Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Ohjelmointikysymykset: VB6: VB ongelma

juhaz [22.07.2002 16:15:08]

#

Huomaa, että ei ole pitkään aikaan visual basicia käyttänyt =)

Eli siis miten saikaan niin, että jos mulla on textbox1, textbox2 ja command button eli jos vaikka textbox 1:ä lukisi "moi" ja, kun painan sitten command buttonia niin tulisi vaikka vastaukseksi "tere" sinne textbox2:n?

AK [22.07.2002 20:15:57]

#

Se menee suunnilleen näin:

Private Sub Command1_Click()
Text2.Text = "Tere"
End Sub

Jarkko [22.07.2002 20:16:41]

#

Tämä koodi tulee command buttoniin

If Text1.Text = "moi" Then
    Text2.Text = "tere"
End If

(nimetön) [22.07.2002 23:34:33]

#

Ookkei..... entäs mitenkäs tälläiset? Onnistuukohan edes?
Eli jos mulla on vaikka form1, jossa on drive1, dir1 ja file1 ja ehkä command1 button niin onko mahdollista, että jos mä file1:ä valitsen vaikka halflife.exe:n ja painan enteriä niin se half-life käynnistyisi? Itse yritin toheltaa shell komennon kanssa, mutta tuloksetta.

Tai entäs sitten jos tuota ekaa juttua soveltaisi, että textboxiin kirjoittaisi vaikka c:\windows\notepad.exe ja painaisi command1 nappia niin se käynnistyisi. Siinäkin yritin shell -komentoa, mutta taas tuloksetta.

trinit [23.07.2002 10:52:12]

#

Käytä ShellExecutea API-funktiota. Seuraava käynnistää notepadin C:\WINDOWS hakemistosta:

Private Declare Function ShellExecute Lib "shell32.dll" Alias "ShellExecuteA" (ByVal hwnd As Long, ByVal lpOperation As String, ByVal lpFile As String, ByVal lpParameters As String, ByVal lpDirectory As String, ByVal nShowCmd As Long) As Long

Const SW_SHOWNORMAL = 1

Private Sub Form_Load()
    ShellExecute Me.hwnd, vbNullString, "notepad.exe", vbNullString, "C:\WINDOWS\", SW_SHOWNORMAL
End Sub

Esimerkki on API-Guidesta.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta