Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Nettisivujen teko: --> Osaatko PHP? Haluatko helppiä?

Sivun loppuun

Jamma [26.08.2002 22:45:47]

#

Jos joku on antelias ja haluis auttaa niin sais helpon homman. Postia voi kirjotella jamma85@sunpoint.net laatikkoon.

Veltto [26.08.2002 23:44:23]

#

kerroppa millanen se helppo homma on

Jamma [27.08.2002 06:49:23]

#

No en tiedä onko se helppo, mutta ainaki yks sanos että se on helppo mutta ei jaksa tehdä sitä. Eli:

Esim 2 textboxia. Toiseen sivujen nimi ja toiseen osoite.
Sitku painaa ok niin ne tallentuu vaikka johonki txt tiedostoon. Tietenki se saa lähettää ajanki mukana tai jtn.

Ja teksti tulis tyyliin.

---------------------------
Nimi: Ohjelmointiputka
Sivu: https://www.ohjelmointiputka.net

Lähetetty: 12.12.2002 - Klo. 00:00
---------------------------

trinit [27.08.2002 15:28:19]

#

Laita ensin jollekin html-sivulle nämä rivit:

<form method="post" action="tallenna.php">
Nimi: <input type="text" name="nimi"><br>
Sivu: <input type="text" name="www"><br>
<input type="submit" value="OK">
</form>

ja sitten teet erillisesn tallenna.php tiedoston johon laitat nämä:

$nimi = trim($_POST['nimi']);
$sivu = trim($_POST['sivu']);

$ff = fopen("tiedosto.txt", "a") or exit("Tiedoston avaus epäonnistui!");

fwrite($ff, "Nimi: " . $nimi . chr(13) . chr(10));
fwrite($ff, "Sivu: " . $sivu . chr(13) . chr(10));
fwrite($ff, "Lähetetty: " . date("d.m.Y") . " - klo " . date("H:i:s") . chr(13) . chr(10));

fclose($ff);

Tämä siis luo tiedoston "tiedosto.txt" johon kirjoitetaan ne kahden textboxin sisältö sekä päivämäärä ja kellon aika

trinit [27.08.2002 15:30:38]

#

No niin siellä on heti vääriä tietoja. Rivi <input type="text" name="www"> pitäisi tietysti olla <input type="text" name="sivu"> jotta tallenna.php toimii oikein.

Jamma [27.08.2002 16:40:38]

#

ei muuta mutta tulee valitus "Parse error: parse error in /home/saato/public_html/tallenna.php on line 3"

snakari [27.08.2002 17:14:02]

#

ööh täällä on koodivinkitkin :D
eli niistä kannattaa eka kattoa, ja kuinka ollakkaan sieltä löyty yks:
https://www.ohjelmointiputka.net/koodivinkit/23470-php-kommentti-scripti

pistemies [27.08.2002 17:21:53]

#

Eikö tallettavia tietoja kannattaisi kirjoittaa yhdelle riville:
$tiedot="Nimi: " . $nimi . chr(13) . chr(10)."Sivu: " . $sivu . chr(13) . chr(10)."Lähetetty: " . date("d.m.Y") . " - klo " . date("H:i:s") . chr(13) . chr(10);
$ff = fopen("tiedosto.txt", "a") or die("Tiedoston avaus epäonnistui!");
fputs($ff,$tiedot);
fclose($ff);

trinit [28.08.2002 19:33:36]

#

lainaus:

ei muuta mutta tulee valitus "Parse error: parse error in /home/saato/public_html/tallenna.php on line 3"

Kai laitoit sen koodin alkuun aloittavan <?php tagin ja sitten loppuun lopettavan ?> tagin? Ei minulla ainakaan mitään parse erroria tule, katso nyt vielä koodistasi että siellä on jokaisen rivin perässä puolipiste (;) (paitsi aloitus- ja lopetustagin perässä).

trinit [28.08.2002 19:38:04]

#

lainaus:

Eikö tallettavia tietoja kannattaisi kirjoittaa yhdelle riville:
$tiedot="Nimi: " . $nimi . chr(13) . chr(10)."Sivu: " . $sivu . chr(13) . chr(10)."Lähetetty: " . date("d.m.Y") . " - klo " . date("H:i:s") . chr(13) . chr(10);

No, kyllä se noinkin toimii. Omasta mielestäni tuo kolmen tallennusrivin käyttö vain helpottaa koodin lukemista - siitä kun näkee että tiedot tallennetaan tiedostoon omille riveilleen.

Mutta kukin tehköön sen niinkuin itse parhaaksi kokee :)


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta