Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Tekstiseikkailu

Sivun loppuun

tuobbi-89 [17.09.2002 20:32:21]

#

Olen alkanut opetella QBasicilla koodaamista ja ajattelin tehdä tekstiseikkailun. Ongelmanani on, etten millään keksi, miten tekisin peliini eräänlaisia tehtäviä, joita pitäisi sitten suorittaa. Minusta nimittäin kunnon tehtäviä eivät ole sellaiset, joissa pitää vain vastata oikein kysymyksiin. Ideoita??

Gevil [17.09.2002 22:18:04]

#

Siis tehtäviä.. niin siis miten ois vaikka tyyliin et pitää etsiä joku esine.. vaik joku parantavan ihmelääkkeen ainesosat.. tai jotain.. riippuu sit et mikä on pelisi tapahtuma-aika.. jos olisi vaikka nykyaika.. niin voisi olla vaikka joku pörssikeinottelu tehtävä jossa pitää saada tietyn verran voittoa vaikka nokian osakkeilla.. :) kyllähän sitä keksii kaiken näköstä kun käyttää mielikuvitusta..

pushpabon [18.09.2002 17:02:17]

#

tee sellanen tehtävä, että pitää keittää kahvia..

Gevil [18.09.2002 18:36:41]

#

heh tollanen algoritmi on yliopiston opintomonisteessa.. 'kahvin keitto algoritmi'... vai oliko se kaakaonkeitto.. noh kummiski :)

tuobbi-89 [18.09.2002 18:58:14]

#

En siis varsinaisesti pyytänyt mitään tuollaisia ideoita, pelin idea minulla on jo valmiina. Mutta kun tekstiseikkailupelissä ruudulla on vain tekstiä, miten voi toteuttaa hyvin esim. juuri tuon kahvinkeittämistehtävän. Sitä tarkoitin.

Gevil [18.09.2002 19:34:17]

#

Jaa, no se riippuu mitenkä mikromittakaavassa haluat tehtävän totetuksen tulevan. Esimerkiksi vois olla että pitää ostaa jostain puodista eri kahveja, myöhemmin sekoittaa ne oikeaan suhteeseen. Lopuksi juotetaan se vaikka naapurin tädille ja jos miellyttää naapurin tätiä saat rahapalkkion. Tai sit on sellanen mittari jossa pitää painaa oikeassa kohdassa nappia niin se lisää vaikka jauhetta tai jotain.. :) Äh... siis ihan vaan et hakee kahvia kaupasta ja pistää keittimeen.. tehtävä osuus on siinä et mistä hommaa rahat.. ja miten pääsee kauppaan.. entä mistä kahvinkeitin.. oisko se sitte noin :)

pushpabon [18.09.2002 20:21:09]

#

Joo....siis ja kannattaa aina koodin kohdassa tarkastaa että oletko suorittanut vaikka vessalla käymisen, jos on pakko siellä käydä. Ei olisi kivaa jos olet vaikka syönyt sieniä ja ne pitää saada ulos.
---
Väännät pöttöön tortut.
---
...sitten meet uudestaan ja tet saman. Siis tarkoitan ettei voi tehdä useampaa kertaa samaa roskaa, se ei ol kivaa.

tuobbi-89 [18.09.2002 20:44:20]

#

Joo kiitos, Gevil. Voisinhan minä jotain tuollaista koittaa (ei nyt välttämättä mitään kahvinkeittotehtävää, mutta kuitenkin) ;). Mitähän sinä nyt oikein tarkoitat, Pushpabon?

snakari [18.09.2002 22:57:32]

#

pushpabon (meniköhän oikein :D) tarkoittaa sitä että, no en osaa selittää, joten pistän esimerkin:

alku:
print "1. tee jotain"
if not vessassa=1 then print "2. käy vessassa"
input "kirjoita: "; valinta%
if valinta%=1 then print "teit jotain muuta"
if valinta%=2 then print "kävit vessassa, etkä voi enää käydä sielä": vessassa=1
goto alku

luulen, et se tarkotti tollasta

tuobbi-89 [18.09.2002 23:01:17]

#

jaa... no kyllä tuostakin voi jotain pohjaa saada... mistäköhän pushpabon repäisi tuon vessaesimerkin :D

pushpabon [19.09.2002 14:46:02]

#

En tiiä, tuli vaan mieleen ku yhessä mun tekstiseikkailussa 'pako kodista', oli sellanen kohtaus jossa pystyi (bugin takia) täyttämään pönttöä mielin määrin.

tuobbi-89 [19.09.2002 15:32:29]

#

Eli toisin sanottuna tarkoitit sitä, että jos on joku valintaruutu, jossa voi valita, mitä tekee, ei voi tehdä samaa asiaa useita kertoja eli esim. käydä vessassa. Tuo onkin loistava pointti, kun voi valita joitain juttuja, joiden tekemisestä saa pisteitä. Silloin ei voi hankkia samaa pistemäärää samasta tehtävästä moneen kertaan. HYvä neuvo. :)

pushpabon [19.09.2002 16:11:42]

#

Justiinsa vaikka niin.
Tai jos oot pannkkiautomaatilla
niin voit nostaa sieltä tilit tyhjiks kymmeniä
kertoja peräkkäin ja rahaa vaan tulee. :)

snakari [19.09.2002 17:07:50]

#

heh :D

Gevil [19.09.2002 17:52:06]

#

Hyvä näkökanta pushpabon. Tuon kaltaisia lapsuksia, joita myös bugeiksi kutsutaan, tosiaankin löytyy aika monista peleistä. Eritoten QB tekstiseikkailuista. :)

tuobbi-89 [19.09.2002 18:47:20]

#

lainaus:

Hyvä näkökanta pushpabon. Tuon kaltaisia lapsuksia, joita myös bugeiksi kutsutaan, tosiaankin löytyy aika monista peleistä. Eritoten QB tekstiseikkailuista. :)

No, toivon mukaan sellaisia ei löydy minun tulevasta tekstiseikkailustani... ;)

pushpabon [19.09.2002 18:49:00]

#

I'm the coffeedrinkingbastastardmaniac. Eli suomeksi kahvi riippuvainen sika joka on tyhmä. Mutta ei anneta sen häiritä.

pushpabon [19.09.2002 18:50:37]

#

alku:
print "1. tee jotain"
if not vessassa=1 then print "2. käy vessassa"
input "kirjoita: "; valinta%
if valinta%=1 then print "teit jotain muuta"
if valinta%=2 then print "kävit vessassa, etkä voi enää käydä sielä": vessassa=1
goto alku

Tossa on bugi :). Jos se ei kirjoita tuota 2 -osaa niin mikä kuitenkaan estää käyttäjää kokeilemasta 2 -vaihtoehtoa ja näinollen kuitenkin pääse vessaan. Olen ärsyttävä pilkunviilaaja, tiedän.

snakari [19.09.2002 19:32:50]

#

no pistin ton ihan päästä :D
nyt toimii:

cls
alku:
print "1. tee jotain"
if not vessassa=1 then print "2. käy vessassa"
input "kirjoita: "; valinta%
if valinta%=1 then print "teit jotain muuta"
if valinta%=2 and vessassa=0 then print "kävit vessassa, etkä voi enää käydä sielä": vessassa=1
goto alku

tuobbi-89 [19.09.2002 21:44:03]

#

no hyvä, että korjasit koodin, vaikken juuri tuota koodinpätkää olisi hyväkseni käyttänytkään :D

Gevil [19.09.2002 21:46:22]

#

lainaus:

No, toivon mukaan sellaisia ei löydy minun tulevasta tekstiseikkailustani... ;)

Tämähän se on tavoitteena yleensä koodaajilla :) Siihen tulee pyrkiä. Ja huomatkaa että bugeja on muitakin kuin sellaset että ohjelmassa suurta virhettä tapahtuu. Esimerkiksi pragmaattisessa suunnittelussa tulevaa virhettä, yleensä ei aiheuta ohjelman varsinaista toimimattomuutta, voitaisiin kutsua bugiksi. Aiheuttaahan monet pienetkin pragmaattiset bugit suurissa ohjelmissa paljon turhaa. Turha tietenkin hidastaa ohjelmaa. Hitaus on pahasta tällä alalla. Paitsi suunnittelussa. :)

tuobbi-89 [20.09.2002 22:03:00]

#

Mitä se pragmaattinen suunnittelu on? :/

pushpabon [21.09.2002 09:01:41]

#

Entäs...onko vuokaaviot hyödyllisiä? gevil varmaan tietää mitä ne on...

thefox [21.09.2002 12:35:18]

#

lainaus:

Esimerkiksi pragmaattisessa suunnittelussa tulevaa virhettä, yleensä ei aiheuta ohjelman varsinaista toimimattomuutta, voitaisiin kutsua bugiksi.

lainaus:

Mitä se pragmaattinen suunnittelu on? :/

Olisiko pragmaattinen suunnittelu juuri sitä ohjelman suunnittelua? :) ->

lainaus:

Entäs...onko vuokaaviot hyödyllisiä?

Kunnon tekstiseikkailun tekemisessä vuokaaviot voivat olla todella hyödyllisiä.. kokemusta on jostain aikojen takaa..

thefox [21.09.2002 12:36:11]

#

Jaahas että se olikin 'lainaus' eikä 'lainaa'.. mutta kaipa tuosta selvän saa. Viestin muokkaus tänne ja heti! :)

Antti Laaksonen [21.09.2002 12:41:23]

#

Viestin muokkausta ei aivan vielä ole tulossa, mutta nyt lainaukseksi tunnistetaan myös lainaa- ja quote- hakasulkutagit.

Gevil [21.09.2002 13:04:53]

#

lainaus:

Mitä se pragmaattinen suunnittelu on? :/

Ehkä on parasta, että lainaan suoraan yliopiston opintomonistettamme..
"Pragmatiikalla tarkoitetaan oppia lauseiden tarkoituksesta eli päämäärästä, joihin tiettyjen ilmaisujen käytöllä kirjoitelmassa pyritään. Pragmatiikka kuvaa, miksi kirjoitelmaan on pantu juuri tietty lause, mikä on sen rooli siinä kokonaisuudessa, johon se kuuluu. Se vastaa siis kysymykseen 'Miksi?'"
(Lainattu siis: Johdatus tietojenkäsittelytieteeseen tietojenkäsittelyoppi opintomonisteesta. Turun yliopisto, täydennyskoulutuskeskus. Kirjoittajia mm. Jorma Boberg, Seppo Lammi ja Martti Penttonen)

Pragmaatiset virheet aiheuttavat yleensä ns. Loogisia virheitä..

tuobbi-89 [22.09.2002 23:01:24]

#

Aloin tänään koodaamaan. Itse asiassa pelistä ei tulekaan tekstiseikkaílupeli, vaan manageri/bisnes/tappelu/sekoilu/ihmepeli. :D Mutta saapa nähdä!!

Gevil [23.09.2002 09:03:24]

#

Sun pelis kuuluu ihan omaan genreensä :)

pushpabon [23.09.2002 10:13:00]

#

Genreen jonka nimi on 'ihmepelit'

Gevil [23.09.2002 16:21:11]

#

'ihmepelit' :D lol :D tosiaankin.. saas nähä minkälaisen se tuobbi-89 vääntää kyseisen genren maailmanlaajuisesti ensimmäiseksi peliksi :)

tuobbi-89 [23.09.2002 21:38:34]

#

Sen näemme kyllä muutaman kuukauden kuluttua. Mutta luulen, ettei sitä peliä julkaista kuin kavereille, siitä tulee niin hirveä! :D Mutta ehkä joskus hamassa tulevaisuudessa teen jonkun julkaisukelpoisen pelin.... ehkä! ;)

Gevil [23.09.2002 22:22:29]

#

Onko sulla "julkaisuyhtiötä".. sana yhtiö vielä erikseen lainausmerkkeihin.. siis mille sivulle tulee niitä sun pelejä jos/kun tulee?

tuobbi-89 [24.09.2002 20:23:44]

#

No joo, periaatteessa. Kotisivujeni osoite on http://www.sunpoint.net/~tuubiweb. Luulen, että perustan oman sivuston sinne peleille, jos niitä julkaistaan. Siitä ilmoitetaan kyllä kissankokoisin kirjaimin TuubiWebin etusivulla. "Julkaisuyhtiöini" nimeksi voisi tulla vaikka TuubiSoft. :)

tuobbi-89 [02.10.2002 21:15:28]

#

No nyt on peliä koodattu 12 päivää ja käyttöliittymä alkaa olla valmis. Myös paljon keskeisiä aliohjelmia on koodattu, mutta paljon on vielä tekemättä!

pushpabon [05.10.2002 13:08:36]

#

Kewl, millanen siitä tulee, julkasetkos sen ihan public vai...

Gevil [05.10.2002 14:53:54]

#

Olisiko Tuobbi-kasiysin pelistä Ohjelmointiputkaan yhdeksi projektiksi?

tuobbi-89 [06.10.2002 20:08:41]

#

lainaus:

Olisiko Tuobbi-kasiysin pelistä Ohjelmointiputkaan yhdeksi projektiksi?

No itseasiassa tätä peliä ei nyt julkaista, mutta voisin julkaista siitä myöhemmin siistityn version. Luulen, etten halua tätä Ohjelmointiputkan projektiksi... :)

lainaus:

Kewl, millanen siitä tulee, julkasetkos sen ihan public vai...

Miten niin Kewl? :/

Hipo [07.10.2002 20:25:20]

#

Hyi, nyt pois se qbasic. :) C++ vois olla kiva, sen luokista luokista on varmaan hyötyä, varsinki periyttämisestä. Ja Adomin tekijä on tehny simppelin esimerkin tekstiseikkailupelistä, kieli on tosin c: http://www.adom.de/misc/qhack.php3

tuobbi-89 [07.10.2002 21:35:50]

#

lainaus:

Hyi, nyt pois se qbasic. :) C++ vois olla kiva, sen luokista on varmaan hyötyä, varsinkin periyttämisestä.

Olen kyllä C:tä ja C++:aa kokeillut, mutta kun törmäsin QBasicciin, kolahti. C++:alla alan koodata ehkä joskus myöhemmin. :)

Antti Laaksonen [07.10.2002 21:40:22]

#

Eiköhän tuo QBasic riitä ainakin tekstiseikkailun luomiseen - ei siihen C++:n nopeutta tai luokkia tarvita ;) PRINT:illä COLOR:illa ja INPUT:illa pääsee jo aika pitkälle...

thefox [08.10.2002 11:04:19]

#

Onko nyt kyseessä tekstiseikkailu tyyliin Zork vai tekstiseikkailu tyyliin Massembly?

tuobbi-89 [08.10.2002 14:19:27]

#

lainaus:

Onko nyt kyseessä tekstiseikkailu tyyliin Zork vai tekstiseikkailu tyyliin Massebly?

En tunne kumpaakaan peliä.

Hipo [08.10.2002 18:11:42]

#

Ilman luokkiakin peli toki onnistuu. Luokista vaan on hurjasti hyötyä kun pelistä tulee monimutkasempi ja tavaroita on sata. Sitten vaikkapa Omena on peritty Ruoka-luokasta ja syömisessä otetaan huomioon vain, että onko tavara Ruoka-luokassa.

Ehkäpä c++ ei ole paras tähän, kun käsittääkseni run-time type information (rtti) ei ole kovin standardi ominaisuus, joka tuollaisessa olisi vallan kätsy, että ei täytyisi itse tallentaa objektiin tyyppiä. Niinpä esimerkiksi java voisikin olla hyvä. Mutta ei ainakaan millään qbasicilla nethack-klooneja väsäillä. :)

Pekkuli [08.10.2002 22:04:50]

#

lainaus:

Onko nyt kyseessä tekstiseikkailu tyyliin Zork vai tekstiseikkailu tyyliin Massembly?

Fawkz, Tarkoitatko Massemblyllä sitä Viznutin koodaamaa demo-party simulaatiota.

thefox [08.10.2002 22:08:07]

#

lainaus:

lainaus:

Onko nyt kyseessä tekstiseikkailu tyyliin Zork vai tekstiseikkailu tyyliin Massembly?

Fawkz, Tarkoitatko Massemblyllä sitä Viznutin koodaamaa demo-party simulaatiota.

Sitäpä juuri. Ja Zork on ikivanha tekstiseikkailupeli.. kuuluu yleissivistykseen (siis ainakin tuo Zork).. (toivottavasti se nyt oli zork...)

Pekkuli [08.10.2002 22:12:03]

#

lainaus:

Onko nyt kyseessä tekstiseikkailu tyyliin Zork vai tekstiseikkailu tyyliin Massembly?

Ehkä olisi kannattanut kysyä, että "Onko kyseessä tekstiseikkailu tyyliin Zork vai tekstiseikkailu tyyliin Nethack/ADOM?" Ne ovat sentään jonkinverran kuuluisampia kuin Mazzembly.

thefox [08.10.2002 22:17:29]

#

Niinpä mutta itsellä ei tullut muita tuon tyylisiä pelejä mieleen yhtään joten heitin siihen Mazzemblyn. Mutta tästä asiasta on taas turha tämän enempää keskustella.

pushpabon [09.10.2002 13:46:09]

#

Ja qhack..on ehkä roguelike peli eikä teksti peli X(!!
Ei saa häväistä adomia/nethackia netkstipeleiksi vaan...roguelike/roolipeliksi!


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta