Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Ohjelmointikysymykset: VB6: PictureBox ja Image *VB*

Mike [28.07.2002 09:50:54]

#

Onko mitenkään mahdollista täyttää PictureBox tai Image yhdellä kuvalla. Että kuvat tulisivat vierekkäin. Eli en tarkoita sitten tuota Imagen strecth ominaisuutta.

TH [28.07.2002 10:06:49]

#

Eli siis vaikka 1000 x 1000 kokoisessa kuvassa olisi 10000 10 x 10 kuvaa?

Mike [28.07.2002 10:29:38]

#

Juuri niin.

Antti Laaksonen [28.07.2002 11:18:03]

#

Kyllä se on mahdollista BitBlt:n avulla - valmista esimerkkiä minulla ei ole, mutta voin jossain vaiheessa yrittää tehdä.

Antti Laaksonen [28.07.2002 23:20:15]

#

No niin, tässä pitäisi olla toimiva toteutus. Laita ensin formille iso PictureBox (nimellä pIso) ja pieni PictureBox (nimellä pPieni) ja laita molempien Appearance:ksi 0 - Flat sekä pPienen AutoSize:ksi True. Tee sitten vielä CommandButton (nimellä cTayta).

Kirjoita seuraava koodi cTayta:n Click-tapahtumaan:

Private Sub cTayta_Click()
    For i = 0 To pIso.Width Step pPieni.Width
        For j = 0 To pIso.Height Step pPieni.Height
            pIso.PaintPicture pPieni, i, j, pPieni.Width, pPieni.Height
        Next
    Next
End Sub

Käytin Visual Basicin omaa komentoa PaintPicture BitBlt:n sijasta, jotta koodi olisi yksinkertaisempi. Se hidastaa ohjelmaa hieman, mutta ei tässä tapauksessa varmaan liikaa.

Mike [29.07.2002 11:42:22]

#

Toimii.. Kiitokset Antille

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta