Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Ohjelmointikysymykset: C++: Liukuluvun korjaus

Sivun loppuun

Darth_Sebane [29.08.2002 22:42:27]

#

Millä funktiolla saisi esim. Luvun 1.359 korjattua lukuun 1.36

Antti [30.08.2002 15:25:27]

#

Mikä kieli?

Darth_Sebane [30.08.2002 18:02:04]

#

C++

thefox [30.08.2002 18:41:21]

#

Kun esitätte kysymyksiä, kertokaa jotain myös kehitysympäristöstänne, ja varsinkin kieli on _pakko_ mainita jos vastausta halajaa.
floor() (alaspäin pyöristäminen) ja ceil() funktioilla voisi onnistua. Jos haluat pyöristää kahteen desimaaliin niin toki voit kikkailla niin että kerrot luvun ensin sadalla, sitten pyöristät, ja sitten jaat sadalla ;)

Darth_Sebane [30.08.2002 21:19:40]

#

C++ kirjassani luki että seuraava koodi tekisi sen.

#include <iomanip.h> //jonka muunsin <iomanip>:ista että se toimisi VC++:ssa
...
cout << setprecision(2) << fixed;
...

Darth_Sebane [30.08.2002 21:34:53]

#

Kääntäjältä tuli virheilmoitus että sanaa fixed ei tunneta tai jotain, vaikka kirjassa luki että se tulee iostreamin mukana, ja olihan minulla sekin käytössä.

Jos voisit kirjoittaa pienen esimerkin tuon floor() ja/tai ceil():in käytöstä.

thefox [31.08.2002 13:11:35]

#

cout << setprecision(2) << fixed;

Mitä järkeä tuossa lauseessa on? Ethän edes anna sen muuttujan nimeä.
Koeta tunkea tuon fixedin tilalle muuttujan nimi tj ;)

Antti [02.09.2002 14:52:06]

#

Floor ja Ceil:

/* FLOOR.C: This example displays the largest integers
 * less than or equal to the floating-point values 2.8
 * and -2.8. It then shows the smallest integers greater
 * than or equal to 2.8 and -2.8.
 */

#include <math.h>
#include <stdio.h>

void main( void )
{
   double y;

   y = floor( 2.8 );
   printf( "The floor of 2.8 is %f\n", y );
   y = floor( -2.8 );
   printf( "The floor of -2.8 is %f\n", y );

   y = ceil( 2.8 );
   printf( "The ceil of 2.8 is %f\n", y );
   y = ceil( -2.8 );
   printf( "The ceil of -2.8 is %f\n", y );
}

Output

The floor of 2.8 is 2.000000
The floor of -2.8 is -3.000000
The ceil of 2.8 is 3.000000
The ceil of -2.8 is -2.000000

Darth_Sebane [04.09.2002 09:05:12]

#

Kiitos Antti!


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta