Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Dark Basic

Sivun loppuun

BlueStorm [17.07.2002 21:23:20]

#

Elikkä näin täällä jossain puhuttavan jostain Dark Basicista tai joitain sinne päin ja haluaisin tietää mikäs se oikeen on? Onko se monipuolinen, hyvä ja helppo(viimeinen ei nyt niinkään tärkeä ole...)

Lauri [18.07.2002 14:57:59]

#

Ja mistä sen saa? Ilmainen?

Mike [18.07.2002 15:59:53]

#

Kirjota googleen Dark Baisc niin pitäs löytyy.

Mike [18.07.2002 16:00:41]

#

oho.. piti kirjottaa Dark Basic eikä Dark Baisc... mutta taisit älytä ton.

BlueStorm [18.07.2002 18:46:38]

#

Ei kukaan oo käyttänyt?

thefox [18.07.2002 22:51:24]

#

http://www.darkbasic.com
En oo käyttänyt mutta taitaa olla melko samanlainen kuin Blitz3D joka on ihan hauska :>

HtH [18.07.2002 23:24:28]

#

Olen joskus kokeillut, ja kyllähän tuolla kaikkea aikaan saa, mutta älkää sortuko kopioimaan valmiita 3D malleja, mitä DB:n mukana tulee. Olen jo nähnyt yhden sellaisen pelin, eikä se ollut kaunista katsottavaa, varsinkin kun niitä väitettiin omatekemiksi.

BlueStorm [20.07.2002 20:50:45]

#

Onko siitä oppaita ja onko se kamalan vaikea?

AK [20.07.2002 23:07:13]

#

Dark Basicista löytyy tutoriaaleja ja esimerkkejä heti itse ohjelmasta, katso Help-valikko. Dark Basic ei ole vaikea oppia, syntaksi on välillä aika lähellä Qbasicin syntaksia. Mutta tuolla ei ainakaan minun mielestäni kannata alkaa mitään 3D:tä vääntämään, koska sitten siirtyminen vaikkapa Directx-ohjelmointiin on todella suuri harppaus.

(nimetön) [22.07.2002 19:25:11]

#

Dark basic on vain pelien tekoon ja en kyllä ole löytänyt mahdollisuutta luoda esimerkiksi mitään 3D-nettiräiskintää sillä, kuten blitz basicilla, mutta blitz basic on ainakin helpompi ja blitz basicilla voi tehdä paljon muutakin kuin pelejä.

Itse yritin ja tutkin tuota dark basicia, mutta tuntuu olevan minulla aikasen vaikea.

AK [22.07.2002 20:11:29]

#

Itsekin koin sen vaikeaksi, koska syntaksi ei tuntunut tarpeeksi "loogiselta".

BlueStorm [23.07.2002 12:02:52]

#

Siis Blitz basic on hyvä? Oppaita?

(nimetön) [23.07.2002 16:56:25]

#

Tässä on hyvä lista Blitz Basicin komentoja ja selitykset niille ja pientä esimerkkiä. Blitz basicien mukanakin tulee samanlainen juttu mukana ja esimerkki pelejä.
http://www.blitz3d.co.uk/index.php4?page­=command_list

(nimetön) [23.07.2002 16:58:29]

#

Niin ja blitz basicin siis saa osoitteesta http://www.blitzbasic.com jos ei tiennyt.

Mun mielestä tämä on koodiltaan hyvin samanlaista q-basicin kanssa. Sillä erolla kuitenkin, että tällä voi tehdä nykyaikaisia pelejä esimerkiksi 3D-nettiräiskintöjä jos haluaa.

HtH [30.07.2002 19:16:28]

#

Kannattaa ennemmin DirectX:n handlaus opetella vaikka Visual Basicille, niin oppii paremmin, ja myöhemmin voi vaikka Visual C++:lla tehdä, kun directx:n osaa... Edellyttäen tietysti, että C++ myös on hallinnassa :)

Vilikki [05.08.2002 21:42:08]

#

Kokemusta darkbasicista on, mielestäni se on ihan hyvä. Tosin olen HtH:n kannalla, itsekin opettelen parhaillaan.

(nimetön) [12.08.2002 07:54:33]

#

Onko blitzbasic ilmainen?

Vilikki [16.08.2002 20:57:32]

#

En ole varma, mutta ainakin pcformatin mukana tuli ilmaisena. Blitzbasic 3d ei ainakaan ole...

thefox [18.08.2002 01:13:50]

#

lainaus:

En ole varma, mutta ainakin pcformatin mukana tuli ilmaisena. Blitzbasic 3d ei ainakaan ole...

Ei oikeastaan mitään kunnon asiaa mutta pakko oli testata tuota "Lainaa" -toimintoa :)
BlitzBasic/Blitz3D/DarkBasic -- mikään noista ei ole ilmainen.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta