Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Nettisivujen teko: Salasana kysely php:llä?

juhaz [29.07.2002 11:17:47]

#

Mikrobitissä (Kesä 6-7/2002) oli sivulla 90:tä joku "salasan" hommeli, mutta mitä mä ymmärsin koodista niin se sitten jos oli oikea salasana ja tunnus niin näytti vain tekstin "tervetuloa kotiin, Sulo!" ja jos oli väärin niin näytti " ei tunnistettu tai salasana oli väärä."

Eli koodia on

<html>
<body>
<form action="tunnista.php" method="post">
  nimi: <input name="kayttaja"><br>
  Salasana: <input name="salasana" type="password"><br>
</form>
</body>
</html>
<html>
<body>
<?php
   if ($kayttaja == ' sulo' && $salasana = 'salmiakki') {
       print "tervetuloa kotiin, Sulo!";
     } else {
      print "käyttäjää " .$kayttaja . " ei tunnistettu tai salasana on väärä.";
     }
?>
</body>
</html>

Eli mitenkäs tuota voisi tehdä niin, että jos salasana ja tunnus ovat oikeita niin se menis jollekkin sivulle minne muuten ei pääsis?

Veltto [30.07.2002 06:57:23]

#

<html>
<body>
<?php
if ($kayttaja == ' sulo' && $salasana = 'salmiakki') {
print "

<html>
<head>
<title>jjeejeeje</title>
</head>

<body>


Tähän tulee sisältöä


</body>
</html>

";
} else {
print "käyttäjää " .$kayttaja . " ei tunnistettu tai salasana on väärä.";
}
?>
</body>
</html>

trinit [30.07.2002 14:10:05]

#

Tee vaikka näin:

<html>
<body>
<form action="tunnista.php" method="post">
nimi: <input name="kayttaja"><br>
Salasana: <input name="salasana" type="password"><br>
</form>
</body>
</html>

tunnista.php:

<?php

$kayttaja = $_POST['kayttaja'];
$salasana = $_POST['salasana'];

if ($kayttaja == "sulo" && $salasana == "salmiakki")
{
// Ohjataan tälle sivulle jos salasana on oikein
header ("Location: omasivu.html");
exit;
{
else
{
echo "<html><head><title></title></head><body>";
echo "Käyttäjää " . $kayttaja . " ei tunnistettu tai salasana on väärä.";
echo "</body></html>";
}

tomaattigeeni [01.08.2002 20:31:12]

#

Tuossa trinitin jutussa on se huono puoli, että omasivu.html:lään pääsee vaan kirjottamalla sen osoteriville.
Kannattaa tehä siihen PHP:llä sellanen lisäjuttu joka tarkistaa onko se salasana vieläkin oikein.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta