Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Ohjelmointiputka: Virhe url/linkki -tagin toiminnassa

LaNu [16.04.2010 23:30:06]

#

Kävipä erikoisesti, kun yritin linkittää.

Käytin mielestäni muotoa

[url="https://www.ohjelmointiputka.net"]Putkaan[/url]

Väärinhän se oli, mutta lopputulos oli vähän erikoinen. Katsokaa itse lopputulos (kolmannen viestin linkit): https://www.ohjelmointiputka.net/keskustelu/20796-java-kirjaa

HTML-koodiksi siis ylläoleva muuttui muotoon:

<a  href=""http&#58;//www.docendo.fi/?p=showproduct&product=951-846-237-2"">Java 2</a>

Onhan se sinnepäin, mutta kaikki selaimet (IE, FF, Chrome) tulkitsevat virheen käsittelyissään href-attribuutin sisällön tyhjäksi.

Ikävähän tuo virhe on siksi, että äkkiseltään näyttää, että tagi meni oikein. Virheen huomaa vasta, kun linkkiä koittaa käyttää.

Firefox tulkkaa em. HTML:n edelleen muotoon:

<a target="_blank" href="" http&#58;="" www.docendo.fi="" ?p="showproduct&amp;product=951-846-237-2&quot;&quot;">Java 2</a>

Tuo näyttää jo hieman huolestuttavalta. Mitähän muuta sopivasti muotoillulla url:llä saisi selaimen ujutettua luulemaan?

Metabolix [16.04.2010 23:32:41]

#

Kummallista valittaa virheestä toiminnossa, jota ei ole virallisesti edes olemassa. Keskustelun ohjeiden mukaan linkkitagin oikea muoto on seuraava:

[linkki "osoite"]teksti[/linkki]

Tietoturvan kannalta ehkä kuitenkin aiheellinen huomio.

LaNu [16.04.2010 23:41:53]

#

No enhän minä valittanut. Laitoin tästä viestiä lähinnä siksi, että keskustelusofta reagoi virhetilanteeseen aika erikoisesti. Vahingossa tosiaan käytin url-tagia ja vielä heitin sen yhtäsuuruusmerkinkin siihen.

Olisikohan lopputulos ollut sama, jos olisin käyttänyt yhtäsuuruusmerkkiä linkki-tagilla, testi: Putka. Edit: Vähemmän yllättäen sama juttu senkin kanssa. Yhtäsuuruusmerkki viestiini tuli, kun tällä hetkellä eniten käyttämäni keskustelupalstan (vBullet) syntaksiin se kuuluu.

Edit: Esim. odotettu toiminta olisi ollut, jos viestin linkit olisi olleet kokonaan rikki. Nyt anchorit tuli mutta url ei. Se hämäsi.

Grez [16.04.2010 23:43:34]

#

Käsittääkseni täällä on enemmänkin epävirallisia tageja, eli jotkin muissa foorumisoftissa toimivat tagit toimii täälläkin vaikkei niitä mainosteta.

Metabolix [16.04.2010 23:52:45]

#

=-merkillinen muoto taitaa Putkassa olettaa, ettei osoitteen ympärillä ole lainausmerkkejä.

Antti Laaksonen [17.04.2010 00:01:10]

#

Nyt myös merkintä [url="osoite"]teksti[/url] toimii.

Tarkoitus on, että yleisiä muista järjestelmistä tuttuja merkintöjä voi käyttää suoraan myös Ohjelmointiputkassa. Jos jonkin merkinnän puuttuminen häiritsee, kannattaa ilmoittaa minulle, niin lisään sen keskusteluun.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta