Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Ohjelmointikysymykset: VB6: Visual Basic hommeli

samuli [30.08.2002 21:36:21]

#

Elikkä mites saa silleen et on kirjottanu vaikka form1 nimex pekka ja form 2 tulis sitten näkyviin textboxissa että pekka

Antti [31.08.2002 13:05:30]

#

???? Nyt oli kysymys muotoiltu siten, etten ihan ymmärtänyt...?

Tarkoitikohan jotain tällästä: Text1.Text=Pekka.Name
Text1 on textbox, johon haluat lomakkeen nimen ja
Pekka viittaa lomakkeeseen nimeltään Pekka. Name on Pekka-lomakkeen ominaisuus.

En tosin ymmärrä mihin tuollaista koodia kaipaat? Voisithan suoraan kirjoittaa Textboxiin nimen Pekka. Jos taas haluat jotain sen kaltaista, että pitäisi tietää mikä lomake on ladattuna. Nimen asetus tapahtuu tällöin ladattavan lomakkeen on_load eventissä:

Form1.Text1.Text=Me.Name

Aina kun viittaat toisessa lomakkeessa sijaitsevaan objektiin tai ominaisuuteen tulisi sinun kirjoittaa hierarkinen viittaus alusta lähtien:
Lomake.Objekti.Ominaisuus
Tai viitatessasi suoraan lomakkeen ominaisuuksiin:
Lomake.Ominaisuus

Me - viittaa aina lomakkeeseen jossa koodi suoritetaan (Me=Minä itse).

Olikohan tämä nyt oikea vastaus?

trinit [31.08.2002 13:09:57]

#

Siis tarkoitat että Form1:ssä on Textbox1 johon se nimi on kirjoitettu? Toisissa formeissa oleviin komponenteihin voi viitata tähän tyyliin (esimerkkinä tuo nimen haku):

Private Sub Form2_Load()
    TextBox1.Text = Form1.TextBox1.Text
End Sub

samuli [31.08.2002 20:09:05]

#

niin elikkä pelaaja kirjoittaa form1 olevaan textboxiin nimensä ja form2 tulee textboxissa näkyviin pelaajan kirjoittama nimi

Antti Laaksonen [31.08.2002 20:34:46]

#

Sehän on sitten suoraan tuo trinitin kirjoittama koodinpätkä.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta