Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Ohjelmointikysymykset: C++: Ongelma koodissa

Sivun loppuun

TeeVee [29.10.2002 20:33:22]

#

Heippa!

Ryhdyin tässä hieman tekemään allegroa käyttäviä ohjelmia. Nyt ongelma on se, että grafiikkatilaan hyppääminen ei onnistu.
Kääntäjä on Dev-Cpp. Seuraavassa koodi:

#include <allegro.h>
#include <iostream.h>
#include <stdio.h>

int main()
{

// Ensin alustetaan Allegro
allegro_init();

// Sitten näppäimistö
install_keyboard();

// Sitten laitetaan oikea grafiikkatila
set_gfx_mode(GFX_VGA,320,200,0,0);

// Odotellaan näppäimen paimallusta
while(!key[KEY_SPACE]){
}

// Lopetetaan Allegro
allegro_exit();

return 0;
}

TeeVee [29.10.2002 20:34:25]

#

Joo, eli herjaa:

C:\c++\eka_allegro_ohjelma.cpp:15: `GFX_VGA' undeclared (first use this function)
C:\c++\eka_allegro_ohjelma.cpp:15: (Each undeclared identifier is reported only once
C:\c++\eka_allegro_ohjelma.cpp:15: for each function it appears in.) Execution terminated

Lare [29.10.2002 20:54:35]

#

Oletko laittanut -lalleg (tjsp) määrittelyn?

TeeVee [29.10.2002 21:05:33]

#

lainaus:

Oletko laittanut -lalleg (tjsp) määrittelyn?

Minnekkös se määrittely menee dev-cpp:ssä?

thefox [29.10.2002 21:52:06]

#

Sen ei kyllä pitäisi vaikuttaa.. kokeiles GFX_AUTODETECT.

Hipo [29.10.2002 23:06:06]

#

Sitte alat jäljitellä miksei GFX_VGA ole määritelty. Kannattaa varmaan alottaa allegro.h:sta etsimällä merkkijonoa GFX_VGA ja kattomalla minkä (ähh, mikä on minkä-sanan monikko? :) #if:ien sisällä se on. Itse veikkaisin, että koska dev-c++ on Windows-kääntäjä, niin VGA:ta ei voi käyttää noin vain.

progo [30.10.2002 07:38:45]

#

Mulla oli samanlainen ongelma.. GFX_VGA:ta ei oltu määritelty. Ongelman korjasi, kun käyttää GFX_AUTODETECTiä, ja laittaa ihan tiedoston loppuun END_OF_MAIN(); -rivin. Silleen se toimii mulla.

progo [30.10.2002 07:44:16]

#

Eh.. taisit kopioida suomipelien alkeisoppaasta :) Ei pahalla.. kun minä saman kopioin, silloin kun allegroa kokeilin, ja samoja virheitä ilmeni.. meni vähän aikaa, että sain se toimimaan, mutta noilla edellisilläni ohjeilla sen pitäis toimia.. ne siellä suomipeleissä käänsivät koodit varmaan DJGPP:llä.

Lare [30.10.2002 15:36:35]

#

Onks allegrosta varmasti Dev-versio?

progo [30.10.2002 15:55:09]

#

Eihän sillä ole merkitystä... DevCPP ja DJGPP ovat samankaltaisia kääntäjiä.. DJGPP tosin käsittelee vain DOS-ympäristöä, ja suoraan real-mode keskusmuistia... oliko oikein?

TeeVee [30.10.2002 17:05:34]

#

lainaus:

Eh.. taisit kopioida suomipelien alkeisoppaasta :) Ei pahalla.. kun minä saman kopioin, silloin kun allegroa kokeilin, ja samoja virheitä ilmeni.. meni vähän aikaa, että sain se toimimaan, mutta noilla edellisilläni ohjeilla sen pitäis toimia.. ne siellä suomipeleissä käänsivät koodit varmaan DJGPP:llä.

Kopsasin sen. Myönnetään. Tuo on yksinkertainen. Ajattelin kokeilla sitä, mutta se ei käänny.

thefox [30.10.2002 18:35:06]

#

Suoraan real-mode keskusmuistia? Minä ei tajuta mitä sinä yrittää sanoa. Mutta eniveis, DevCPPhän ei kääntäjä ole vaan IDE. Kääntäjänä siellä häärii kai mingw.

progo [30.10.2002 19:19:03]

#

Niinhän se on.. siis DevCPP:n alla rehkii MinGW/32.. joku versioni kuitenkin..

lainaus:

Suoraan real-mode keskusmuistia?

Niin, siis jossain luki, että tämä DJGPP käsittelee muistin aina real-modessa, joka tosin hidastaa keskeytysten käyttöä DJGPP:ssä.. jossain luki niin, jos joku on lukenut samaa, niin valaiskoon lähdettä :)

Lare [30.10.2002 19:19:51]

#

lainaus:

Mutta eniveis, DevCPPhän ei kääntäjä ole vaan IDE. Kääntäjänä siellä häärii kai mingw.

Joo tarkotin Mingw 32 kääntäjää. Ainakin niiltä imurointi saiteilta löytyy Mingw:lle oma versio.

TeeVee [30.10.2002 21:07:09]

#

Deville löysin ohjelman, joka asentaa sen Allegron. Muttamutta, ei täydellisesti

Hipo [30.10.2002 23:39:49]

#

On tainnut mennä real mode ja protected mode sekasin. DJGPP siis toimii protected modessa. Sellainen mielikuva, että aina kun kutsutaan real moden keskeytystä niin tila pitää vaihtaa real modeen ja sitten takaisin, joka aiheuttaa hidastusta.

TeeVee [31.10.2002 08:47:02]

#

Aika monimutkasieksi on mennyt tää asentaminen. Tarvitsisin yksnkertaiset ohjeet asentamisen Dev-Cpp:le...

progo [31.10.2002 09:20:12]

#

Niin, no siinä yhteydessähän se olikin.. siis protected modesta real modeen.. menin itse sekaisin :P

TeeVee [31.10.2002 09:24:59]

#

Katsotaan, kun kaveri tulee auttamaan niin voi hyvinkin olla että onnistutaan... Mutta jos ei, ärräpäitä satelee :)

progo [31.10.2002 13:53:01]

#

Jospa vain sitten tekisit helpommin - asennat DJGPP:n vaikka tämän putkan oppaan mukaan, ja asennat Allegron DJGPP:lle suomipelien oppaan mukaan. :)


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta