Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Ohjelmointikysymykset: C++: Luokista kysymys

ShuG [01.09.2002 20:47:20]

#

//Miten tehdä seuraava sillai että se toimii...


class ase
{
public:
char* nimi;
};

class sankari
{
public:
char* snimi;
char* lempiase;
};


int main() {
sankari sankari1;
ase ak;
ase.nimi = "AK-47";
sankari.snimi = "Esko-Petteri";


// ja sitten tämä mikä aiheuttaa ongelman
// elikkä miten tehdä sillai että sankarin lempiase olis
// tuo ak ja sitten vois kysyä ominaisuutta
// sankari.lempiase.nimi ...
// Toivottavasti tajusitte .

thefox [02.09.2002 15:53:22]

#

No en kyllä oikein tajunnut, koita selittää hieman paremmin.
Ja koodi näyttää muuten olevan melko toimimatonta.. vai toimiiko tuo muka ..? :x

progo [03.09.2002 17:46:41]

#

(olettaen, että tässä on vain pätkä koodiasi), main:issa luot sankari-luokasta olion nimeltä sankari1, mutta kun haluat vaihtaa sankarin nimen, vittaat koodissa itse luokkaan, et olioon. Siinä pitäisi lukea sankari1.snimi = (jne) Sama juttu aseen kanssa.

Sitten, itse kysymyksesi kanssa, tee itse sankari -luokalle public-osaan vaikka rivi ase lempiase;
Silloin voit viitata mainissa esim. hero.lempiase.nimi (jne)

Asko Telinen [04.09.2002 09:15:09]

#

Vaarallista koodia jos pelaat merkkijono-osoittimilla...
Käytä miellummin string luokkaa merkkijonojen tallentamiseen jos kerran C++:aa käytät..

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta