Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Ohjelmointiputka: Haluaisin uudistuksia

Sivun loppuun

kayttaja-11960 [20.02.2013 19:48:32]

#

Olen miettinyt, että ohjelmointiputkaa voisi edes vähäsen uudistaa.
Uudistukset
- Mobiiliversio (vaikka osoitteeseen www.ohjelmointiputka.net/mobiili)
- Uusia koodivärityksiä
- Uusia oppaita
- Keksikää lisää
Lisäys:
- Ohjelmointinäppäimistö mobiiliversioon

Antti Laaksonen [20.02.2013 19:54:51]

#

Julkaisemme mielellämme uusia laadukkaita oppaita. Ainoa ongelma on löytää oppaille kirjoittajia.

Ripe [20.02.2013 19:54:53]

#

Mitä järkeä noissa "uudistuksissa" olisi? Muistaakseni täällä on aiemminkin keskusteltu ohjelmointiputkan mobiiliversiosta, eikä sitä kannatettu juurikaan. Ja miksi pitäisi, kun putka toimii puhelimen selaimella ihan hyvin. Eikö kooditageja/värityksiä ole jo aivan riittävästi? Kannattaa ehdottaa suoraan, mille kielelle haluaa tuen, mutta eiköhän täältä löydy jo kaikille yleisille ja vähemmänkin yleisille kielille kooditagit. Uusia oppaitakin kannattaa ehdottaa suoraan, mitä voisi tehdä, tai voi tehdä itse.

kayttaja-11960 [20.02.2013 19:58:06]

#

Koodivärityksiä on jo aika monesta kielestä. Ehkä niitä ei tarvisi enempää.

Grez [20.02.2013 20:04:26]

#

Itsekään en näe mitään ideaa "varmuuden varalta" laittaa hirveää määrää värityksiä tai lähteä kilpailemaan vaikka pastebin.comin kanssa jossa on yli 230 kieltä valittavissa. Ennemmin lisäilee sitä mukaa kun käyttöä tulee, kuten käsittääkseni tähänkin asti.

kayttaja-11960 [20.02.2013 20:06:46]

#

Mobiiliversioon voisi tehdä vaikka oman "ohjelmointinäppäimistön" koska HTML:ää varten virtuaalinäppäimistöä on liian "vaikea" käyttää ohjelmointiin. No ehkä on liian turhaa ohjelmoida kännykällä. En itse ainakaan tekisi tuota.

Lisäys: C++:lle voisi tehdä ehkä samanlaisen. Jos sellainen edes "tehdään".

Lisäys:

Grez kirjoitti:

Ennemmin lisäilee sitä mukaa kun käyttöä tulee, kuten käsittääkseni tähänkin asti.

No niin ehkä onkin ihan OK.

kaviaari [20.02.2013 21:48:35]

#

Back to the 80's med ohjelmointinäppäimistö http://en.wikipedia.org/wiki/File:Sinclair-ZX81.png

Blaze [21.02.2013 00:20:16]

#

python61 kirjoitti:

Mobiiliversioon voisi tehdä vaikka oman "ohjelmointinäppäimistön"

https://play.google.com/store/apps/details?id­=org.pocketworkstation.pckeyboard&feature­=search_result#?t=W251b­Gws­MSwx­LDEs­Im9y­Zy5wb2Nr­ZXR3b3Jrc3Rhd­Glvbi5w­Y2tle­WJv­YXJkIl0. tai jotain?

kayttaja-11960 [21.02.2013 08:33:58]

#

Blaze kirjoitti:

python61 kirjoitti:

Mobiiliversioon voisi tehdä vaikka oman "ohjelmointinäppäimistön"

https://play.google.com/store/apps/details?id­=org.pocketworkstation.pckeyboard&feature­=search_result#?t=W251b­Gws­MSwx­LDEs­Im9y­Zy5wb2Nr­ZXR3b3Jrc3Rhd­Glvbi5w­Y2tle­WJv­YXJkIl0. tai jotain?

No, en itse voi tuota käyttää koska on Lumia.

Lisäys:

kaviaari kirjoitti:

Back to the 80's med ohjelmointinäppäimistö http://en.wikipedia.org/wiki/File:Sinclair-ZX81.png

Ja, tollanen olis kiva.

hernih [25.02.2013 23:38:18]

#

Tehkää nyt joku se ohjelmointinäppäimistö. Itsekin monesti pohtinut kännykällä koodatessa,että onko tämä oikeasti näin vaikeaa. Noh, pitää kai sitä vielä hetki jatkaa ja odottaa noita uudistuksia.

samip [25.02.2013 23:48:56]

#

Miksi koodaatte kännykällä?

Grez [26.02.2013 00:16:37]

#

No jos vaikka ei ole tietokonetta mukana ja on tylsää eikä keksi parempaakaan tekemistä.

Itse en ole kyllä koskaan kännykällä koodannut, mutta muutaman kerran olen kirjoittanut tänne viestin kännykällä.

Metabolix [26.02.2013 00:22:54]

#

Näppäimistön toteutus ei kuulu mitenkään sivustolle. Eihän täällä ole myöskään puheentunnistusta ja -tuottoa sokeille käyttäjille eikä proteeseja kädettömille. Jos kännykkä on huono, voi valittaa kännykän tekijöille tai pyytää apua muilta kännykän käyttäjiltä. Ehkä joku Lumia-yhteisössä osaa koodata sille toimivan näppäimistösovelluksen.

peg [27.02.2013 19:24:26]

#

Yksi parannus PHP oppaaseen olisi poimia noin 50-100 yleistä funktiota lyhyesti kuvattuna ja esim linkki PHP:n esimerkkeihin. Noita PHP funktioita on aloittelijoita ajatellen aivan älyttömästi ja löytää ne joilla pääsee alkuun voi olla alussa hankalaa...näin jotkut ovat kertoneet ja itse muistelen samaa...;)

t0ll0 [27.02.2013 19:46:32]

#

peg kirjoitti:

Yksi parannus PHP oppaaseen olisi poimia noin 50-100 yleistä funktiota lyhyesti kuvattuna ja esim linkki PHP:n esimerkkeihin.

Ei huono idea, mutta toisaalta jo kömplelöllä englannilla tehdyt haut googlesta palauttaa php.netin. Esim. haku "php cut string" ja ensimmäinen tulos on "PHP: substr - Manual".

Toisaalta tuommoiseen listaan riittäisi ihan yksinkertainenkin taulukkotyyli kuten

function - kuvaus
substr - Palauta osa merkkijonoa

ja voihan se aloittelijaa auttaa jos on lukenut listan läpi sekä sattuu muistamaan ongelman kohdatessa että sieltä listastahan tais löytyä joku sopiva..

Triton [27.02.2013 19:59:52]

#

Mutta sellasen facebook-tyylisen tykkää-painikkeen vois lisätä. :D Täällä on välillä niin mahtavia kommentteja, että olis kiva tykätä niistä :P

Merri [11.03.2013 21:31:24]

#

Miten olisi CodePen-integrointi jossain muodossa? CodePen on kivempi kuin JS Fiddle. Näkee saman tien muutokset.

vesikuusi [12.03.2013 08:21:18]

#

Triton kirjoitti:

Mutta sellasen facebook-tyylisen tykkää-painikkeen vois lisätä. :D Täällä on välillä niin mahtavia kommentteja, että olis kiva tykätä niistä :P

Kannatan tätä :D Onko syytä, miksi ei?

runeberg [12.03.2013 10:47:58]

#

Tuo jonkinlainen vote juttu vois olla kyllä kiva. Onhan sellainen stack overflow:ssakin, mutta toki meidän ei täydy olla SO ja myös niiden vote on vähän "ruma" :)

CodePen systeemiikin voisi olla ihan hyödyllinen. Olisi jonkin linkki "testaa livenä" tms. Toki sekin hyöty olisi vaan tuolla web keskustelussa.

Nii ja sitten vielä voisi olla joku suosikki juttu, voisi itselleen merkata muistiin jotain hyödyllisiä kohtia keskustelupätkistä, tai miksei koko ketjua, mutta se onnistuu tietysti selaimen suosikeilla.

kayttaja-11960 [13.03.2013 21:05:15]

#

Tehkää edes ensin se mobiiliversio. Ja tänne voisi myös tehdä tietokonesovelluksen. Sellainen olisi hauska. Voisi vaan avata erillisen sovelluksen.

tsuriga [13.03.2013 21:58:11]

#

"Siinä on speksi, miksi et jo koodaa"

vesikuusi [13.03.2013 23:10:24]

#

python61 kirjoitti:

Tehkää edes ensin se mobiiliversio. Ja tänne voisi myös tehdä tietokonesovelluksen. Sellainen olisi hauska. Voisi vaan avata erillisen sovelluksen.

On jo ihan selvää, että putka ei tarvitse omaa mobiiliversiota. Vai onko sinulla hyvät perustelut mobiiliputkalle?

python61 kirjoitti:

Ja tänne voisi myös tehdä tietokonesovelluksen. Sellainen olisi hauska. Voisi vaan avata erillisen sovelluksen.

Mitä mahdat tarkoittaa? Voit laittaa työpöydälle linkin putkaan.

t0ll0 [14.03.2013 00:37:09]

#

python61 kirjoitti:

Tehkää edes ensin se mobiiliversio.

Minäkin olen sitä mieltä ettei erillistä mobiiliversiota tarvita. Ainoa asia mikä omalla kohdallani on puhelimella käytettäessä vi..ottanut päähän on se kun painaa vahingossa nimimerkkiä vaikka tarkoitus on painaa otsikkoa tuossa oikean palstan "uudet viestit" kohdassa.. Ja tästäkin syytän lähinnä laiskuuttani zoomata ;)

kayttaja-11960 [14.03.2013 18:25:52]

#

t0ll0 kirjoitti:

python61 kirjoitti:

Tehkää edes ensin se mobiiliversio.

Minäkin olen sitä mieltä ettei erillistä mobiiliversiota tarvita. Ainoa asia mikä omalla kohdallani on puhelimella käytettäessä vi..ottanut päähän on se kun painaa vahingossa nimimerkkiä vaikka tarkoitus on painaa otsikkoa tuossa oikean palstan "uudet viestit" kohdassa.. Ja tästäkin syytän lähinnä laiskuuttani zoomata ;)

Tehdään vaikka mobiilisovellukset edes seuraaviin käyttöjärjestelmiin.
- iOS
- Android
Windows Phonea voidaan harkita iOS:n ja Androidin jäleen.

Macro [14.03.2013 18:44:21]

#

Miksi pitäisi olla erillinen versio eri puhelimille?

Edit. Jaa nyt puhuttiinkin sovelluksista.

vesikuusi [14.03.2013 23:27:02]

#

Mikä on mobiiliputkasovelluksesta saatava hyöty? Tarkoitan, että et tule saamaan paljon porukkaa tuohon mukaan, jos et perustele.

Mutta mikäs siinä, jos joku tahtoo moisen koodata, siitä vain :D

t0ll0 [15.03.2013 00:30:43]

#

python61 kirjoitti:

Tehdään vaikka mobiilisovellukset edes seuraaviin käyttöjärjestelmiin.
- iOS
- Android
Windows Phonea voidaan harkita iOS:n ja Androidin jäleen.

Lisäisin listaan vielä tv:ssä toimiva appsi, että vois silläkin käyttää putkaa. Telkkari on Sony ja ainakin Opera Store näyttäis olevan jos se auttaa tekemään. Itse en osaa, mutta semmoisen tarvisin kun telkkaria välillä katson.

qeijo [15.03.2013 08:08:52]

#

Voin tehdä WP7(8):lle, jos vain putka avaa jonkun yksinkertaisen xml/json pohjaisen sovellusrajapinnan.

vesikuusi [15.03.2013 09:28:29]

#

Voin harkita tekeväni linukalle Qt-pohjasen

qeijo kirjoitti:

-- jos vain putka avaa jonkun yksinkertaisen xml/json pohjaisen sovellusrajapinnan.

kayttaja-11960 [15.03.2013 21:17:23]

#

qeijo kirjoitti:

Voin tehdä WP7(8):lle, jos vain putka avaa jonkun yksinkertaisen xml/json pohjaisen sovellusrajapinnan.

Niin minäkin mobiiliputkan voisin tehdä jos ... olisi se xml/json sovellusrajapinta.

t0ll0 kirjoitti:

python61 kirjoitti:

Tehdään vaikka mobiilisovellukset edes seuraaviin käyttöjärjestelmiin.
- iOS
- Android
Windows Phonea voidaan harkita iOS:n ja Androidin jäleen.

Lisäisin listaan vielä tv:ssä toimiva appsi, että vois silläkin käyttää putkaa. Telkkari on Sony ja ainakin Opera Store näyttäis olevan jos se auttaa tekemään. Itse en osaa, mutta semmoisen tarvisin kun telkkaria välillä katson.

No tehdään TV-putka jos ... olisi se xml/json sovellusrajapinta.
Tai voitaisiin vaikka PHP:llä tehdä se XML-rajapinta joka perustuu putkan nettipohjaiseen sisältöön. Sitten voidaan tehdä mobiiliputka ja TV-putka.

Lisäys: Tai voidaanko tehdä rajapinta yhdessä.

qeijo [16.03.2013 15:23:33]

#

python61 kirjoitti:

Tai voitaisiin vaikka PHP:llä tehdä se XML-rajapinta joka perustuu putkan nettipohjaiseen sisältöön. Sitten voidaan tehdä mobiiliputka ja TV-putka.

Lisäys: Tai voidaanko tehdä rajapinta yhdessä.

Miksi ruveta parsimaan verkkosivulta HTML - pohjaista sisältöä, palvelusi kilahtaisi sivuston seuraavan päivityksen yhteydessä.
Tietenkin olisi parempi jos varsinainen palveluntarjoaja loisi ja ylläpitäisi rajapinnan, tuen kera.

Metabolix [16.03.2013 15:27:27]

#

Minulle on edelleen epäselvää, miksi tuollaisia sovelluksia pitäisi tehdä, kun käytännössä kaikissa laitteissa on jo nettiselain. Sitä paitsi sivuston käyttö TV:llä tai edes kännykällä lienee joka tapauksessa niin vähäistä, ettei rajallisia resursseja ole järkevää panostaa siihen.

qeijo [16.03.2013 17:10:36]

#

Metabolix kirjoitti:

Minulle on edelleen epäselvää, miksi tuollaisia sovelluksia pitäisi tehdä, kun käytännössä kaikissa laitteissa on jo nettiselain. Sitä paitsi sivuston käyttö TV:llä tai edes kännykällä lienee joka tapauksessa niin vähäistä, ettei rajallisia resursseja ole järkevää panostaa siihen.

Totta, mutta onhan se monesti kätevämpää selata sisältöä softan kautta kuin kännykän selaimella.

Blaze [17.03.2013 14:03:07]

#

Metabolix kirjoitti:

Minulle on edelleen epäselvää, miksi tuollaisia sovelluksia pitäisi tehdä

Niin mullekin, mut oon keksiny kaks syytä: 1) nämä kasvattaa sovelluskaupan sovellusten absoluuttista lukumäärää 2) sovellus on hyvä syy laukasta massiivinen mainoskampanja "Hei! Me ollaan nyt appplaywindowsstoressa! Lataa meidän softa!"

Sinälläänhän vois olla ihan jännää, jos Putkalla ois oma API, jota vastaan vois koodailla softaa niin aloittelevat koodarit pääsis koodauksen makuun turvallisissa ympyröissä. Mitään oikeeta käyttöä mun on vaikea sille keksiä.

python61 kirjoitti:

No tehdään TV-putka

Onks tässä TV-putkassa jotain vikaa? 8) http://home.nyan.fi/~blaze/tvputka.jpg

t0ll0 [17.03.2013 15:45:31]

#

Blaze kirjoitti:

python61 kirjoitti:

No tehdään TV-putka

Onks tässä TV-putkassa jotain vikaa? 8) http://home.nyan.fi/~blaze/tvputka.jpg

Jaa tämä otettiin tosissaan.. Vaikka on langaton näppis jossa touchpad niin ei tv:llä kauaa kuitenkaan surffailla jaksa :) ja onko syytäkään..

runeberg [17.03.2013 16:26:36]

#

Ääni API:lle ja tykkää napille, jos pelkästään tämä ketju on osoittanut kuinka tarpeellinen se olisi :D

t0ll0 [19.03.2013 14:30:58]

#

Yksi "uudistus" olisi korjata(?) nuo profiileissa olevat "uusimmat viestit" -otsikon alla olevat linkit, ne kun kai pitäisi viedä sen viestin kohdalle mitä linkistä klikkaa? Tai näin ainakin oletan kun osoitteen lopussa on tyyliin /v-123567 ja olisihan se mielestäni kätevää näin..

Metabolix [19.03.2013 15:48:12]

#

t0ll0: /v-123567 ei sinänsä liity kuin keskustelun sivuihin ja Blazen sivuhistoriaan, mutta nyt linkeissä on myös #-osa.

t0ll0 [19.03.2013 16:01:51]

#

Metabolix kirjoitti:

t0ll0: /v-123567 ei sinänsä liity kuin keskustelun sivuihin ja Blazen sivuhistoriaan, mutta nyt linkeissä on myös #-osa.

Jeps, loistavaa..

qeijo [29.03.2013 10:02:23]

#

Saisiko putkaan sellaisen 'piilota' painikkeen, millä saisi tietyt keskustelut jemmattua. Esimerkiksi kaikki tämä ääliö Laten helvetin typerät jankkausaiheet saisi halutessa pois näkyvistä. Kuten esim fasessa on/oli, (en ole ollu käyttäjänä 2 vuoteen).

Tämä on siis ihan vilpitön ehdotus, olisiko mahdollista?

tmub [29.03.2013 11:08:55]

#

qeijo kirjoitti:

Saisiko putkaan sellaisen 'piilota' painikkeen, millä saisi tietyt keskustelut jemmattua. Esimerkiksi kaikki tämä ääliö Laten helvetin typerät jankkausaiheet saisi halutessa pois näkyvistä. Kuten esim fasessa on/oli, (en ole ollu käyttäjänä 2 vuoteen).

Tämä on siis ihan vilpitön ehdotus, olisiko mahdollista?

Itsekin olen jäänyt kaipaamaan moista ominaisuutta. Ei näitä Laten juttuja jaksa oikein enään lukea :/

PS. Tiedostan, että olen postaillut Laten topikkeihin paljon ja olen ikuisesti syntinen sen takia :(

Deffi [30.03.2013 05:21:10]

#

Saisiko semmosen ominaisuuden, millä saisi kaikki paitsi laten keskustelut pois näkyvistä?

vesikuusi [30.03.2013 05:48:49]

#

Deffi kirjoitti:

Saisiko semmosen ominaisuuden, millä saisi kaikki paitsi laten keskustelut pois näkyvistä?

Nyt mä ihan oikeasti haluan sen tykkäysnapin! :D

kayttaja-11960 [15.04.2013 17:53:46]

#

Deffi kirjoitti:

Saisiko semmosen ominaisuuden, millä saisi kaikki paitsi laten keskustelut pois näkyvistä?

Väsääppä Firefox-lisäosa joka piiloittaa ne. Ei muuta.

tsuriga [15.04.2013 19:19:54]

#

Puukotin vanhaa ignore-scriptiä ja voilà.

// ==UserScript==
// @name           Ohjelmointiputka anti-ignore
// @namespace      opscripts
// @description    Removes posts of specified authors in a thread
// @include        https://www.ohjelmointiputka.net/keskustelu/*
// @grant          none
// ==/UserScript==

var usersToSee = ["user1", "user2"];

function ignoreComment(commentNode) {
    commentAs = $('a', commentNode);

    if (commentAs.length >= 2) {
        for (var i = 0; i < usersToSee.length; i++) {
            if (commentAs[0].innerHTML != usersToSee[i]) {
                return true;
            }
        }
    }

    return false;
}

// find all comment headers
$('div.viesti').each(function(k, v) {
    var thisComment = $(v).prev();
    if (ignoreComment(thisComment)) {
        thisComment.next().css('display', "None"); // comment content
    }
});

Merri [17.04.2013 11:42:11]

#

Pieni parannusehdotus.

// find all comment headers
$('div.viesti').each(function(k, v) {
    var thisComment = $(v).prev();
    if (ignoreComment(thisComment)) {
        thisComment.next().css('font-size', 0).append('<img alt="" src="http://placekitten.com/500" />'); // comment content
    }
});

-tossu- [17.04.2013 13:44:23]

#

Funktiossa ignoreComment on lisäksi looginen virhe ja usersToSee-listan nimi sekä funktion kuvaus ovat ristiriidassa.

Hait ilmeisesti tätä:

for (var i = 0; i < usersToHide.length; i++)
    if (commentAs[0].innerHTML == usersToHide[i])
        return true;

tsuriga [17.04.2013 17:00:50]

#

Joo kuvaukseen oli jääny vanha kommentti, nythän haluttiin piilottaa viestit kaikilta muilta kuin käyttäjältä X, tai koodissa käyttäjiltä X, Y, Z jne. Saa soveltaa vapaasti, Chimanin alkuperäistä käsialaa.

User137 [27.04.2013 22:16:48]

#

Onnistuisko linkkien aukaseminen toisessa välilehdessä automaattisesti, ilman että pitää ctrl-klikata?

Metabolix [27.04.2013 23:01:13]

#

qeijo kirjoitti:

Saisiko putkaan sellaisen 'piilota' painikkeen, millä saisi tietyt keskustelut jemmattua

Pitää joskus kehittää tähän jokin nerokas ratkaisu, joka on helppo tehdä mahdollisimman vähin muutoksin mutta silti toimiva, tyylikäs ja vailla hassuja sivuvaikutuksia kuten tyhjiä laatikoita, vääriä linkkejä tai muita häiriöitä.

User137 kirjoitti:

Onnistuisko linkkien aukaseminen toisessa välilehdessä automaattisesti, ilman että pitää ctrl-klikata?

Uuden välilehden saa yleensä myös hiiren keskinapilla. Lisäksi selaimiin on kuin onkin lisäosia, joilla toimintaa voi säätää: Firefoxiin löysin heti kaksi (Open Link in New Tab ja Tab Mix Plus), joilla voi asettaa sivustolta ulos vievät linkit aukeamaan uuteen välilehteen.

Minusta on väärin puuttua sivuston puolelta selaimen normaaliin toimintaan ilman painavaa syytä. Syntyy ihan ihmeellinen sillisalaatti, kun osa sivustoista toimii yhdellä tavalla ja osa toisella ja osalla on vielä jokin sekamuotoinen ratkaisu, jossa eri kohdissa olevat tai eri osoitteisiin vievät linkit toimivat jotenkin eri tavoilla. Tuollaiset perusasiat pitää pystyä säätämään selaimen asetuksista niin, että kaikki sivustot toimivat samalla tavalla ilman erillisiä säätöjä, turhaa koodia, turhia asetusnappuloita tai pahimmillaan muiden häiritsemistä väkisin käyttöön laitetulla ”ominaisuudella”.

dartvaneri [28.04.2013 17:42:38]

#

Välillä tulee mieleen, että kun lainataan toisen tekstiä, olisi kiva saada linkki ko. tekstiin näkymään lainauksen yhteydessä. Perusteluina voisin sanoa sen, että se helpottaisi viestin, josta lainaus on otettu, etsimistä. Toki eihän se yleensä ole vaikeaa, mutta kun tulee pitkiä ketjuja ja viestejä, ja lainauksia on koko ketjun matkalta, vaikeutuu huomattavasti etsiminen.

Jotenkin vaikka tuohon nimen yhteyteen, kun on esim.

Metabolix kirjoitti:

--
Uuden välilehden saa yleensä myös hiiren keskinapilla.
--

niin olisikin:
Metabolix kirjoitti:
Metabolix kirjoitti:
#Metabolix kirjoitti:

Tai jollain muulla paremmalla tavalla. Noista vaihtoehdoista, mitä nyt äkkiseltään kesin, mielestäni paras on tuo keskimmäinen, sillä ekassa ehkä sen linkin pitäisi ennemminkin johtaa profiilin, ja viimeinen ei ehkä ole ihan yhtä siisti.
Jotenkin tuntuisi, että tuo ei mahdottoman vaikeaa ja aikaa vievää olisi toteuttaa.

vesikuusi [28.04.2013 22:31:38]

#

Helppohan tuo olisi toteuttaa, mikäli viestin kirjoittaja painaa lainatessaan lainauslinkkiä viestin yläkulmasta. Mutta entä jos lainaaja ei paina siitä, vaan käyttää lainaustageja käsin?

dartvaneri [28.04.2013 23:03:21]

#

No ei siinä tapauksessa tarvisi sitä ollenkaan laittaa, taikka sitten laittaa mahdollisuus kirjoittaa itse se linkki siihen.

Lebe80 [29.04.2013 09:33:35]

#

dartvaneri kirjoitti:

No ei siinä tapauksessa tarvisi sitä ollenkaan laittaa, taikka sitten laittaa mahdollisuus kirjoittaa itse se linkki siihen.

Laittaa itse linkki..... ggggreat... miksei samantein luovuta koko lainaa-linkistä, ja jokainen voi kirjoittaa käsin ketä lainaa ja minkä tekstin!

Itse olen huomannut hyväksi muilta foorumeilta juuri tuon lainaus-linkin, joka vie lainattuun viestiin. Tällöin voi pidemmänkin ajan jälkeen välillä lukea viestejä helpommin, vaikka viesti olisi lainattu toiselta sivultakin tai vaikka toisesta aiheesta.

Tämä tietenkin vaatii sen, että ihmiset käyttävät juuri tuota kyseisen viestin ohessa olevaa "Lainaa" -linkkiä, eikä keskustelun textarean yläpuolella olevaa "Lainaus"-painiketta.

The Alchemist [29.04.2013 11:08:09]

#

vesikuusi kirjoitti:

Helppohan tuo olisi toteuttaa, mikäli viestin kirjoittaja painaa lainatessaan lainauslinkkiä viestin yläkulmasta. Mutta entä jos lainaaja ei paina siitä, vaan käyttää lainaustageja käsin?

No mitä sitten? Fakta on se, ettei kaikkia mahdollisia skenaarioita voida kattaa, joten ei sitä kannata lähteä tavoittelemaankaan. Luultavasti suurin osa käyttää kuitenkin noita valmiita toimintoja bbc-koodin käsin kirjoittelun ja copy-pasteilun sijaan, vaikka ohjelmointifoorumilla ollaanki.

Lebe80 kirjoitti:

Tämä tietenkin vaatii sen, että ihmiset käyttävät juuri tuota kyseisen viestin ohessa olevaa "Lainaa" -linkkiä, eikä keskustelun textarean yläpuolella olevaa "Lainaus"-painiketta.

Voisi kokeilla sellaistakin, että tekstiä pastettaessa js:llä haetaan viesti, jossa kyseinen sisältö on ja täydentää lainaus-tagiin oikean viestin tiedot. Joko ihan vain sivun lähdekoodista hakemalla tai sitten ajaxilla tietokantahakuna.

Ehkäpä kuitenkin viestien linkkaaminen toisiinsa on liian merkityksetön ongelma, jotta noin hienoja systeemeitä kannattaisi lähteä virittelemään.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta