Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Ohjelmointiputka: Koodi-tagi käytössä

Sivun loppuun

Antti Laaksonen [11.09.2002 22:21:00]

#

Nyt koodi-tagien pitäisi olla käytössä tälläkin keskustelualueella. Tagit kirjoitetaan lainauksen tapaan hakasulkeisiin, ja niitä on kolme kappaletta:

koodi - mille tahansa koodille
koodiqb - QBasic-koodille
koodivb - Visual Basic -koodille

Kaksi jälkimmäistä tekevät koodille kielelle tyypillisen värityksen. Kooditagit tulee kirjoittaa seuraavalla tavalla:

[koodi]
Koodin ensimmäinen rivi
...
Koodin viimeinen rivi
[/koodi]

Eli sekä alussa ja lopussa on oltava rivinvaihto, muuten systeemi ei toimi niin kuin pitää.

Ja tässä vielä pari esimerkkiä kooditageista:

'QBasic-koodia
FOR i% = 1 TO 10
   PRINT i%
NEXT
'Visual Basic -koodia
Dim i As Integer
For i = 1 to 10
   Print i
Next

mikko [11.09.2002 22:30:05]

#

Aika hirveitä aseita nuo peeloille. En edes uskalla kokeilla mitä syntyy kun noita käyttää väärin... :P

Antti Laaksonen [11.09.2002 23:38:10]

#

No, toivotaan, ettei kukaan rupea niillä peeloilemaan, ja jos rupeaa, niin sitten bannit vaan...

Antti [12.09.2002 10:25:08]

#

Testataan - jos sopii

' Antti testaa toimiiko sisennykset
Do while Kooditag=true
   Msgbox("Sisennys")
Loop

arcatan [12.09.2002 14:40:58]

#

Muillekin kielille voisi suunnitella väritykset, ehkä... Onko tämä mahdollista?

snakari [12.09.2002 14:46:36]

#

ja sit phplle
vois pistää vielä tähän "Vastaus"-jutun ylös lainaus, koodi (kaikki kielet) ja muita toimintoja nappeina, mulla on se koodina, joka tulee tässä:

<img src="kuva.gif" onclick="document.formin_nimi.listaan.value+='teksti'">
<form name="formin_nimi">
<textarea name="lisataan"></textarea>
</form>

ja totahan pystyy muokkaan helposti, eli pistä tollasia tähän vastaus-jutun yläpuolelle

snakari [12.09.2002 14:47:43]

#

ööh...
html-koodi ei taida oikein käydä tohon, no täsä tulee:
<img src="kuva.gif" onclick="document.formin_nimi.listaan.value+='teksti'">
<form name="formin_nimi">
<textarea name="lisataan"></textarea>
</form>

snakari [12.09.2002 14:52:06]

#

jostain syystä toi ei toiminu, mutta tää toimii:
<img src="hymy.gif" onclick="document.viesti.lisa.value+=':)'"> <img src="suru.gif" onclick="document.viesti.lisa.value+=':('">
<form name="viesti">
<textarea name="lisa"></textarea>
</form>

snakari [12.09.2002 14:52:07]

#

jostain syystä toi ei toiminu, mutta tää toimii:
<img src="hymy.gif" onclick="document.viesti.lisa.value+=':)'"> <img src="suru.gif" onclick="document.viesti.lisa.value+=':('">
<form name="viesti">
<textarea name="lisa"></textarea>
</form>

snakari [12.09.2002 14:54:42]

#

miks tuli kaks kertaa, sori nyt antti, mutta en tosiaan tiedä miks toi tuli kaks kertaa!

mikko [12.09.2002 16:21:36]

#

Joo. Noi pitäs poistaa ;)

Antti Laaksonen [12.09.2002 18:00:25]

#

HTML-koodi ei tosiaan käy tuohon, jostain puuttuu joku HTML->teksti-komento. Asiaan tulee korjaus pian..

snakari [12.09.2002 19:07:13]

#

no se näyttäis tältä:

<img src="hymy.gif" onclick="document.viesti.lisa.value+=':)'"> <img src="suru.gif" onclick="document.viesti.lisa.value+=':('">
<form name="viesti">
<textarea name="lisa"></textarea>
</form>

Tulilintu [13.09.2002 10:48:04]

#

Ihan hienoo. Mut miten toi värikoodaus on helpoin toteuttaa?

Gevil [13.09.2002 17:07:56]

#

Millon tulee omien viestien muokkaus ja poisto mahdollisuus? :)

Antti Laaksonen [13.09.2002 17:39:36]

#

HTML-koodeissa on esiintynyt eräitä ongelmia, joiden vuoksi ne eivät ainakaan heti tule toimimaan lainauksissa. Ne kannattaa edelleen kirjoittaa normaalisti tekstin sekaan - niissä on kuitenkin harvemmin suurta merkitystä sisennyksellä.

lainaus:

Millon tulee omien viestien muokkaus ja poisto mahdollisuus? :)

Kaikki aikanaan...tosin viestin poistoa ei ole tulossa näillä näkymin tavallisille keskustelijoille, muokkaus kylläkin.

snakari [13.09.2002 18:36:02]

#

lainaus:

Ihan hienoo. Mut miten toi värikoodaus on helpoin toteuttaa?

phpssä sen voi toteuttaa näin (php-kielelle)

<?php
show_source ("tiedosto.txt");
?>

snakari [13.09.2002 18:36:32]

#

jätti <?php-tagin pois

pushpabon [14.09.2002 09:34:15]

#

näinkö??

CLS

pushpabon [14.09.2002 09:34:35]

#

oooh....toimiii :)

Dj Wolf [14.09.2002 18:05:32]

#

Pitääpä minunkin testata, jotta tositilanteen tullessa en mokaisi:

PRiNT "kuinkas tämä toimii ISOJEN ja pienien kirjaimien kanssa?"

trinit [14.09.2002 21:15:47]

#

lainaus:

HTML-koodi ei tosiaan käy tuohon, jostain puuttuu joku HTML->teksti-komento.

Koodi-tagissa näyttää olevan vielä pientä viilauksen varaa. Esimerkiksi tällainen rivi:

echo "Linkkiä " . $linkstat[0] . " on klikattu " . $linkstat[1] . " kertaa<br>";

Eli tuo <br> tagi rivissä kuuluu koodiin jota yritän esittää, mutta se häviää siitä ja tekee rivinvaihdon viestiin.

snakari [14.09.2002 21:41:03]

#

todellakin, mutta kun ne avattais sillä show-sourcella nii toimis

thefox [14.09.2002 21:52:03]

#

Juu tosiaan kannattaisi laittaa koodiphp-tagi joka sitten show-source:lla pyöräyttäisi sen sorsan siihen vaikka temppifilun kautta tj.

Antti Laaksonen [14.09.2002 22:11:02]

#

Nyt pitäisi HTML- ja kaikki muutkin koodit näkyä suunnilleen oikein, systeemissä saattaa tosin edelleen olla joitakin vikoja.

snakari [14.09.2002 22:39:19]

#

juuri niin

trinit [15.09.2002 09:18:09]

#

lainaus:

Nyt pitäisi HTML- ja kaikki muutkin koodit näkyä suunnilleen oikein, systeemissä saattaa tosin edelleen olla joitakin vikoja.

Kyllä vain, nyt näkyy oikein.

N [27.09.2002 20:59:50]

#

CLs
PRINT "toemiiko?"
end

testailen

KimmoKM [28.09.2002 08:48:39]

#

PRINT "Tämä toimi!"

KimmoKM [28.09.2002 08:49:20]

#

Voi!

PRINT "Toimii!"

Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta