pelien tekemiseen. Mutta parempi ku Qbasic kylläkin.

mikko [29.03.2003 23:14:12]

#

Kyllä sillä Delphillä pelejä voi ihan hyvin tehdä. Tuskin pelien tekemiseen mitään parasta työkalua voi nimetä, se riippuu vähän tapauksesta. Mutta pakkoko sinun on tahallasi herätellä näitä vanhoja aiheita kun ei sinulla kuitenkaan mitään asiaa näytä olevan?

trinit [30.03.2003 11:15:08]

#

Olen huomannut, että täällä Ohjelmointiputkassa on nyt viime aikoina herätelty yli kuukauden vanhoja aiheita ihan turhan takia. Ainakin pari tällaista kirjoittajaa tiedän. Eli lukekaa ne keskustelualueen ohjeet:

https://www.ohjelmointiputka.net/ohje.php?tunnus­=kohjeet

shovi [31.03.2003 15:47:37]

#

Mä tunnustan, olen tehnyt tällaista. Ei tullu huomatuks tota, sori kauheesti :)

trinit [31.03.2003 16:50:05]

#

lainaus:

Mä tunnustan, olen tehnyt tällaista. Ei tullu huomatuks tota, sori kauheesti :)

En sitä nyt ihan noin henkilökohtaisesti tarkoittanut :) Kunhan tuli mieleen vain tuossa kohtaa. Ne ohjeet kyllä voisi olla jotenkin paremmin esillä täällä keskustelualueella - tuota linkkiä ei kovin äkkiä huomaa.

Heikki [01.04.2003 19:34:16]

#

Kun tämä aihe kerran on nostettu eesiin, vastaan topickiin:

Valitse VB. Sitä ei ainakaan "syrjitä" niin paljon kuin QB:tä, voit tehdä windows-pelejä/ohjelmia ja siihen löytyy hyviä tutoriaaleja esim täältä. Ja kyllähän silläkin voi D3D:tä tehdä (eikö voikkin?).

Blaze [01.04.2003 19:40:56]

#

lainaus:

Ja kyllähän silläkin voi D3D:tä tehdä (eikö voikkin?).

Juu, eikä pelkästään D3D:tä, vaan koko DirectX on käytettävissä.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta