Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Nettisivujen teko: Rivien lisäys/poisto

Sivun loppuun

bange [11.11.2002 20:45:09]

#

Olisikohan mahdollista et joku tekisi jonkun esimerkin mistä saisi vähän mallia miten teen jonkun yksinkertaisen postaus scriptin josta voi myös poistaa tietoja. Kun en oo vielä oppinu tätä poisto systeemii oikee :P

Antti Laaksonen [11.11.2002 22:14:56]

#

Kerro ensin vähän tarkemmin, minkälaista postausskriptiä olet tekemässä, ja missä muodossa lisättävät/poistettavat rivit ovat tiedostossa, sitten voin ehkä auttaa :)

snakari [12.11.2002 14:31:26]

#

no tässä lisäys koodi:

<?php
$f=fopen("tiedosto.txt", "a"); // a lisää tiedoston perään, w tyhjetää tiedoston & tallentaa
fwrite($f, "uusi rivi");
fclose($f);
?>

ja tässä rivin poisto:

<?php
$rivi=0; // 0 on tiedoston ensimmäinen rivi
$f=file("tiedosto.txt");
$d=fopen("tiedosto.txt", "w");
$f[$rivi]="";
foreach ($f as $r)
{
  fwrite($d, $f[$r]);
}
fclose($d);
?>

ja tässä rivin muokkaus koodi:

<?php
$rivi=0; // 0 on tiedoston ensimmäinen rivi
$f=file("tiedosto.txt");
$d=fopen("tiedosto.txt", "w");
$f[$rivi]="uutta dataa";
foreach ($f as $r)
{
  fwrite($d, $f[$r]);
}
fclose($d);
?>

en oo testannu, mutta pitäis toimia

bange [12.11.2002 14:59:52]

#

Antti Laaksonen: No ajattelin et olis esim. taulukko (jossa ny vaikka 2 riviä) ja se talllentaa sen vaikka tiedosto.txt :hen ihan normaalissa formaatissa (?) ja sitten niitä taulukoita vois poistellä yks kerrallaan

mikaelh [12.11.2002 16:35:47]

#

lainaus:

ihan normaalissa formaatissa (?)

Mitäköhän toi normaali formaatti tarkoittaa?
Erilaisia formaatteja tallentaa taulukoita on vaikka kuinka paljon.

bange [12.11.2002 18:37:41]

#

Mun käsittääkseni ihan normaalilla html kielellä se tekee sinne txt tiedostoon sen taulukon

Miksu [12.11.2002 19:24:59]

#

HTML-kielellä? Ei kuule HTML-kielellä mitään mihkään tekstitiedostoon kirjoiteta. PHP, Perl,...

bange [13.11.2002 13:24:45]

#

$datafile = "news.txt";
print ("
<table align=\"center\">
<tr>
<td>
<form action=\"$PHP_SELF\" method=\"get\">
Nick:<br>
<input type=\"text\" name=\"nimi\">
<br>
E-Mail:
<br>
<input type=\"text\" name=\"email\">
<br>
Connection:
<br>
<input type=\"text\" name=\"konnu\">
<br>
Uutisen otsikko:<br>
<input type=\"text\" name=\"otsikko\"><br>
Uutinen:<br>
<textarea name=\"uutinen\" rows=\"20\" cols=\"100\">
</textarea>
<br>
<center>
<input type=\"submit\" value=\"Kirjoita\"> <input type=\"reset\" value=\"Tyhjennä\">
</form>
</td>
</tr>
</table>"); - No tommonen on scriptissä (karsein tota). Mut siis ei sen tarvi olla ollenkaan tommonen. Sama se mulle miten se sinne tekstitiedostoon tallennetaan kunhan sitä vaan saa jotenkin muokattua...

pistemies [13.11.2002 14:03:11]

#

lainaus:

HTML-kielellä? Ei kuule HTML-kielellä mitään mihkään tekstitiedostoon kirjoiteta. PHP, Perl,...

Kuka sen kieltää?
Ei html tarvitse html-tiedostoa, kun se on tarkoitus lukea php-tiedostosta. Txt- tiedosto on siihen ihan hyvä vaihtoehto. Sitä voi käyttää minkä tahansa koodin tallentamiseen, joka luetaan toisesta ohjelmasta, koska se tulee siten osaksi kyseseistä ohjelmaa.

pistemies [13.11.2002 14:10:35]

#

Ja sitten muokkausta. Taulukot(lue=rivit) täytyy erotella toisistaan,
lukea tiedosto ensin arrayhin ja erottimena explodessa tuon koodin mukaan vosi olla "</table>" (voi asettaa tietysti jonkun lyhyemmän erottimen, jos et includella tulosta sitä).
Sitten lasket rivit ja poistat haluamasi rivin.

Miksu [14.11.2002 17:24:43]

#

Tarkoitin että HTML-kielellä koodaamalla et saa mitään kirjoitettua tiedostoon, vaan tarvitaan PHP:ta tai jotain...


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta