Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Ohjelmointiputka: Ignore-toiminto Ohjelmointiputkaan

Sivun loppuun

Grez [03.08.2018 12:33:52]

#

Monissa foorumeissahan on mahdollisuus laittaa valitsemansa käyttäjät Ignoreen. Tämä on erittäin hyödyllinen toiminto, sillä kaikilla foorumeilla on käyttäjiä jotka pyrkivät tahallaan ärsyttämään muita eli trollaamaan. Näin ollen foorumin käytöstä tulee mielyttävämpää kun ei tarvitse käyttää omaan tahdonvoimaansa tällaisten käyttäjien huomiotta jättämiseen.

Koska Ohjelmointiputkassa ei Ignore toimintoa ole, niin ajattelin että sellaisenhan voisi helposti tehdä greasemonkeyllä tai vastaavalla. Nyt kuitenkin yksi ongelma on että paljon käyttämäni "uudet viestit" sivu ei sisällä tietoa, kuka uuden viestin on kirjoittanut tai kenen aloittamaan ketjuun. Näiden tietojen olemassaolo tekisi ignorefiltterin toteuttamisen uudet-viestit sivulle huomattavasti helpommaksi.

Kysyisinkin että olisiko mahdollista joko
a) Lisätä putkaan ignoretoiminto tai
b) Lisätä uudet viestit sivulle tieto (vaikka näkymätönkin) viestin kirjoittajasta ja ketjun aloittajasta?

Nähtävästihän tätä oli jo 2013 toivottu https://www.ohjelmointiputka.net/keskustelu/26987-haluaisin-uudistuksia/sivu-1 ja sieltä löytyy valmista skriptiäkin keskustelualue -sivuja varten, mutta tosiaan "uudet viestit" sivuun tuosta ei ole apua.

groovyb [03.08.2018 18:10:31]

#

Tälle +1

Quirzo [04.08.2018 10:19:06]

#

Minäkin haluaisin piilottaa esim. lautapeli-taiteilija-suunnittelijoiden viestit. Niitä on nyt vaikea vältellä.

Metabolix [04.08.2018 11:33:37]

#

Olisi sinänsä helppo piilottaa henkilön aloittamat keskustelut ja henkilön viestit. Keskustelun etusivu ja uudet viestit -sivu hidastuisivat luultavasti huomattavasti, jos listauksissa pitäisi jättää osa aiheen viesteistä huomiotta. Nyt uusimman viestin id löytyy suoraan aihetaulusta, mutta eston kanssa se pitäisi hakea viesti- ja estotauluista. Keskustelu myös menee oudoksi, jos viestejä puuttuu mutta vastaukset näkyvät...

Katson asiaa, kun palaan lomalta.

Grez [04.08.2018 12:15:29]

#

Viestien etusivulla voisi ehkä näkyä vain "Ei kiinnosta minua käyttäjän viesti", jos viimeisimpänä kirjoittajana olisi "ignoroitu" käyttäjä. Näin moni muukin foorumi toimii. Kirjoittajahan on siinä nytkin näkyvissä niin en näkisi sen tuovan paljoa lisää kuormaa (ainakaan verrattuna siihen että haettaisiin jokaiselta alueelta viimeisimmät viestit ja poimittaisiin niistä se, joka ei ole ignoroidun aloittamassa ketjussa tai kirjoittama)

Lebe80 [06.08.2018 11:13:23]

#

Täytyy tunnustaa, että vaikka minkälaisia käyttäjiä on tällä foorumilla tullut nähtyä, on yksi käyttäjä vallannut nyt koko foorumin itselleen ja omille projekteilleen.

Itse en ole koskaan edes harkinnut jättäväni tätä keskustelufoorumia, mutta nyt sen aion tehdä.

Syy yhden käyttäjän korostumiseen liittyy varmaankin siihen, että Ohjelmointiputka on hiljentynyt juuri sen verran kulta-ajoistaan, että yksi hiemena aktiivisempi poustaaja korostuu nyt liikaa.

Lurkkailen varmaankin takana, tai ehkä jätän tilini aktiiviseksi, mutta muuten paikka alkaa muistuttaa vain lautapelisivustonettisivuhanskin omaa kehitysfoorumia.

groovyb [06.08.2018 11:33:30]

#

Nyt kun tuli puheeksi, voisin tehdä aivan saman. Tämä lautapelisysteemien seuraaminen ei tuo elämääni mitään lisäarvoa.

fergusq [06.08.2018 21:32:20]

#

Jos teidän mielestänne jonkun yhden henkilön viestit korostuvat liikaa, suosittelen olemaan itse aktiivisempi. Se, että joku kirjoittaa omaan lankaansa viestejä ei ole teiltä pois, eikä se muiden alueiden hiljentymistä aiheuta vaikka sitä korostaakin.

tkok [07.08.2018 14:53:46]

#

Mielestäni olisi hyvä keskittyä miettimään, miten foorumista saisi äänekkäämmän ja käyttäjistä aktiivisempia, eikä miten viimeiset äänessä olevat saisi hiljennettyä.

Grez [08.08.2018 15:49:59]

#

tkok kirjoitti:

Mielestäni olisi hyvä keskittyä miettimään, miten foorumista saisi äänekkäämmän ja käyttäjistä aktiivisempia, eikä miten viimeiset äänessä olevat saisi hiljennettyä.

No minusta tässä ei ole kyse kenenkään hiljentämisestä vaan siitä miten saadaa pidettyä olemassaolevat jäsenet foorumilla.

Varmasti kieltämättä tuo aktivointi on foorumin tulevaisuuden kannalta tärkeämpi, mutta samalla luultavasti myös hankalampi asia. Sinänsä jos ignore-toiminnon olemassaolo siihen jotain vaikuttaisi niin korkeintaan positiivisesti.

tkok [08.08.2018 17:56:28]

#

Grez kirjoitti:

No minusta tässä ei ole kyse kenenkään hiljentämisestä vaan siitä miten saadaa pidettyä olemassaolevat jäsenet foorumilla.

Keskustelun perusteella on kyse eräästä lautapeli-henkilöstä, joten sanoisin että kyse on hänen hiljentämisestä. Näin saadaan tilaa muille keskustelijoille, kun yksi ei kaappaa kaikkia keskusteluja itselleen.

Grez kirjoitti:

Varmasti kieltämättä tuo aktivointi on foorumin tulevaisuuden kannalta tärkeämpi, mutta samalla luultavasti myös hankalampi asia. Sinänsä jos ignore-toiminnon olemassaolo siihen jotain vaikuttaisi niin korkeintaan positiivisesti.

Toivottavasti keksitään jotain.

HannuTapio [08.08.2018 20:12:44]

#

Eräs lautapeli henkilö,

Suomalainen hobby indie kulttuuri on hieman heikkoa, esim. ruotsissa on varmaankin satoja lautapelejä valmistaneita indieitä joilla on ollut sivuja, minä tiedän suomessa 2, joista toinen olen minä itse.

Kulttuureissa ja ratkaisuissa on eroja.

Jos kaupunkiin tulee pizzeria joka tekee keskinkertaisia pizzoja, ei varmaankaan ole oikea ratkaisu lähteä poistamaan tätä ainoata pizzeriaa, kenties on parempi järjestää sille kilpailua.

Tässä nyt jotkut pyrkivät hallitsemaan kulttuuria, ja päättämään mitä kulttuuri on, kulttuurin tulee olla sellaista että se kukkii omia kukkiaan, ei kenenkään yksittäisen päättämiä / valikoimia.

Mutta, yhdyn tähän ajatukseen, että jotakin on vialla kulttuurissamme, ihan täysin, on vuosi 2018, ja minä olen neljällä eri foorumilla ainoa hobby indie.

:)

--

Grez [08.08.2018 20:48:34]

#

HannuTapio kirjoitti:

Jos kaupunkiin tulee pizzeria joka tekee keskinkertaisia pizzoja, ei varmaankaan ole oikea ratkaisu lähteä poistamaan tätä ainoata pizzeriaa, kenties on parempi järjestää sille kilpailua.

Minusta on ihan OK ratkaisu olla käymättä keskinkertaisessa pizzeriassa vaikka ei olisikaan kilpailevaa pizzeriaa. Mikäs pakko se on pizzaa syötä. Tai leipoo vaikka itse. (Analogisesti pelaa lautapelejä kaveriden kesken ihan livenä).

Eihän tässä kukaan ole keneltäkään muulta kieltämässä mitään vaan lähinnä olisi tarkoitus mahdollistaa pakkosyötön estäminen.

HannuTapio kirjoitti:

Tässä nyt jotkut pyrkivät hallitsemaan kulttuuria, ja päättämään mitä kulttuuri on, kulttuurin tulee olla sellaista että se kukkii omia kukkiaan, ei kenenkään yksittäisen päättämiä / valikoimia.

Ilmeisesti et ihan ymmärrä miten ingore-toiminto keskustelufoorumeilla toimii. Siinä yksittäinen henkilö määrittele että hän itse ei halua nähdä joidenkin käyttäjien viestejä - ei että ylläpitäjä tai kukaan muukaan kollektiivisesti estäisi jonkun käyttäjän ilmaisuvapautta.

Jos tätä nyt halutaan verrata kulttuuriin, niin kyse olisi lähinnä siitä että yksittäiselle henkilölle annettaisiin mahdollisuus olla käymättä katsomassa kissantappovideoita tai ulosteita tehosekoittimessa, eikä siihen että kyseiset näyttelykappeleet sisältävä näyttely kiellettäisiin kokonaan.

HannuTapio [08.08.2018 20:51:20]

#

Grez kirjoitti:

Eihän tässä kukaan ole keneltäkään muulta kieltämässä mitään vaan lähinnä olisi tarkoitus mahdollistaa pakkosyötön estäminen.

Heh,

Menee niin punaiselle alueelle ko vain voi, kuka sitten on se joka päättää ketä syrjitään ja ketä unohdetaan, lebe80 ja pete vai.

Tuo ignore aiheuttaa vain sen että äänekkäät häiriköt kykenevät kontrolloimaan foorumia ja sitä mitä nuoret lukevat ja mihin hakeutuvat.

Ei ole mitään pakko syöttöä nyttenkään, kenenkään ei tarvitse lukea minun viestejäni, en minä lähetä kenenkään kotiin emaileja joissa kehoitetaan lukemaan viestejäni.

--

Grez [08.08.2018 20:53:48]

#

HannuTapio kirjoitti:

Menee niin punaiselle alueelle ko vain voi, kuka sitten on se joka päättää ketä syrjitään ja ketä unohdetaan, lebe80 ja pete vai.

Ilmeisesti et ihan ymmärrä miten ingore-toiminto keskustelufoorumeilla toimii. Siinä yksittäinen henkilö määrittele että hän itse ei halua nähdä joidenkin käyttäjien viestejä - ei että ylläpitäjä tai kukaan muukaan kollektiivisesti estäisi jonkun käyttäjän ilmaisuvapautta.

Eli Pete, Lebe80 tai HannuTapio voivat itse päättää että eivät itse halua nähdä esimerkiksi Grezin viestejä.

HannuTapio [08.08.2018 20:56:08]

#

Putka on demokraatti minulle,

Se on demokratian ja vapauden loppu suomessa, jos öykkärit saavat hallita sitä mitä ihmiset katsovat.

Putka on tärkeä olemassa oleva asia, en kannata sitä että öykkärit saavat päättää ketä luetaan ja ketä ei.

Suomessa ei ole muita, on ongelma lause, tämä on meidän kulttuuri.

--

Grez [08.08.2018 20:57:35]

#

tkok kirjoitti:

Keskustelun perusteella on kyse eräästä lautapeli-henkilöstä, joten sanoisin että kyse on hänen hiljentämisestä.

No minä en ole puhunut kenestäkään yksittäisestä henkilöstä aloitusviestissä ja ylipäätään on mielestäni väärin puhua kenenkään hiljentämisestä. Kullekin käyttäjälle tulisi mahdollisuus jättää huomiotta sellaiset viestit jotka itse kokevat häiritseviksi. Tai no voihan tuotakin kutsua "hiljentämiseksi" mutta tuosta alkuperäisestä sanamuodosta tulee mielikuva kollektiivisesta hiljentämisestä.

Toisaalta tuo 2013 keskustelussa esitelty userscript täyttää jo 99%:sti omankin tarpeeni ja asentui nätisti Chromeen Tampermonkeyn avulla, joten voin lämpimästi suositella tuollaista pikkuista harjoitusta kaikille jotka karkeaa ignoretoimintoa kaipaavat.

Tässä siis ko. userskripti siinä muodossa kun se itselläni on käytössä (joskin rivillä 9 oleva käyttäjälista kunkin täytyy laittaa itse mieleisekseen).

Yhdistin siis aiemmin mainitsemassani vuoden 2013 threadissa olleet korjaukset koodinpätkään, muutin käyttäjälistan niin, että se tulee aina pienillä kirjaimilla ja lisäsin että tarvittaess oikean palkin "uusin viesti" piilotetaan myös.

// ==UserScript==
// @name           Ohjelmointiputka ignore
// @namespace      opscripts
// @description    Removes posts of specified authors in a thread
// @include        https://www.ohjelmointiputka.net/keskustelu/*
// @grant          none
// ==/UserScript==

var usersToHide = ["tunnus1","tunnus2"]; //Pienillä kirjaimilla

function ignoredUser(userName) {
    userName = userName.toLowerCase()
    for (var i = 0; i < usersToHide.length; i++)
    {
        if (userName == usersToHide[i])
        {
            return true;
        }
    }
    return false;
}

function ignoreComment(commentNode) {
    commentAs = $('a', commentNode);

    if (commentAs.length >= 2) {
        return ignoredUser(commentAs[0].textContent)
    }
    return false;
}

// find all comment headers
$('div.viesti').each(function(k, v) {
    var thisComment = $(v).prev();
    if (ignoreComment(thisComment)) {
        thisComment.next().css('font-size', 0).append('<img alt="" src="http://placekitten.com/300/90" />'); // comment content
    }
});
var uusin = document.getElementById('sivupalkki_keskustelun_uusin')
var uuLinkit = uusin.getElementsByTagName('A')
if (ignoredUser(uuLinkit[uuLinkit.length-1].textContent)) {
    uusin.innerHTML = '<img alt="" src="http://placekitten.com/180/90" />'
}

HannuTapio [08.08.2018 21:02:01]

#

Mielipide,

Minun mielipide on, ei hyvä juttu on ignore, mutta, en sitä sen enempää tässä kommentoi, se mahdollistaa öykkäreille lauseita ja puhe voimaa.

Vai onko suomi niin valveutunut että osaa ignoreta öykkäreitä.

--

Metabolix [11.08.2018 21:22:03]

#

HannuTapio vei taas keskustelun pois raiteiltaan. HannuTapion pitää ymmärtää, että ignore eli estotoiminto ei anna kenellekään lisää näkyvyyttä ja ei rajoita mitenkään tavallisen käyttäjän mahdollisuutta lukea sivustoa.

Kirjoitan HannuTapiolle esimerkin. Kuvitellaan, että Heppu-X ärsyyntyy HannuTapion viesteistä. Heppu-X voi ratkaista ongelman kahdella eri tavalla: (1) Heppu-X voi lähteä koko sivustolta, jolloin sivusto on entistä hiljaisempi ja tämä johtuu HannuTapiosta, tai (2) Heppu-X voi jättää lukematta HannuTapion viestit. Koska Heppu-X on ehkä tottunut lukemaan kaikki viestit, hänen on vaikea jättää itse lukematta HannuTapion viestejä, ja silloin ignore-toiminto auttaa häntä muistamaan, että hän itse haluaa jättää HannuTapion viestit lukematta. Lisähyötynä tästä on, että Heppu-X ei vastaa HannuTapion viesteihin, jolloin HannuTapiolle ei tule paha mieli Heppu-X:n vastauksista.

Joka tapauksessa tämän ja aikaisemman keskustelun pohjalta aion tehdä Ohjelmointiputkaan myös HannuTapiolle sopivan toiminnon kiusauksen estoon. Tämä toiminto tulee olemaan sellainen, että kiusaajaa estetään näkemästä kiusauksen kohteen viestejä ja vastaamasta niihin, jolloin hän ei voi enää kiusata. Kiusaajia kannustetaan itse huomaamaan kiusaus (tai vaara joutua kiusaukseen) ja asettamaan itse esto. Tarvittaessa myös ylläpito voi asettaa eston. Estot tulevat olemaan oletuksena määräaikaisia, koska jokaisella on mahdollisuus muuttua, mutta toistuvissa tapauksissa eston voi laittaa vaikka vuodeksi kerrallaan.

Vain kirjautuneita käyttäjiä voi luotettavasti rajoittaa, ja siksi eston voi aina kiertää esimerkiksi käyttämällä selaimen Yksityinen selaus -tilaa. Ylläpito puuttuu vakaviin väärinkäytöksiin.

Toiminnon toteuttamisessa voi mennä jonkin aikaa. Sitä ennen kiusaajat voivat käyttää Grezin yllä antamaa ignore-skriptiä, joka hoitaa saman asian.

HannuTapio [11.08.2018 23:32:55]

#

Joo,

Kiitos, minä olen tälläinen hieman iäkkäämpi henkilö, olen jo muutamaa vuotta vajaa 50, eli, melkein keski-iässä, en tiedä olenko vanhin henkilö, täällä foorumilla, en osaa kirjoittaa ihan samalla tavalla kuin nuoret, eri asiat painottuvat minun teksteissäni.

Ei ole tarkoitus ärsyttää ketään.

:)

--

Metabolix [19.08.2018 22:09:17]

#

Hyviä uutisia!

Toiminto löytyy (ainakin nyt aluksi) kohdekäyttäjän profiilisivun yläosasta Käyttäjätiedot-otsikon oikealta puolelta. Tämä ensimmäinen versio piilottaa viestit JavaScriptilla ja lisää merkinnän myös listoihin (kuten uusimpiin viesteihin). Estot pidetään tietokannassa käyttäjätiedoissa, joten toimintoa voi käyttää vain kirjautuneena.

Merkkasin jo muutaman eston käyttäjille, jotka ovat tässä selvästi sitä toivoneet.

Jatkossa, jos oma aika ja palvelinresurssit sallivat, haluaisin kehittää tätä vielä niin, että estetyt viestit jätettäisiin huomioimatta mm. uusimpia viestejä haettaessa.

Grez [19.08.2018 22:17:49]

#

Kiitos tästä.

Tosin noi kissakuvat oli kyllä sympaattisempia kuin punainen estetty -teksti :D

Metabolix [19.08.2018 22:54:09]

#

Grez kirjoitti:

Tosin noi kissakuvat oli kyllä sympaattisempia kuin punainen estetty -teksti :D

No onko nyt parempi? :)

Grez [19.08.2018 22:56:06]

#

Ei sitä nyt ihan tosissaan otettavaksi oltu tarkoitettu :o

Metabolix [19.08.2018 23:02:42]

#

:o Hetken katselun jälkeen kissat näyttävät aihelistassa kummallisilta, joten jätän sinne tekstin. Tänne keskustelusivulle kissat mielestäni sopivat ihan hyvin. Kuvat (tai kuvattomuuden) voi onneksi jokainen säätää omilla CSS-tiedostoilla.

tkok [20.08.2018 00:17:56]

#

Kaunista :) Kiitos!

HTML5 [20.08.2018 01:45:14]

#

Olisi hienoa, jos ignoren saisi toimimaan myös Uusimmat viestit -sivun Atom- ja RSS-syötteissä. Osoitteen loppuun lisättäisiin satunnainen token eikä nimimerkkiä, jolloin muut eivät voisi selvittää, keille käyttäjä on asettanut ignoren.

Lebe80 [20.08.2018 13:20:13]

#

Metabolix kirjoitti:

Merkkasin jo muutaman eston käyttäjille, jotka ovat tässä selvästi sitä toivoneet.

Kiitos!

The Alchemist [20.08.2018 21:21:19]

#

Ihmeelliset psykoosit tulilla ihmisillä täällä. Olisin itse käskenyt painumaan kuuseen, jos on noin epävakaa olo. Uusimpien viestien sivulla näkyvät vain ketjujen otsikot ja jos ihminen ei osaa olla klikkaamatta lautapeliketjua auki aina, kun se nousee pinkan ylimmäiseksi, niin jotain vikaa on omassa päässä ja pahasti.

Grez [21.08.2018 15:05:00]

#

The Alchemist kirjoitti:

Ihmeelliset psykoosit tulilla ihmisillä täällä. Olisin itse käskenyt painumaan kuuseen, jos on noin epävakaa olo. Uusimpien viestien sivulla näkyvät vain ketjujen otsikot ja jos ihminen ei osaa olla klikkaamatta lautapeliketjua auki aina, kun se nousee pinkan ylimmäiseksi, niin jotain vikaa on omassa päässä ja pahasti.

No en kyllä ole huomannut että olisit kirjoittanut noita viestejäsi ainoastaan tuonne lautapeliketjuun, joten jos haluaisin sinut ignoreen, niin mitä se hyödyttäisi olla klikkaamatta lautapeliketjua?

The Alchemist [06.09.2018 14:32:17]

#

Grez kirjoitti:

No en kyllä ole huomannut että olisit kirjoittanut noita viestejäsi ainoastaan tuonne lautapeliketjuun, joten jos haluaisin sinut ignoreen, niin mitä se hyödyttäisi olla klikkaamatta lautapeliketjua?

Ei se ignorekaan mitään hyödytä, kun et uteliaisuudeltasi malta olla katsomatta kirjoitettuja viestejä ja egoilultasi olla kommentoimatta niitä... On niin nähty jo.

feenix [07.09.2018 17:11:29]

#

Kiitoksia ignoresta. Tuli heti tarpeen, tässäkin ketjussa taas näkee miten joillain on hieman ongelmia käytöksen ja/tai ymmärryksen kanssa. Vielä kun piilottaisi quotatut tekstitkin, mutta se onkin vaikeampi juttu.

Piilottamisen toki voisi tehdä myös CSS:llä ilman koodia, kun kerran käyttäjäiideitä on jo viesteissä ja tyyleihin voisi lisätä listan käyttäjistä ja määrittää miten näytetään. Mutta kunhan toimii :)

walkout_ [08.09.2018 10:04:57]

#

Ignore on hyvä mutta jos ei malta olla kirjautumatta ulos ja käydän katsomassa viestejä niin käsitin, että tässä tapauksessa ignore ei toimi. Facebook on siitä hyvä, siellä kun pistää jonkun päänaukojan ignoreen niin se on molemmin puolinen saman tien. (Mod. huom: Pysytäänpä aiheessa...)

maka78 [12.09.2018 20:55:55]

#

Minusta tuo Ignore-toiminto on ihan ok jos se tuo lisäarvoa yksittäisille käyttäjille :).

Sinällään pikkuisen off topic, mutta kun tuolla mainittiin että sivuston käyttäjämäärät ovat vähentyneet ja sivusto hiljentynyt. Tähän mulla on muutamia huomioita mitkä ovat ehkä edesauttaneet asiaa.

Uskoisin että potentiaalisimpia uusia käyttäjiä ovat ne ohjelmoijan alut, joilta ei vielä lontoo taivu kunnolla = nuoria käyttäjiä. Nyt kun tällainen nuori käyttäjä tulee kyselemään - sanotaan vaikka suoraa koulutehtävän vastausta - niin sehän ammutaan seulaksi ja paimennetaan lukemaan foorumin ohjeita. Itseänikin ärsyttää suunnattomasti, jos näkee kilsan päähän että ei ole edes yritetty. Luulen kuitenkin että jos jokainen meistä ns. vanhoista käyttäjistä - vastatessaan noviiseille - vetäisi pari kertaa henkeä ja miettisi kuinka sanoa asiansa ystävällisemmin. Saattaisi joku näistä keltanokista jäädäkkin foorumin pariin pitemmäksikin aikaa :). Tai jatketaan jäätävän kritiikin antamista, jotta saadaan peloteltua lukutaidottomat poispoikkeen. (Huom. Itsekkin olen varmasti ampunut kovilla koulutehtävien kyselijöitä)

Sitten taas jos miettii meitä pitempään ohjelmoinnin parissa viihtyneitä, niin nämä aloittelevien kysymykset eivät ehkä hirveästi sytytä, eikä lisäarvoa juurikaan foorumilta enää saa (koskapa hankalempiin hommiin harvemmin kysytään vastausta täältä. Vastauksen löytää hyvin suurella todennäköisyydellä lontoon kielisiltä sivuilta ilman kysymisen vaivaa). Tämähän on tietysti puhtaasti ulkomaalaisten foorumeiden käyttäjäylivoiman tuoma seuraus.

Kolmas, on antaa vastaus "Jos oisit viitsinyt googlettaa, niin eka vastaus: http://...". -> käyttäjä kyselee tai ainakin yrittää kysellä jatkossa googlelta, eikä tältä foorumilta. Saahan sen vastauksen niinkin, mutta jos lontoo ei taivu niin sen vastauksen löytäminen copypaste koodaamalla voi olla A) aikaa viepää B) ratkaisu löytyy, mutta ei koskaan oikeasti aukea tekijälle.

Loppuun totean vielä, että ei ollut kenellekkään yksittäiselle käyttäjälle suunnattu. Sitä en tiedä olisiko pitänyt oma lanka pykätä aiheelle. YP varmaan voi päättää siitä :).


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta