Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Ohjelmointikysymykset: C++: ongelma

Sivun loppuun

cyper [23.10.2002 16:20:16]

#

Miten c++ ohjelmassa voi palat takaisin johonkin aikaisempaa tapahtuneeseen?

mikko [23.10.2002 17:11:20]

#

Sitä saat miettiä ihan itse, kun et osaa edes kysymystä muotoilla.

Antti Laaksonen [23.10.2002 17:40:24]

#

C++:stakin taitaa löytä goto-käsky, sillä pystyy siirtymään ohjelman eri kohtien välillä...

cyper [23.10.2002 19:54:05]

#

kyl tuli käytettyä goto alku;

cyper [23.10.2002 19:56:03]

#

tai kokeiltua mutta ei toiminut

mikko [23.10.2002 20:00:18]

#

Kerro nyt vielä mitä tuo kysymyksesi tarkoittaa.

cyper [23.10.2002 21:04:37]

#

että pitäisi palta ohjelman alkuun kun valitsee vaikka 1 ja kakkosella pitäisi lopettaa?

mikko [23.10.2002 21:10:03]

#

Käytät jonkinlaista silmukkarakennetta ja/tai funktioita.

progo [24.10.2002 16:22:38]

#

C/C++:ssa, esim näin:

int quit = 1, a = 0;
while(quit) {
   cout << a++ << endl;
   if(a>10) quit=0;
}

progo [24.10.2002 16:28:31]

#

Ohops, enpä kovin hyvin lukenut noita äskeisiä viestejä..
siis periaatteessa homma toimii niin, että laitat muuttujaan käyttäjän syötteen, ja sitten tarkistat sen arvon, pistänpä esimerkkiä:

int syote=1; // oletuksena uusi kierros
while(syote == 1) { // niin pitkään pidetään kierrosta kun syöte on 1
cout << "Mikäpä luku olisi mielessä? " << flush;
cin >> syote;
}


Toinen tapa on tehdä näin:

int syote=1;
while(1) { // pyörii niin pitkään kuin tehdään break;
cin >> syote;
if(syote < 100 && syote > 10) break;
}

Tuolla tavalla minä yleensä käyttelen tuota valikkojärjestelmiin.

thefox [24.10.2002 19:50:31]

#

Niin, gotoahan ei tarvitse käyttää, ei edes QBasicissä :) Sitäkin vähemmän C++:ssa :)


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta