Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Ohjelmointikysymykset: VB6: *VB* Kysymys...

TH [30.07.2002 00:01:34]

#

Tai no oikeastaan kysymyksiä.. :)

1. Voiko Visual Basicissa vaihtaa niiden objektien "tyyppiä" eli siis muuttaa vaikka picture textboxiksi?
2. Miten voi tehdä ohjelmaan että siihen voi "tehdä" uusia objekteja nappeja painamalla, esim. niinkun että painaa nappia, niin johonkin tiettyyn kohtaan ilmestyy vaikka textboxi? Vai pitääkö kyseiset jutut tehdä vain tekemällä monta textboxia vaikka nimellä laatikko ja sitten vaan kun tekee uuden niin katsoa joku niistä laatikoista joka ei ole käytössä ja laittaa sen asetukset perusasetuksille?

Antti Laaksonen [30.07.2002 11:06:03]

#

1. Ei voi

2. Ensin pitää tehdä yksi objekti, jonka Index:iksi laitetaan 0 (esimerkissä Command1). Sitten vaikka 4 uutta objektia voidaan luoda seuraavasti Load-käskyllä:

For i = 1 To 4
Load Command1(i)
Command1(i).Top = Command1(i - 1).Top + Command1(i).Height + 15
Command1(i).Visible = True
Next

Nyt formilla on allekkain viisi CommandButtonia, joiden nimet ovat Command(0)...Command(4).

Mohax [01.08.2002 10:05:58]

#

Tässä on esimerkki miten voit luoda nappeja tyhjälle formille.

Option Explicit
Dim WithEvents btnTesti As CommandButton

Private Sub Form_Load()
    Set btnTesti = Controls.Add("vb.commandbutton", "btnTesti")
    With btnTesti
        .Width = 1000
        .Top = Me.Height / 2 - btnTesti.Height / 2 - 100
        .Left = Me.Width / 2 - btnTesti.Width / 2 - 100
        .Caption = "&TESTI"
        .Visible = True
    End With
End Sub

Private Sub btnTesti_click()
    MsgBox "JEES!", vbInformation, "Nappi"
End Sub

TH [01.08.2002 20:57:12]

#

Ok, kiitos!

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta