Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Ohjelmointiputka: Uusi kirjautumisjärjestelmä

Sivun loppuun

Antti Laaksonen [09.11.2002 00:58:53]

#

Kuten etusivulla jo lukeekin, Ohjelmointiputkassa on nyt käytössä uusi kirjautumisjärjestelmä. Kirjautuminen tapahtuu etusivun alaoikealla olevalla lomakkeella, ja se on voimassa kaikkiin sivuston osiin, keskusteluun, koodivinkkien lähetykseen ja niiden kommentointiin.

Muutoksesta on kaksikin etua. Ensinnäkin häiriköintitapauksien pitäisi loppua tyystin, kun ainoastaan jäsenet voivat lähettää/kommentoida koodivinkkejä. Toiseksi nimeä ei tarvitse aina kirjoittaa vinkkiä kommentoidessa, vaan se on mukana automaattisesti.

Nyt kun tämä systeemi on valmis, myös projektien kommentoinnin toteuttaminen onnistunee helposti. Ja kaikista bugeista mielellään ilmoitus sähköpostiin, antti.laaksonen@mbnet.fi - niitä saattaa ilmetä, kun tämä uusi järjestelmä on koodattu näin myöhäiseen aikaan...;)

SQ [09.11.2002 01:10:22]

#

Hyvin näyttää toimivan.

Sose [09.11.2002 08:39:54]

#

Pieni bugi, lähetin jo Antille ja testaan vielä varalta... En ole kirjautunut sisään... Tuleeko viesti perille?

KimmoKM [09.11.2002 09:46:36]

#

Hyvin toimmi eikä nyt tosiaan pitäisi tulla häiriköintejä, ainakin häiriköijät löytyvät.

snakari [09.11.2002 10:14:25]

#

antti, jos vielä saisi
kommentteihin käyttäjän nimeen linkin omalle profiili sivulle?
ja sama koodi vinkin lähettämisessä.

HtH [09.11.2002 11:08:01]

#

Joo ihan hyvinhän tuo toimii, ehkä vähän kätevämpää olisi jos se kirjautumis formi olis tuossa sivupalkissa, vois rekisteröityä miltä sivulta tahansa.

Antti Laaksonen [09.11.2002 11:23:28]

#

lainaus:

antti, jos vielä saisi
kommentteihin käyttäjän nimeen linkin omalle profiili sivulle?

Tulossa on...

lainaus:

Joo ihan hyvinhän tuo toimii, ehkä vähän kätevämpää olisi jos se kirjautumis formi olis tuossa sivupalkissa, vois rekisteröityä miltä sivulta tahansa.

Ajattelin laittaa sivupalkkiin ensin, mutta kirjautumislomakkeen kanssa siitä olisi tullut todella ahdas - siispä kirjautuminen tapahtuu vain etusivulta. Mutta kirjautuahan joutuu vain harvoin, jos on aina samalla koneella.

HtH [09.11.2002 11:51:59]

#

Tuli tässä mieleen, että sellainen toiminto olisi hauska, jossa voisi kommentoida muiden profiileja, ehkä vähän hyödytön, mutta hauska :)

Lantis [09.11.2002 11:57:44]

#

lainaus:

Tuli tässä mieleen, että sellainen toiminto olisi hauska, jossa voisi kommentoida muiden profiileja, ehkä vähän hyödytön, mutta hauska :)

Ihan älytön :\

Antti Laaksonen [09.11.2002 12:10:59]

#

Tuskin noissa profiileissa hirveämmin kommentoitavaa on, kun ei ole edes kuvia. Eli IRC-galleriaa ei lähdetä haastamaan... ;)

tuobbi-89 [09.11.2002 12:40:10]

#

Joo, ihan hieno on systeemi! :)

Antti Laaksonen [09.11.2002 17:16:23]

#

lainaus:

jos vielä saisi kommentteihin käyttäjän nimeen linkin omalle profiili sivulle? ja sama koodi vinkin lähettämisessä.

Nyt sekä koodivinkkien lähettäjien että kommentoijien nimet on linkitetty oikeisiin profiileihin - edellyttäen että senniminen tunnus löytyi tietokannasta.

Tumpi [09.11.2002 20:28:29]

#

Toi uloskirjautumisnappi on vähän pitkän matkan päässä, eikös sen vois laittaa ton "Etusivu | Oppaat | Koodivinkit..." kans samaan palkkiin, tosin tonne oikeelle missä etsimishommakin on?

Sose [09.11.2002 20:34:14]

#

Mikäs himo sitä on kirjautua ulos? Jos olet kotikoneella voit kai jättää kirjautumatta ulos? Niin minäkin teen!
~Sose~

TeeVee [09.11.2002 21:54:04]

#

Mutta jos perheessä muutkin käyttää samaa tietokonetta, niin pääsee törkeästi rellestelemään. Minulla oli joku ehdotus profiiliin. Möläytän heti kun muistan sen :]

TeeVee [09.11.2002 22:02:32]

#

Muistui! Pitäisi nähdä ennätys kuinka monta henkilöä on ollut online(yhtäaikaan) foorumissa. Eli näyttäisi kuinka monta käyttäjää on ollut parhaassa ajassa online.

Antti Laaksonen [09.11.2002 23:00:35]

#

lainaus:

Toi uloskirjautumisnappi on vähän pitkän matkan päässä, eikös sen vois laittaa ton "Etusivu | Oppaat | Koodivinkit..." kans samaan palkkiin, tosin tonne oikeelle missä etsimishommakin on?

Kirjautumislomake olisi tarkoitus saada näkyviin kaikille sivuille, sopivia paikkoja ei vain tunnu löytyvän. Valikkoonkaan en sitä mielellään pistäisi...

lainaus:

Pitäisi nähdä ennätys kuinka monta henkilöä on ollut online(yhtäaikaan) foorumissa.

Voisihan tuota harkita. Nykyinen ennätys lienee noin 15.

mikko [09.11.2002 23:03:27]

#

Eikös se sopisi yläpalkiin tuon haku-jutun tilalle? Hakujutut voisi sitten laittaa vaikka valikkoon.

mikko [09.11.2002 23:04:05]

#

Unohdin lainata :)
Eli tarkoitin kirjautumisvalikkoa enkä ennätystä :P

TeeVee [10.11.2002 00:58:04]

#

lainaus:

Unohdin lainata :)
Eli tarkoitin kirjautumisvalikkoa enkä ennätystä :P

Olen samaa linjaa. Kirjautuminen on vaan jotenkin liian alhaalla sivua.

Antti Laaksonen [10.11.2002 01:37:44]

#

Nyt sisään- ja uloskirjautuminen tapahtuu yläpalkista ja on siis käytössä kaikilla sivuilla. Sen myötä sivustolta hakeminen tapahtuu tästä lähtien valikosta klikkaamalla ja etusivu on taas tuttu ja väljempi.

Miksu [10.11.2002 12:13:35]

#

Joo, onhan tää ihan cool, mutta jos tää ois joku sähköposti, tai joku muu tärkeä homma, ni ei oli hirveen kiva kun oma salasanahan näkyy aina sillo ku se kirjautuu sinne, eli tuolla selaimen tilaruudussa ku se näyttää sen osotteen ni se nyt on vähän, et jos olis joku muu vieressä ni se näkis passun. Mut ei se nyt tässä niin väliks..

Lantis [10.11.2002 12:27:03]

#

lainaus:

Joo, onhan tää ihan cool, mutta jos tää ois joku sähköposti, tai joku muu tärkeä homma, ni ei oli hirveen kiva kun oma salasanahan näkyy aina sillo ku se kirjautuu sinne, eli tuolla selaimen tilaruudussa ku se näyttää sen osotteen ni se nyt on vähän, et jos olis joku muu vieressä ni se näkis passun. Mut ei se nyt tässä niin väliks..

Minulla salasana ja käyttis näkyy siellä vain jos olen kirjoittanut ne väärin :\ ja sehän ei haittaa...

Antti Laaksonen [10.11.2002 12:53:52]

#

lainaus:

Joo, onhan tää ihan cool, mutta jos tää ois joku sähköposti, tai joku muu tärkeä homma, ni ei oli hirveen kiva kun oma salasanahan näkyy aina sillo ku se kirjautuu sinne, eli tuolla selaimen tilaruudussa

Nyt tämä ongelma on korjattu - tietenkään salasana ei saa näkyä mahdollisille ulkopuolisille katsojille.

Miksu [10.11.2002 22:06:01]

#

No hyvä... Haluat varmaankin kuulla lisää bugeja...? Katoppa kun jos on jossain muualla kuin etusivulla, kuten keskustelussa ja painaa Kirjaudu ulos-nappia, niin se ei kirjaudu ulos. En tiedä onko tämä tarkoitus mutta jos muualla kuin etusivulla ei voi kirjautua ulos, on mielestäni turha tuo nappi sitte tuolla... Vai mitä?

Gevil [10.11.2002 22:53:42]

#

Mulla kävi seuraavasti, kirjoitan aikajärjestyksessä ranskalaisilla viivoilla:
-kirjauduin järjestelmään
-selailin keskustelualuetta
-menin etusivulle
-päivitin sivun
-huomasin että se oli päivityksen yhteydessä kirjannut minut ulos (ylhäällä ei enää näkyny että 'olet sisällä tunnuksella gevil', vaan näkyi vaan ne kirjautumis-boksit)
-ihmettelin tätä hetken
-päätin mennä keskustelu sivulle
-huomasin että sillä sivulla kuitenkin olin kirjautuneena
-tarkistin vielä kerran pääsivulta, olin siellä ulkona
-tulin tähän aiheeseen kirjottamaan, näyttää täällä taas olevan sisällä

Lantis [11.11.2002 07:41:54]

#

Niin, jos kirjautuu keskustelu sivulla sisään ei se näy etusivulla...

Antti Laaksonen [11.11.2002 17:57:58]

#

Jos kirjautuu keskustelualueen sivuilla (https://www.ohjelmointiputka.net/keskustelu/), kirjautuminen on voimassa käytännön syistä vain keskustelualueella. Jos taasen kirjautuu muilla sivuilla (etusivu, oppaat, koodivinkit, projektit...), kirjautuminen on voimassa kaikkialla, mukaanlukien keskustelualue.

Tumpi [16.11.2002 11:48:27]

#

Tohon "olet kirjautunut sisään tunnuksella tunnus" ja ulos-painikkeen väliin vois pistää pari   :tä.

arcatan [16.11.2002 13:01:42]

#

lainaus:

Tohon "olet kirjautunut sisään tunnuksella tunnus" ja ulos-painikkeen väliin vois pistää pari   :tä.

Ei kai tollasilla kauneusseikoilla ole nyt niin väliä, mutta minä voisin lisätä että pistä jotain että teksti ja nappi tulevat samalle korkeudelle. Muuten, aina kun lainaan tekstiä painamalla linkkiä sivun yläreunaan tulee mysql-virheilmoituksia

Warning: mysql_result(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /www/int2000/a/8694/html/keskustelu/funktiot.php on line 68

Tumpi [16.11.2002 15:36:21]

#

vähän hankalaa muuten päästä omaan profiiliin...

Antti Laaksonen [16.11.2002 16:03:40]

#

lainaus:

Muuten, aina kun lainaan tekstiä painamalla linkkiä sivun yläreunaan tulee mysql-virheilmoituksia

Outoa, onko muilla ilmennyt vastaavaa?

lainaus:

vähän hankalaa muuten päästä omaan profiiliin...

Nyt sivun ylälaidassa on linkki omaan profiiliin, kun on kirjautunut sisälle.

mikko [16.11.2002 16:23:33]

#

lainaus:

Outoa, onko muilla ilmennyt vastaavaa?

Ei. Ehkä tuo oli huolimattomasti kirjoitettu lause ("aina").

trinit [16.11.2002 18:09:07]

#

lainaus:

Outoa, onko muilla ilmennyt vastaavaa?

Eipä ole.

Toinen "outo juttu" on ainakin minulla sellainen, että en pysty kirjautumaan ulos miltä tahansa sivulta. Aina pitää muistaa kummalta alueelta (etusivu vai keskustelualue) on kirjautunut sisään ja mennä sinne takaisin kirjautumaan ulos. Eli mikäli kirjaudun etusivulta sisään, keskustelualueen yläreunasta löytyvällä "Ulos" painikkeella ei pysty kirjautumaan ulos - vaikka kuinka montaa kertaa sitä painaisi niin aina lukee "Olet kirjautunut..." teksti. Jälleen kun menen etusivulle (josta siis kirjauduin) ja painan "Ulos" kaikki toimii oikein ja kirjaudun ulos.

Antti Laaksonen [16.11.2002 23:26:57]

#

Nyt kirjautumisjärjestelmän pitäisi olla yhtenäinen: riippumatta siitä, missä kirjautuu, kirjautuminen on aina voimassa koko sivuston alueella, ja myös uloskirjautuminen onnistuu kaikkialta pysyvästi.

trinit [17.11.2002 18:21:17]

#

lainaus:

myös uloskirjautuminen onnistuu kaikkialta pysyvästi.

Paitsi ei minulla vielä :)

Nyt painettaessa ulos-painiketta, uloskirjautumisskripti heittää minut kyllä etusivulle ja ylhäällä ei lue että olisin kirjautuneena enää, mutta silti palatessani keskustelualueelle ilman uudestaan kirjautumistakaan, pystyn kirjoittamaan uusia viestejä ja vastaamaan niihin (kuten tähänkin). Yläpalkissa lukee taas "Olet kirjautuneena..." mutta etusivulla ei.

Eli jostain syystä keskustelualue luulee minun olevan edelleen kirjautuneena.

trinit [17.11.2002 18:30:11]

#

lainaus:

Paitsi ei minulla vielä :)

Komento takaisin. Nyt se toimiikin kun poistin Mozillan Cookie Managerilla ohjelmointiputkan keskustelualueelle liittyvät evästeet ja kirjauduin uudestaan. Huomasin vain yhden jutun evästeisiin liittyen joka _saattaa_ olla tietoturvallisesti arveluttava. Jatkan kohta asiasta sähköpostilla jotta se ei leviä jonkin muun tietoon (ei kylläkään kovin vakava mutta kuitenkin).

Antti Laaksonen [17.11.2002 23:31:29]

#

Vanha eväste saattaa vielä olla muistissa, jolloin pitää odottaa, että se umpeutuu/poistaa manuaalisesti. Kirjautumisessa on tosiaan pienoinen tietoturvariski, mutta siksi minimaalinen, että siitä tuskin ongelmia ilmenee. Korjaus on odotettavissa lähiaikoina.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta