Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Miten määrittelet tietokone osaamisen?

SQ [08.11.2002 23:50:00]

#

Miten määrittelet tietokone taidot? Omani vois ollla vaikka tollaset:

Amatööri = osaa: lukea sähköpostin, pelata, surfailla (:) ym ym ym..

Keskiverto = kaikki samat mitä amatööri ja + peeloilla, vähä kellottaa, ehkä ohjelmoida, tehä musaa, käydä chatissa ym ym ym..

expertti = osaa biossin melkein ulkoa, osaa ohjelmoida 3 eri kielellä, kotisivut sujuu leikiten, ylikellottaa, ym ym ym..

Tuo oli oma mielipiteeni mitä keksin mutta sanokaas omanne.

KimmoKM [09.11.2002 09:48:39]

#

Sanoisin keskiverron ja expertin välissä, ihan kohtalainen.

TeeVee [09.11.2002 10:22:52]

#

KimmoKM: Kyse oli miten sinä määrittelet tietokonessa taidot. Nämä ovat sitten netinkäytön/ohjelmointi taidot. Minulla olisi ainakin tälläiset arvot:

aloittelija:Lukee sähköpostit ja osaa käyttää googlea

Surffaaja:Aloittelija+Osaa käyttää keskustelufoorumeita. Osaa hieman tehdä kotisivuja.

Kokeneempi:Surffaaja+Osaa hieman html kieltä ja css:sää. Grafiikanteko on kehittyvällä asteella.


Ohjelmointi:
N00B:Osaa ihan sika vähän QBasicia.

Kokeneempi:Osaa käyttää QBasicia taidokkaasti

GuRu:Osaa jotain muutakin kun basiceja, esim c++, pascal.

HardCoDer: ASM on erittäin helppoa. Kaikki ohjelmat vaan Asmilla.

HtH [09.11.2002 11:29:51]

#

Itse en kyllä menisi noin "luokittelemaan" tietokoneen käyttäjiä, koska eri ihmiset on eri alalla parempia kuin toiset.

Teevadin ohjelmointi ratingit ovat kyllä mielestäni vähän omituiset :). Ei se ohjelmointikieli määrää ohjelmointitaitoja.

thefox [09.11.2002 13:27:52]

#

Joo ei todellakaan. Typerä saa olla jos kaikki ohjelmat kirjoittaa Asmilla (nimimerkillä kokemusta on).
En todellakaan sanoisi kokeneeksi sitä joka osaa käyttää QB:tä taidokkaasti. Ja n00b on muuten niin mielettömän typerä gaugenet termi että ei käytetä sitä jookosta?
Ylipäätään, kuten HtH sanoi, tuollaisissa luokitteluissa ei ole paljoakaan järkeä, koska tämä kompuutteri-ala on niin laaja. Joku osaa 3D:n, joku vaikkapa apuohjelmien väännön hyvin.
Blah.. eipä jaksa tässä enempää sauhuta.. muutenkin tuli jo niin sekavaa tekstiä..

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta