Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Ohjelmointikysymykset: Pascal: Ongelma Delphissä...

AK [23.09.2002 20:05:28]

#

Miten esim. Edit1:een saa laitettua koodin avulla desimaaliluvun? Kokonaisluvunhan saa vaikka koodilla

Edit1.Text := IntToStr(Muuttuujan_Nimi);

Mutta tuo ei toimi desimaalilukuun...

thefox [24.09.2002 14:20:59]

#

Purkkaviritelmällä ainakin.. ;)
Eli jotain vaikka... jos halutaan vaikka 2 desimaalia.
Kai Pascaalista löytyy Int-käsky? :p Ei ole kyllä oikein mitään tietoa kielestä mutta yritetään.. helpompiakin keinoja lienee on.. puhumattakaan paremmuudesta

a := 123.45;
b := a - Int(123.45);
b := b * 100;
Edit1.Text := IntToStr(Int(a)) + "." + IntToStr(Int(b));

Eli a on alkup. luku, b:hen otetaan desimaaliosa. b kerrotaan sadalla, eli jos b=0.45 siitä tulee 45 :)
Mainittakoon vielä loppuun että älä käytä tuota purkkaa.. lieneekö edes toimii.. ;)

arcatan [24.09.2002 17:29:35]

#

Käytä komentoa FloatToStr elikkäs

Edit1.Text := FloatToStr(Muuttuujan_Nimi);

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta