Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Ohjelmointiputka: Profiilisysteemi valmis

Sivun loppuun

Antti Laaksonen [21.10.2002 23:01:24]

#

Niin kuin jotkut ovat jo huomanneet, profiilitoiminto on nyt kokonaisuudessaan valmis. Helpoimmin profiilia pääsee katsomaan henkilön nimeä klikkaamalla keskusteluviestin otsikosta, tai sitten jäsenlistan kautta.

Profiilin tietoja voi muokata profiilisivulla löytyvästä linkistä - muokkaussysteemistä tuli nyt vähän karu, mutta kuitenkin täydellisesti toimiva.

Lisää ominaisuuksia voi edelleen ehdottaa profiiliin, ja parhaat niistä toteutetaan, jos mahdollista.

Gevil [21.10.2002 23:24:31]

#

Ei ihan täydellisesti toimiva. Siinä kun on se että voi vapaasti kirjottaa tekstiä, niin siihen mun tekstiin kuuluu kaksi '-merkkiä, mutta toi systeemi ei suostu niitä ottamaan. Joten jouduin korvaamaan ne ´-merkillä, mikä on aivan väärin.

Sellainen ehdotus että voisiko siihen vapaaseen kirjoitushommaan saada jonkun kooditagin tyylisen homman, et saisi rivivälit ja tabulaattorit näkyviin..

Antti Laaksonen [21.10.2002 23:32:28]

#

Nyt vapaassa tekstissä voi olla kaksi tai kolmekin heitto- tai mitä tahansa muutakin merkkiä peräkkäin ja rivitys toimii, tekstin kirjoittaminen pitäisi onnistua ongelmitta siinä missä keskustelualueellakin.

Gevil [21.10.2002 23:35:00]

#

Vou, nopeata toimintaa. Menin pois ohjelmointiputkasta, mutta, vieroitusoireista johtuen, palasin takaisin katsomaan ja huomasin että jo toimi rivitys ja kumppanit. Ei voi kuin hämmästellä :)

TeeVee [22.10.2002 13:54:51]

#

Wau! Makee profiili. Haluaisin että profiiliin saisi tehdä oman 100x100 kuvan.

Vilikki [22.10.2002 14:47:43]

#

Olisihan tuo kuvakin ihan kiva. Pääsin viimeinkin korjaamaan tuon vaihtuneen mailin...

Gevil [22.10.2002 17:12:41]

#

Profiiliin olisi kiva saada sellainen graafinen käyrä joka osoittaa kullekin henkilölle viestimäärän päivää kohden (tai/ja viikkoa) ja piirtää siis sellaisen viivadiagrammin. Henkilökohtainen keskustelun kehitys.. olisiko turhan raskas? Jos ne tiedot päivitetään vaikka kerran viikossa (lisätään sen viikon saldo käyrään) niin ei kai kovin raskas?

pushpabon [22.10.2002 17:26:50]

#

Se olisi aika hyvä... ja yleinen käyrä myös. Joka siis näytää aina päivän saldon yhteensä.

mikko [22.10.2002 17:39:32]

#

lainaus:

Lisää ominaisuuksia voi edelleen ehdottaa profiiliin, ja parhaat niistä toteutetaan, jos mahdollista.

Eikö profiiliin kannattaisi laittaa ennemmin rekisteröitymispäivä, eikä ensimmäisen viestin päiväystä. Aiemmin kirjoitit, että noilla kahdella ei kovin suurta heittoa ole, mutta esimerkiksi minulla on pienempi id kuin Gevilillä, ja silti olen laittanut ensimmäisen viestini 3kk geviliä myöhemmin :D

Ei siis mitenkään haittaa minua, mutta mainitsinpahan vaan.

Tuo Gevilin käyräidea ei ehkä ole sieltä hyödyllisimmästä päästä. Jos käppyröitä ruvetaan ehdottelemaan, niin miten olisi vaikkapa viestien jakaantuminen eri alueiden tai vaikkapa kellonaikojen suhteen? Jonnekin voisi vielä laittaa näkyviin _aktiivisten_ käyttäjien määrän vaikkapa viimeisen viikon/muutaman päivän tapahtumien perusteella.

Antti Laaksonen [22.10.2002 18:19:30]

#

lainaus:

Profiiliin olisi kiva saada sellainen graafinen käyrä joka osoittaa kullekin henkilölle viestimäärän päivää kohden (tai/ja viikkoa) ja piirtää siis sellaisen viivadiagrammin.

Harkinnassa on. Samoin kuin mikkot:n grafiikkaehdotukset.

lainaus:

Eikö profiiliin kannattaisi laittaa ennemmin rekisteröitymispäivä, eikä ensimmäisen viestin päiväystä.

Muuten voisi, mutta tätä tietoa ei ole valitettavasti tallennettu mihinkään, joten on tyytyminen ensimmäisen viestin päivämäärän.

Gevil [22.10.2002 20:03:02]

#

mikkot, kuka sanoi että se hyödyllinen on. Se on nautinto, mutta ei välttämättä hyödyllinen ;) Ja eikös tuo piirakkadiagrammi tuolla ole sellainen kuin sanoit ("viestien jakaantuminen eri alueiden... ...suhteen")

pushpabon [22.10.2002 20:10:36]

#

Siellähän se iloisesti lymyilee sivun alalaidassa(ko?).
Ja gevil on oikeassa, swe enmänkin nautinnolissa kun hyödyllistä...

Gevil [22.10.2002 20:15:14]

#

pushpabon puhut piirakasta (siis toi iloisesti lymyilee)? Jos puhuit, niin voin todeta vain että niin tekee. Iloisesta en tosin tiedä, vähän tylsähkön oloinen duuni olla piirakkadiagrammi(?) ;)

Kysytään nyt vielä URLin kera, eli mikkot, riittääkö tuo mielestäsi vai millaista tarkoitit: https://www.ohjelmointiputka.net/piirakka.php?tiedot=Viestien aluejakauma||2130;QB/VB|1992;Yleinen k.|1775;OP|1070;PHP/JS/VBS|616;C/C++, D/P ja J|373;Muut kielet ?

Gevil [22.10.2002 20:18:35]

#

Onko älyjenne aliarvioimista jos minä nyt tämän selvyyden totean, eli pääst käymään pieni ongelma tuossa linkin laittamisessa... Hupsista.

Käyttäkee siis copy-pastee, http:stä viimeseen kysymysmerkkiin asti (sitä viimestä kysymysmerkkiä siis ei tule siihen). Kiitos.

mikko [22.10.2002 20:44:29]

#

Gevil: tarkoitin kylläkin yksittäisen käyttäjän lähettämien viestejen jakaantumista :)

Gevil [22.10.2002 20:48:34]

#

Tyhmä minä. Niinpä tietenkin. Sainpas selvityksen ainakin :) Hyvä idea tuokin, mikkot. Profiiliinhan vois pistää vaikka jonkin eri osion (linkin taakse) jossa ois muutama käyrä :) Jos ei eri osioo niin ehkä ei enempää käyriä kuin 2?

Antti Laaksonen [22.10.2002 21:06:51]

#

Nyt profiileista löytyy piirakkadiagrammi viestien jakautumisesta aluekohtaisesti - tuli nopeasti valmiiksi kun koodin sai lähes suoraan statistiikasta. Seuraava lisäys profiiliin tulee todennäköisesti olemaan tuo Gevilin mainitsema käyrä viesteistä, jollainen tulee myös statistiikkaan.

TeeVee [22.10.2002 21:13:28]

#

Statistiikkaan voisi lisätä:
top15 yöpelit
top15 aamuvirkut
top5 hymyilijät
top5 murjottajat

Tuo piirakka on hieno. Näin sen jo ennen tuota viestiäsi, niin meinasin jo sanoa piirakasta palautetta, ehdit hieman ensin :)

mikko [22.10.2002 21:33:12]

#

Mutta missä menee järkevä raja (kellonaika) yökyöpelin ja aamuvirkun välillä?

TeeVee [22.10.2002 21:36:55]

#

lainaus:

Mutta missä menee järkevä raja (kellonaika) yökyöpelin ja aamuvirkun välillä?

Yöpeli 12.00-4.30, 4.30-7.00 aamuvirkku

Zorro [22.10.2002 21:38:35]

#

Vois olla myös jonkunlainen ilmoitus ruutu missä kerrottais päivän synttäri-sankarit nyt kun kerran tuolla profiilissa on syntymäajat.

Gevil [22.10.2002 22:07:02]

#

Profiiliin kohta: viestit tänään.. viestimäärä siis.

TeeVee [22.10.2002 22:23:44]

#

Antille ei saa laittaa liika töitä :( Ei noita kaikkia millään saa tehtyä. Tää on hieno foorumi itsetehdyksi :)

thefox [22.10.2002 22:34:25]

#

Öh, turhia stastiikoja jos jotkut ovat juuri nuo yöpelit ja aamuvirkut sun muut hymyilijät.. ;(

Gevil [22.10.2002 22:34:48]

#

Teevati, eihän siitä mitään haittaa ole jos antaa ideoita. Varmasti Anttikin pursuaa ideoita, mut onko siitä jotain haittaa. Kukaan ei pakota Anttia tekemään mitään. Kunhan vaan jelpataan keksimään, lähinnä koska Antti on sitä pyytänyt.

"Lisää ominaisuuksia voi edelleen ehdottaa profiiliin, ja parhaat niistä toteutetaan, jos mahdollista."

Antti Laaksonen [22.10.2002 23:28:27]

#

Tottahan noita ideoita saa antaa niin paljon kuin hyviä mieleen tulee, siinähän ne parhaat valikoituvat...

lainaus:

top15 yöpelit
top15 aamuvirkut

Näiden toteuttaminen on valitettavasti tällä hetkellä mahdotonta, johtuen päivämäärän tallennustavasta.

lainaus:

Vois olla myös jonkunlainen ilmoitus ruutu missä kerrottais päivän synttäri-sankarit nyt kun kerran tuolla profiilissa on syntymäajat.

Hmm...alkaakohan foorumi silloin muistuttaa enemmän Irc-galleriaa... mutta voihan tuota harkita.

***

Ja lopuksi, nyt profiilissa - samoin kuin statistiikassa - on viestien viikottaista määrää kuvaava käyrä.

TeeVee [23.10.2002 09:25:47]

#

lainaus:

Tottahan noita ideoita saa antaa niin paljon kuin hyviä mieleen tulee, siinähän ne parhaat valikoituvat...

Joo, mutta tulee turhaa pyykkiä siitä että mitkä täytyisi toteuttaa. Parhaiten Antti on tehnyt toivomusten mukaisesti(mitä olen katsellut muitakin sivustoja).

Tumpi [23.10.2002 18:04:18]

#

Sain vasta parin yrityksen jälkeen ton profiilin täytettyä, ensin pistin vahingossa pisteet syntymäajan aikojen välille ja sitten merkkasin toukokuun, joka on yllättäen 5. kuukausi, numeroksi 5 enkä 05 :)

Tumpi [23.10.2002 18:07:46]

#

EIkös muuten toi ohjelmointikielien osaaminen vois olla suuremmalta väliltä kuin 0 - 4, vaikka 0 - 9?

Lare [23.10.2002 18:58:03]

#

0-5 olis ehkä paras

TeeVee [23.10.2002 20:04:15]

#

lainaus:

0-5 olis ehkä paras

Olen samaa mieltä! On hankala arvioida omaa osaamustaan kun on niin vähän vaihtoehtoja. 0-5 olisi hyvä.

Antti Laaksonen [23.10.2002 22:49:03]

#

Minusta pienemmällä asteikolla on kuitenkin helpompi arvioida osaamistaan, kun vaihtoehdot ovat selkeät ja helposti määritettävissä. Ja profiilin vaihtoehdothan olivat:

0 - ei ollenkaan
1 - alkeet
2 - kohtalaisesti
3 - hyvin
4 - erinomaisesti

pushpabon [24.10.2002 10:32:45]

#

lainaus:

Minusta pienemmällä asteikolla on kuitenkin helpompi arvioida osaamistaan, kun vaihtoehdot ovat selkeät ja helposti määritettävissä. Ja profiilin vaihtoehdothan olivat:

0 - ei ollenkaan
1 - alkeet
2 - kohtalaisesti
3 - hyvin
4 - erinomaisesti

Ihmiset, siis ainakin minä ei vältttämättä ajattele tuota nollaa tuolla alussa vaikkakin se on niin helppoa. Minä yleensä aloittaisin 1-5 tai jotain, näyttäisihän se hienommalta kun 4, jos ymmärsitte mitä ajoin takaa. 1-5 olisi mielestäni parempi kui 0-4, mutta taitaa olla liian myöhäistä vaikuttaa.

Gevil [24.10.2002 16:06:07]

#

No mun mielestä on ihan se ja sama onko se 5 vai 4.. Ihan hyvä tuo on just noin kun tuo on.

Lantis [24.10.2002 17:07:31]

#

Profiilin muokkaus on vieläkin aika karkea... :\

snakari [24.10.2002 17:58:01]

#

aika huono ulkoasu siis muokkauksessa :D
ja sit mää en onnistu muokkaan profiilia, tai siis se ei tallenna muutoksia

KimmoKM [24.10.2002 18:34:05]

#

Olisi hyvä laittaa statistiikkaan esim. kenellä on parhaat ohjelmointikielten keskiarvot, nuorimmat ja vanhimmat.

tomaattigeeni [24.10.2002 18:42:38]

#

lainaus:

Olisi hyvä laittaa statistiikkaan esim. kenellä on parhaat ohjelmointikielten keskiarvot, nuorimmat ja vanhimmat.

no tuossa ei imo ole kovin paljon järkeä, että kenellä on parhaat keskiarvot, koska jokainen arvostelee numeronsa itse ja aloittelijoilla ja kokeneilla on varmasti täysin erilanen käsitys "erinomaisesta" ohjelmoijasta.

thefox [24.10.2002 19:56:51]

#

tomageeni puhuu asiaa. Ei järjen hiventäkään :)

lainaus:

koska jokainen arvostelee numeronsa itse ja aloittelijoilla ja kokeneilla on varmasti täysin erilanen käsitys "erinomaisesta" ohjelmoijasta.

Sen takia laitoinkin kaikkiin kieliin, osasinpa niitä vähän tai hieman enemmän, ykkösen :)

mikko [24.10.2002 19:58:18]

#

Ehkä osaa/ei osaa-luokitus olisikin parempi.

thefox [24.10.2002 20:07:35]

#

lainaus:

Ehkä osaa/ei osaa-luokitus olisikin parempi.

Toisaalta se on taas melko karkea luokitus. Ehkä nuo voisi ottaa pois kokonaan ja antaa jokaisen kirjoittaa kielitiedoistaan ihan tuohon yleisselostukseen?
Tyyliin: "Aloittelin ohjelmoinnin QB:llä ja sitä on tullutkin väsättyä jo kaksi päivää. Nyt oppimisen alla on C++ joka vaikuttaa übereleethaxx0rilta." tjsp

mikko [24.10.2002 20:08:58]

#

Voi olla. Ehkä koko luokituksen voisi poistaa ;)

snakari [24.10.2002 21:14:41]

#

lainaus:

Voi olla. Ehkä koko luokituksen voisi poistaa ;)

mun puolesta voi.
kertoisitteko nyt miksen pysty muokkaan profiilia?

mikko [24.10.2002 21:16:32]

#

lainaus:

kertoisitteko nyt miksen pysty muokkaan profiilia?

Ehkä siksi ettet osaa? Mailia Antille.

thefox [24.10.2002 21:24:59]

#

Klikkaat nimestäsi ja painat "Muokkaa profiilia" ;)
Muiden profiileja ei luonnollisesti voi muokata, jos sitä meinasit ;)

Gevil [24.10.2002 21:45:34]

#

snakari, tuleeko sulla edes se 'tiedot päivitetty'(tj)-teksti sinne hallintasivun ylälaitaan, kun olet tietojasi päivittänyt? Vai tyssääkö sulla se homma jo aikaisemmassa vaiheessa?

snakari [25.10.2002 15:40:53]

#

lainaus:

snakari, tuleeko sulla edes se 'tiedot päivitetty'(tj)-teksti sinne hallintasivun ylälaitaan, kun olet tietojasi päivittänyt? Vai tyssääkö sulla se homma jo aikaisemmassa vaiheessa?

kun oon täyttäny OMAN profiilin hommat, ja sit painan sitä nappia. niin tulee samanlainen sivu.. tällä kertaa formit on tyhjiä paitsi sähköposti vaikka olisin pistänyt mitä. ja mitään tekstiä sinne ei tuu

Queq [25.10.2002 17:15:52]

#

lainaus:

kun oon täyttäny OMAN profiilin hommat, ja sit painan sitä nappia. niin tulee samanlainen sivu.. tällä kertaa formit on tyhjiä paitsi sähköposti vaikka olisin pistänyt mitä. ja mitään tekstiä sinne ei tuu

Minulla on sama ongelma. :/

Gevil [25.10.2002 20:11:36]

#

Onko teillä jotain erikoismerkkejä siellä tiedoissa?

Gevil [25.10.2002 20:19:31]

#

Et ole Antti Laaksonen estänyt 'ohjelmointikielet' kohdan bugia: voi pistää nelostakin suuremman luvun siihen osaamisekseen (kts. minun XML taidot..)

mikko [25.10.2002 20:42:15]

#

lainaus:

Minulla on sama ongelma. :/

Kuten jo aiemmin sanoin: asiallinen maili Antille niin asia varmasti selviää. Turhaa täällä ruinaatte.

pushpabon [26.10.2002 10:30:44]

#

Gevil eihän ne erikoismerkit voi sitä tehdä, katso omaa selostustas. éèêëáàâäíìîï...yms...yms...yms.

Tumpi [26.10.2002 13:37:35]

#

eikös tonne profiiliin vois laittaa vaik icq numerot ym.?

Gevil [26.10.2002 21:26:55]

#

pushpabon, minulla oli erikoismerkki ongelma siinä. Antti sen korjasi kun siitä sanoin. '-merkki oli ongelman syynä. Nuo kaikki muut toimi moitteetta (á jne.). Eli ongelma saattaa olla tietyssä merkissä tai siinä että niitä on liian monta peräkkäin.

Tumpi, senhän vois pistää vaikka vapaaseen kuvaukseen ken tahtoo?

Tumpi [26.10.2002 22:32:24]

#

lainaus:

Tumpi, senhän vois pistää vaikka vapaaseen kuvaukseen ken tahtoo?

Niin voikin, mutta icq -numero ei mielestäni oikein hyvin itseäni kuvaile.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta