Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Ohjelmointiputka: FAQ-listasta

Sivun loppuun

Antti Laaksonen [29.09.2002 00:58:39]

#

Asiat ovat nyt edenneet siihen pisteeseen, että FAQ-listan toteuttaminen voidaan aloittaa. Listan on siis tarkoitus sisältää yleisimmät keskustelualueen kysymykset hyvillä vastauksilla.

FAQ-listassa on joukko aiheita, joilla kullakin on omat vastaavansa. Vastaavan tehtävä on valita, kirjoittaa puhtaaksi ja lisätä oman alueensa kysymykset/vastaukset listalle. Kysymyksiä listalle saavat toki ehdottaa kaikki keskustelijat.

Aluksi on tarkoitus tulla ainakin seuraavat alueet:

Ohjelmointiputka (Antti Laaksonen)
Yleinen ohjelmointi (?)
C/C++ (mikkot)
PHP (?)
QB/VB (?)

Kysymysmerkillä varustetuille alueille on vastaavan paikka avoinna. Jos sinulla on innostusta ja vaadittavat ominaisuudet tehtävään, lähettele sähköpostia pienen kuvauksen kera osoitteeseen antti.laaksonen@mbnet.fi

Hyvän FAQ-vastaavan tuntomerkkejä ovat:

-aktiivinen keskustelualueen jäsen
-hyvät tiedot alueen aiheesta
-hyvä suomenkielen taito ja arvostelukyky

KimmoKM [29.09.2002 13:00:15]

#

No tuohan on hyvä juttu tuo FAQlista

Antti Laaksonen [29.09.2002 13:20:42]

#

Nyt voin kertoa, että trinit on lupautunut PHP-alueen vastaavaksi. Jäljellä ovat siis vielä Yleinen ohjelmointi sekä QB/VB.

Gevil [29.09.2002 16:00:55]

#

Hmm.. minkähänlaista pätevyyttä tarvitaan 'yleiseen ohjelmointiin' hmm.. minkälaisiin kysymyksiin pitäs osata vastata..

mikko [29.09.2002 17:33:33]

#

lainaus:

Hmm.. minkähänlaista pätevyyttä tarvitaan 'yleiseen ohjelmointiin' hmm.. minkälaisiin kysymyksiin pitäs osata vastata..

Varmaan kaikkiin yleisesti ohjelmointia käsitteleviin kysymyksiin, jotka ei ole sidoksissa mihinkään kieleen ;) Lähinnähän tuo faq:n keräileminen on periaatteeltaan koosteen tekemistä asiasta käytyjen keskustelujen pohjalta.

Gevil [29.09.2002 19:00:46]

#

Juu.. Näinpä varmaan.

Antti Laaksonen [29.09.2002 20:39:52]

#

lainaus:

Lähinnähän tuo faq:n keräileminen on periaatteeltaan koosteen tekemistä asiasta käytyjen keskustelujen pohjalta.

Näin on. Hyvä ohjelmointitaito ei välttämättä ole niin tärkeä kuin se, että löytää oikeat kysymykset FAQ-listalle ja muotoilee ne hyvää suomen kieltä käyttäen.

Ja samalla voinkin kertoa, että "Yleinen ohjelmointi" -alueen ylläpitäjäksi ilmoittautui Ohjelmointiputkan pitkäaikainen kävijä HtH. Eli enää tarvitaan ylläpitäjä QB/VB-alueelle.

Gevil [29.09.2002 21:15:25]

#

Tämähän etenee hyvää vauhtia. Hyvä juttu.

KimmoKM [30.09.2002 16:41:42]

#

Hyvä! Enää yleinen ohjelmointi!

mikko [30.09.2002 16:57:11]

#

lainaus:

Hyvä! Enää yleinen ohjelmointi!

Hyvä Kimmo!

Gevil [01.10.2002 14:19:04]

#

Niinhän sitä voisi luulla äkkiseltään :DD mutta eipä kummiskaa pidä paikkaasa :)

Tulilintu [01.10.2002 17:13:42]

#

Miks PHP pitää olla jo varattu ei oo reiluu. Mä voisin olla ehkä QB/VB osion.

pushpabon [01.10.2002 20:11:59]

#

EII! Jos ette muulloin mua usko, niin ei tota fbirdiä, ei koskaan! Se on kuule tuhoon tuomittu yritys saada toi sekopää johonkin vastuulliseen työhön. Tiedän tapauksen ja uskokaa minuun.

trinit [01.10.2002 21:21:03]

#

lainaus:

FAQ-listassa on joukko aiheita, joilla kullakin on omat vastaavansa. Vastaavan tehtävä on valita, kirjoittaa puhtaaksi ja lisätä oman alueensa kysymykset/vastaukset listalle.

Kuinka olet ajatellut, Antti, kirjoitetaanko lista pelkästään tekstimuodossa tekstitiedostoon tyyliin "K: kysymys V: vastaus" vai tekeekö alueiden vastaavat listasta html-muotoisen dokumentin?

Antti Laaksonen [01.10.2002 21:35:50]

#

Ajattelin ihan tyylikästä HTML-toteutusta. Kysymykset/vastaukset lisätään/poistetaan editorilla, johon kaikilla ylläpitäjillä on omat tunnukset ja salasanat.

Oikeastaan systeemi alkaa olla melko valmis, vielä kun saataisiin QB/VB-alueelle osaava ylläpitäjä. Tai jos ketään ei löydy, voin itse ottaa myös tämän "viran".

Tulilintu [02.10.2002 10:39:03]

#

lainaus:

EII! Jos ette muulloin mua usko, niin ei tota fbirdiä, ei koskaan! Se on kuule tuhoon tuomittu yritys saada toi sekopää johonkin vastuulliseen työhön. Tiedän tapauksen ja uskokaa minuun.

Oo sä vaa hiljaa!

lainaus:

Oikeastaan systeemi alkaa olla melko valmis, vielä kun saataisiin QB/VB-alueelle osaava ylläpitäjä. Tai jos ketään ei löydy, voin itse ottaa myös tämän "viran".

Mä voin olla ihan hyvin se.

Antti Laaksonen [02.10.2002 15:37:00]

#

lainaus:

Mä voin olla ihan hyvin se.

Katsotaanpa nyt. Voisitko lähettää sähköpostiini (antti.laaksonen@mbnet.fi) jonkun pienen näytteen Visual Basic -taidoistasi ja lisäksi kohtalaisen pituisen kuvauksen ohjelman toiminnasta, jotta saan selville ohjelmointi- ja kirjoitustaitosi.

pushpabon [02.10.2002 15:57:11]

#

F-Birdhän ei edes ole laittanyt oikeaa nimeensä, eikös? Muistatkos antti. Se on aika laiska äijä sanonpa ny vaan. En kehu itseäni, en todellakaan itekin olen laiska, ja todella ärsyttävä ihminen, mutta eiiih fbird tuhoaa kaiken :(

Gevil [02.10.2002 16:20:32]

#

Pushpabon, oletko sinä nyt ihan varma. Siis olet oikeasti sitä mieltä, että F-Bird tuhoaa kaiken? Mitenkäs se tuhoaminen tapahtuu?

Antti Laaksonen [02.10.2002 16:32:31]

#

No, onneksi on olemassa varmuuskopiot, jos näin ikävästi pääsee käymään ;) Odotellaan nyt ensin, minkä näytteen F-Bird antaa taidoistaan, sitten vasta niiden arviointi.

HtH [02.10.2002 17:17:11]

#

En minä kyllä usko, että F-Bird "tuhoaa kaiken" varsinkaan kun eihän hän voi, kun omaan alueeseensa lisätä tavaraa, lisäksi pushbabonin olisi hyvä antaa perusteluja.

pushpabon [02.10.2002 17:52:10]

#

Eikö se riitä että on tuntenut sen 4 vuotta?
Mutta voikos se sitten moderoida? ELi toisinsanoen kiusata minua?

trinit [02.10.2002 19:10:08]

#

lainaus:

Ajattelin ihan tyylikästä HTML-toteutusta. Kysymykset/vastaukset lisätään/poistetaan editorilla, johon kaikilla ylläpitäjillä on omat tunnukset ja salasanat.

OK, eli tuo editori luo itse tarvittavat html-muotoilut jolloin ylläpitäjän tarvitsee vain kirjoittaa kysymykset ja vastauksen editoriin?

mikko [02.10.2002 19:24:31]

#

Eikö tuo olisi parempi toteuttaa niin, että editorilla voisi sorkkia itse html-koodia kokonaisuudessaan?

Antti Laaksonen [02.10.2002 19:41:49]

#

Minusta on parempi, ettei koko sivun HTML-koodi ole muokattavissa - pelkän tekstin muokkaus on helpompaa ja muuten vahingon sattuessa koko sivu voisi tuhoutua. Kaikki HTML-tagit ovat toki tarvittaessa käytettävissä kysymysten/vastausten muotoilemisessa.

mikko [02.10.2002 19:48:23]

#

Mutta jos pääsee kunnolla koodiin käsiksi, on paremmat mahdollisuudet korjailla, poistella ja muotoilla monimutkaisempia rakenteita. Jokatapauksessa ainakin editointi pitäisi olla.

Antti Laaksonen [02.10.2002 19:55:41]

#

No, editoriahan voi muunnella myöhemmin jos tarvetta tulee. Tässä ensimmäinen näytekuva FAQ-listasta:

https://www.ohjelmointiputka.net/faq.png

Vastaukseen on mahdollista liittää kaikkia HTML-muotoiluja, mukaanlukien linkit, listat ja taulukot.

mikko [02.10.2002 20:23:42]

#

Kaikki tulee samalle sivulle?

Antti Laaksonen [02.10.2002 21:45:38]

#

Se riippuu ihan siitä, kuinka paljon kysymyksiä/vastauksia tulee. Todennäköisesti kukin alue tulee kuitenkin omalle sivullensa.

Tulilintu [03.10.2002 09:23:08]

#

lainaus:

F-Birdhän ei edes ole laittanyt oikeaa nimeensä, eikös?

Onks sullakaan oikeeta nimee täällä mun tietääkseni sun nimi on Kari eikä mikään pushpabon

pushpabon [03.10.2002 14:55:35]

#

Kyllä on: Kari Kuivalainen. Kyllä vain.
Katsokaa minun nimeni on Kari Heikki Kuivalainen!!!
Mutta sinäpä oletkin valehtelija! Isolla V:llä!

Veltto [03.10.2002 15:59:38]

#

lainaus:

Kyllä on: Kari Kuivalainen.

Et kai sä asu Järvenpäässä?

pushpabon [03.10.2002 16:49:42]

#

Joo...
hei aki, löysin kuvas tuolta ircci galleriasta...
http://irc-galleria.net/view.php?nick=F-Bird
Veltto...kukas oot?? Käytkö kartanon koulua?

Gevil [03.10.2002 17:10:45]

#

lainaus:

Eikö se riitä että on tuntenut sen 4 vuotta?
Mutta voikos se sitten moderoida? ELi toisinsanoen kiusata minua?

Tunnetko ihan IRL? Eikä se riitä, että sä väität tunteneesi hänet 4 vuotta. En epäile sitä että olisit tuntenut hänet 4 vuotta, mutta pitäs sun perustella syyttees F-Birdiä kohtaan. Sun pitäs kertoo meille muillekin mitä F-Bird on sun mukaan tehny. Eihän koskaan voi tietää kuka tässä vedättää ja ketä. En nyt väitä että epäilisin sua pushpabon, mutta jotain oikeudenmukaisuutta kuiteski.. Miltä tuntus perusteettomat syytteet ittees kohtaan?

Veltto [03.10.2002 17:58:00]

#

lainaus:

Veltto...kukas oot?? Käytkö kartanon koulua?

Oon Joni Tuokko ja kyllä mä käyn Kartanon koulua.
Oon joskus, ohimennen, jossain kuullu sun nimes joten aattelin että varmaankin järvenpäässä asut.

pushpabon [03.10.2002 18:45:04]

#

lainaus:

Oon Joni Tuokko ja kyllä mä käyn Kartanon koulua.
Oon joskus, ohimennen, jossain kuullu sun nimes joten aattelin että varmaankin järvenpäässä asut.

Hmmm...outoa joni tuokko...joni tuokko, mikäs luokka? 7,8,9? Ite oon 8c. Ja en kyllä oo susta kuullu, heh, no muutinhan mä vasta kesällä.

Veltto [03.10.2002 20:39:11]

#

Mä oon luokalla 8b, mutta vielä tätä täysin offtopic keskustelua jatkaen totean, että en mä uskonutkaan että oisit nimeäni koskaan kuullutkaan :P

pushpabon [04.10.2002 15:21:36]

#

Ja miks en olisi kuullut? Ootkos joku...hyypiö :)

Veltto [04.10.2002 15:36:45]

#

No vaikka hyypiö :P

pushpabon [04.10.2002 17:05:07]

#

Ei tuu kyllä yhtään mieleen kuka tai minkä näkönen oot...oonkohan ees nähny sua? Ootko mun kurrsilla, missään ryhmässä? Musa, tekninen,atk???

mikko [04.10.2002 17:08:51]

#

Jatkakaa tota deittailuanne muualla.

Veltto [04.10.2002 17:12:03]

#

En usko että ollaan samoilla kursseilla, koska en ees oo varma siitä kuka sä oot :P, mutta moikataan jos tavataan jossain.

Tulilintu [04.10.2002 18:41:32]

#

lainaus:

Tunnetko ihan IRL? Eikä se riitä, että sä väität tunteneesi hänet 4 vuotta. En epäile sitä että olisit tuntenut hänet 4 vuotta, mutta pitäs sun perustella syyttees F-Birdiä kohtaan. Sun pitäs kertoo meille muillekin mitä F-Bird on sun mukaan tehny. Eihän koskaan voi tietää kuka tässä vedättää ja ketä. En nyt väitä että epäilisin sua pushpabon, mutta jotain oikeudenmukaisuutta kuiteski.. Miltä tuntus perusteettomat syytteet ittees kohtaan?

Minä ja pushpabon oltiin joskus parhaat kaverit ja sit se sekos ja alko vihata muo eli ei sitä ees kannata siks uskoo

pushpabon [04.10.2002 19:57:52]

#

Sekosin?????!!!! ööööö...hmmmmm....jaaahas....aijaa...joojoo... SEKOSIN?!!

Antti Laaksonen [04.10.2002 20:45:40]

#

Ja kuten mikkot aiemmin totesi, nämä asiat hoitakaa todellakin jossain muualla, esimerkiksi irkissä.

Palataan itse aiheeseen: Jos hyvin käy, FAQ-listan ensimmäinen versio ilmestyy jo tämän viikonlopun aikana.

pushpabon [05.10.2002 10:12:04]

#

Joo...ihan miten vaan, Antti :)

Tulilintu [05.10.2002 12:52:00]

#

lainaus:

Sekosin?????!!!! ööööö...hmmmmm....jaaahas....aijaa...joojoo... SEKOSIN?!!

Jep sekosit yhtäkkii sun asenne muuttu ihan perseelleen ja sä aloit vihata muo

pushpabon [05.10.2002 13:07:33]

#

Joopajoo, ja syystäkin, mutta tämä ei ole mikään kriisi palsta joten HILJAA!

Antti Laaksonen [05.10.2002 13:21:35]

#

Ettekö tosiaan usko tai ymmärrä, että nämä viestit saavat riittää? Puikaa yksityisasianne muualla. Jos jompikumpi teistä, F-Bird tai pushpabon, vielä kirjoittaa tähän, seurauksena on suoraan bannit.

Tulilintu [06.10.2002 15:49:39]

#

Sorge antti mä lopetan sit nytte

snakari [06.10.2002 16:44:13]

#

bannit f-birdille :D
fawkzin sanoin: "tämä ei ole miikään irc!"

Kossu [15.10.2002 07:38:35]

#

FAQ-lista on hieno homma.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta