Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Ohjelmointikysymykset: Pascal: Kuvaajan X-akselille real muuttuja ?

hsimola [25.10.2002 12:17:46]

#

procedure TForm1.Tauluun();
var i: integer;
begin
for i :=0 to ArvojenLKM do
begin
kulmanopeus := (2 * 3.14) / taulukko ;
end;

for i :=0 to ArvojenLKM-1 do
begin
kulmakiihtyvyys := (kulmanopeus[i+1]-kulmanopeus)/taulukko[i+1] ;
end;

for i :=0 to ArvojenLKM do
begin
Momentti := kulmanopeus * 6 * (1/4.2) * 1.315 ;
end;

for i :=0 to ArvojenLKM do
begin
RullaRPM := (kulmanopeus / (2*3.14)) * 60 ;
end;

for i :=0 to ArvojenLKM do
begin
MoottoriRPM := RullaRPM * 4.2 ;
end;

for i :=0 to ArvojenLKM do
begin
Teho := ((Momentti*MoottoriRPM)/10000)/0.736
end;

Label1.Caption := inttostr(arvojenLKM);
Form2.Graph1.Visible := true;

Form2.Graph1.NumPoints := arvojenLKM;

for i:= 0 to arvojenLKM do begin
//graph1.Data[1] := 5;
Form2.Graph1.data[i+1] := teho;
// Memo1.Lines.Add(floattostr(Taulukko));
end;
// Graph1.DataReset;
Form2.Visible := true;
Form2.Graph1.visible := true;
form2.Graph1.Refresh;
form2.Graph1.Repaint;

//Graph1.Repaint;
// Graph1.show;
end;

Millä saisin jonkun real muuttujan (RPM)tuon kuvaajan x-akselille.

Yllä olevassa x-akselille tulostuu integer ArvojenLKM muuttuja.

Gevil [25.10.2002 15:29:41]

#

hsimola taidat ollakin uusi täällä, ensi kerralla pistä koodi-tagien sisään koodinpätkäsi. Ei oo näet kaunista luettavaa ilman sisennyksiä. Tapana on myös ilmoittaa kieli josta on kyse. Onkohan kyseessä kenties Pascal?

Yleinen kooditagi menee

[koodi]Tähän se koodin pätkä sisennyksineen yms.[/koodi]

hsimola [25.10.2002 15:32:39]

#

Ok. Yritetään muistaa.

Kieli on Delphi (5)

Gevil [25.10.2002 15:35:14]

#

Muutes onko täällä vielä missään ohjeita keskusteluun, siis sellanen paikka jossa neuvotaan tagit ja niiden käyttö (lainaus ja kooditagit) ja onkos vielä jotain muuta mitä pitäisi uuden kävijän tietää? Tuolla FAQissahan on tällä hetkellä vain keskustelun netiketti.. Mutta entä käyttöohjeet?

arcatan [28.10.2002 08:19:24]

#

Ilmeisesti sinulla on ongelmia real -> integer-muunnoksessa. Sen sujuu ihan pistämällä

kokonaisluku := Trunc(reaaliluku + 0.5);

Tuo + 0.5 on siinä pyöristystä varten.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta