Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Apache-ongelma

Sivun loppuun

tuobbi-89 [27.10.2002 11:52:11]

#

Olen imuroinut Apachen ja PHP-tuen, jotta voisin testata tekemiäni PHP-skriptejä. Nyt kuitenkin on ilmennyt ongelma. Kun käynnistän Apachen ja PHP:n ja yritän testata jotain skriptiä, käyttäytyy selain ikään kuin ei palvelimella olisikaan PHP-tukea ja tulostaa selaimeen vain skriptin lähdekoodin sivuna! Siis: PHP-skriptit eivät kuitenkaan toimi! Mitä voisin tehdä?

thefox [27.10.2002 14:08:33]

#

Apache on konffattu väärin. Eli kerro mitä olet sinne httpd.conffiin muuttanut ja mitä et :)

tuobbi-89 [27.10.2002 14:11:17]

#

Olen muuttanut sinne kaikki jutut, mitä tuossa Ohjelmointiputkan ohjeessa sanotaan. Minusta ne ovat ihan oikein.

tuobbi-89 [27.10.2002 14:15:47]

#

Eli tällaista on siellä PHP-kohdassa minun httpd.conffissain:

# And for PHP 4.x, use:
#
ScriptAlias /php/ "c:/php/"
AddType application/x-httpd-php .php
AddType application/x-httpd-php-source .phps
Action application/x-httpd-php "/php/php.exe"

Eli tosiaan mielestäni ihan oikein.

trinit [27.10.2002 16:22:00]

#

lainaus:

Olen muuttanut sinne kaikki jutut, mitä tuossa Ohjelmointiputkan ohjeessa sanotaan. Minusta ne ovat ihan oikein.

Varmistetaan nyt vielä kysymällä, että onko PHP-tulkki asennettu C:\PHP hakemistoon ja sitten vielä olihan niiden tiedostojen pääte .PHP joissa sitä PHP-koodia oli?

tuobbi-89 [27.10.2002 16:22:42]

#

Trinit: Kyllä.

trinit [27.10.2002 16:36:00]

#

Kokeilithan ajaa niitä skriptejä siellä DocumentRoot:ssa jonka olet määritellyt Apachen asetuksissa?

PS. Kannattaa tutustua myös Abyss Web Serveriinkin osoitteessa http://www.aprelium.com . Minun mielestä paljon helpompi asentaa (asetukset tehdään selaimen kautta) ja lisäksi pieni kokoinen n. 80 kt.

tuobbi-89 [27.10.2002 17:59:12]

#

Juu. Olen testannut nimenomaan DocumentRootissa.

thefox [27.10.2002 18:52:36]

#

Ja siis varmasti menet osoitteeseen: http://127.0.0.1/ ?
Etkä exploderilla siihen kansioon tyyliin file://blalbal ?

tuobbi-89 [27.10.2002 19:00:49]

#

no en mene os. 127.0.0.1 vaan http://localhost. Haittaako se?

progo [27.10.2002 19:34:18]

#

Öh, mullakin olisi yksi apassiongelma; antaako tuossa putkan oppaassa esitetty cgi:n asennus mahdollisuuden tehdä cgi-tä muillakin kielillä kuin perlillä?

tuobbi-89 [27.10.2002 19:39:09]

#

Eipä anna ei, koska siinä imuroidaan vain ja ainoastaan Perl-tuki.

tuobbi-89 [31.10.2002 14:25:50]

#

Vieläkään en ole saanut PHP:tä toimimaan! Osaisiko kukaan enempää auttaa?

thefox [31.10.2002 15:01:48]

#

No siis onkelma on se, että ne tiedostot ei taida missään vaiheessa edes mennä siitä tulkista läpi.. ootkos katellu niitä logitiedostoja (kai sellasetkin on)?

tuobbi-89 [31.10.2002 15:12:07]

#

No, onkse outoa, että kun mä käynnistän sen PHP-tulkin, siihen ei tuu mitään tekstiä, kun mä ajan PHP-tiedostoja?

trinit [31.10.2002 17:21:28]

#

lainaus:

No, onkse outoa, että kun mä käynnistän sen PHP-tulkin, siihen ei tuu mitään tekstiä, kun mä ajan PHP-tiedostoja?

Käynnistät PHP-tulkin? Tarkoitatkohan nyt palvelinta, Apachea?

Siinä pitäisi lukea muistaakseni "Apache xxx running..." kun Apache on käynnissä. Mitään muuta tekstiä siihen ei tule. Jos PHP-tulkki generoi virheen niin se tulostuu sitten selaimeen.

tuobbi-89 [31.10.2002 18:20:37]

#

Siis eikös käynnistää pitäisi Apachen lisäksi myös php.exe? Php.exeen ei käynnistettäessä tule mitään tekstiä. Mutta Apacheen tulee kyllä nimenomaan "Apache http server (Win32) running...".

tuobbi-89 [31.10.2002 18:21:10]

#

Siis eikös käynnistää pitäisi Apachen lisäksi myös php.exe? Php.exeen ei käynnistettäessä tule mitään tekstiä. Mutta Apacheen tulee kyllä nimenomaan "Apache http server (Win32) running...".

tuobbi-89 [31.10.2002 18:21:32]

#

Siis eikös käynnistää pitäisi Apachen lisäksi myös php.exe? Php.exeen ei käynnistettäessä tule mitään tekstiä. Mutta Apacheen tulee kyllä nimenomaan "Apache http server (Win32) running...".

tuobbi-89 [31.10.2002 18:21:33]

#

Siis eikös käynnistää pitäisi Apachen lisäksi myös php.exe? Php.exeen ei käynnistettäessä tule mitään tekstiä. Mutta Apacheen tulee kyllä nimenomaan "Apache http server (Win32) running...".

tuobbi-89 [31.10.2002 18:21:34]

#

Siis eikös käynnistää pitäisi Apachen lisäksi myös php.exe? Php.exeen ei käynnistettäessä tule mitään tekstiä. Mutta Apacheen tulee kyllä nimenomaan "Apache http server (Win32) running...".

Veltto [31.10.2002 18:40:39]

#

ei sitä erikseen tarvitse käynnistää, pelkkä apachen käynnistys riittää

mikko [31.10.2002 18:43:01]

#

Ainakaan noin kovin montaa kertaa.

thefox [01.11.2002 15:51:47]

#

tuobbi-89 kokeile ajaa joku skripti PHP.EXE:n läpi. Jos toimii niin vika ei ole PHP:ssä vaan Apachen conffissa. Kai muuntaja on seinässä? ;p

trinit [01.11.2002 19:00:25]

#

lainaus:

Siis eikös käynnistää pitäisi Apachen lisäksi myös php.exe? Php.exeen ei käynnistettäessä tule mitään tekstiä. Mutta Apacheen tulee kyllä nimenomaan "Apache http server (Win32) running...".

Ei pidä käynnistää ja vaikka ajaisit php.exe:n niin siihen ei tule mitään tekstiä koska php.exe:n suoritus loppuu välittömästi. Palvelin ajaa PHP-tulkin automaattisesti kun PHP-koodia tulee sivulla vastaan.

Kai olet määritellyt palvelimesi asetuksissa hakemiston josta se php.exe löytyy?

trinit [01.11.2002 19:01:39]

#

lainaus:

Kai olet määritellyt palvelimesi asetuksissa hakemiston josta se php.exe löytyy?

No olihan se jo kerrottukin aikaisemminkin näköjään (c:\php\php.exe)...

tuobbi-89 [03.11.2002 14:56:39]

#

lainaus:

tuobbi-89 kokeile ajaa joku skripti PHP.EXE:n läpi. Jos toimii niin vika ei ole PHP:ssä vaan Apachen conffissa. Kai muuntaja on seinässä? ;p

Siis miten PHP.EXE:N läpi?

Antti Laaksonen [03.11.2002 15:04:12]

#

No, mene ensin MS-DOS-Promptiin tai Command Promptiin, Windowsistasi riippuen. Sitten kirjoittele vaikka:

C:\WINNT>cd c:\

C:\>cd php

C:\php>php
<?php
echo "No, toimiikos tämä?";
?>
^Z
X-Powered-By: PHP/4.0.6
Content-type: text/html

No, toimiikos tämä?
C:\php>

Ja jos PHP suorittaa skriptin (tulostuu teksti "No, toimiikos tämä?" ja dokumentin tyyppi), vika on Apachen asetuksissa. Ja ^Z tarkoittaa Control+Z.

tuobbi-89 [03.11.2002 18:22:13]

#

Selvä. Kokeilen tuota heti, kunhan pääsen kotiin.

thefox [03.11.2002 21:54:42]

#

Ja voit toki antaa PHP.exe:lle suoraan myös tiedoston nimen ja redirektoida outputin vaikka tiedostoon tai katsella sitä siitä ruudulta.

php.exe foo.php >uloste.txt

Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta