Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Ohjelmointikysymykset: VB6: Picturebox

Sivun loppuun

PeeCee [16.02.2002 14:41:17]

#

mites sais sellasen kun on pictureboxi ja siellä sit vaikka pallo niin että kun painaa välilyöntiä niin pallolähtee liikkeelle ja pysähtyy sit automaattisesti sinne alas.

Antti Laaksonen [16.02.2002 15:10:33]

#

Jotenkin näin:

Private Sub Form_KeyDown(KeyCode As Integer, Shift As Integer)
  If KeyCode=vbKeySpace Then
    For i = Picture1.Top To Height-Picture1.Height
      Picture1.Top=i
      DoEvents
    Next
  End If
End Sub

PeeCee [16.02.2002 15:26:45]

#

Emmä saa tota toimiin siis mulla on picture1 eli se on tausta ja sit on picture2 joka on pallo. pallo pitäisi saada liikkeelle välilyöntiä painamalla jolloin picture2 eli pallo lähtee liikkeelle ja menee picture1 alas eli alussa se on ylhäällä ja sit painamisen jälkeen se pikkuhiljaa alas.

Antti Laaksonen [16.02.2002 15:49:48]

#

No korvaa sitten Picture1 Picture2:lla ja vaihda pelkkä Height Picture1.Heightiksi.

Muista myös laittaa Formin KeyPreview-arvoksi True.

PeeCee [16.02.2002 16:48:10]

#

toimii muuta mites mä siihen sit saisin että kun lisäsin siihen sellaset valot ja niitä on kolme eli kun 1 ja 2 ja 3 on syttynyt niin saa lähtee ja jos painaa ennen kuin noin valot sammunu niin tulee msgbox sanoo että älä huijaa.

TIC [16.02.2002 18:02:31]

#

Private Sub KeyDown(KeyCode as integer, shift as integer)
if valo3.visible = false then
msgbox ("joo, joo")
End If
End Sub

enhän minä muista mitään enkä kerkeä nyt koittaa...
en muista meneekö noin... no kertokaa mitä tohon väliin tulee että näppäimenä on kaikki näppäimet...
no ihan sama...

TIC [16.02.2002 18:04:19]

#

Katoppas:

Private Sub KeyDown(KeyCode as integer, shift as integer)
If KeyCode = vbKeyUp Then
If Valo3.Visible = False Then
msgBox ("Joo, joo")
Else:
End If
End If

PeeCee [16.02.2002 19:07:40]

#

tuolla on se koodi mitä oon nyt saanu aikaiseksi
http://www.monkeymania.com/koodi.txt
sanokaa mikä siinä nyt kusee.

Antti Laaksonen [16.02.2002 21:04:24]

#

Voitko kertoa mitä olet tekemässä tai mitä haluat tehdä? Tuo näyttää jonkunlaiselta lähtövalosysteemiltä, mutta mitä tulee tapahtua Space-näppäimestä, mitä Ylös-näppäimestä?

PeeCee [16.02.2002 21:31:20]

#

siis tarkotus olis tehdä joku just tällänen lähtöjuttu jossa olisi esim:2 autoa vastaikkain ja spaceistä auto lähtisi liikkeelle. nuoli näppäimestä ei pitäs tapahtua mitään.

Antti Laaksonen [16.02.2002 21:34:58]

#

No sitten korvaa molemmat KeyDown-aliohjelmat seuraavalla:

Private Sub Form_KeyDown(KeyCode As Integer, Shift As Integer)
If KeyCode = vbKeySpace Then
  If Shape3.FillColor<>vbGreen Then
    Msgbox "Joo joo!"
  Else
    For i = Picture2.Top To Height
      Picture2.Top = i
      DoEvents
    Next
  End If
  arvo = MsgBox("sinä tulit maaliin", 0, "Kilpailun tulos")
End If
End Sub

PeeCee [16.02.2002 22:20:00]

#

muuten toimii niin kuin pitäisi mutta pieni bugi on se että kun ottaa "varaslähdön" niin siihen tulee sit vielä että tulit maaliin boxi.
koodi on tän näkönen nyt
http://www.monkeymania.com/koodi.txt

Antti Laaksonen [16.02.2002 23:36:19]

#

Lisää MsgBox "Joo joo!" jälkeen
Exit Sub, niin pitäisi toimia

PeeCee [17.02.2002 22:42:50]

#

Missä/miten sä Antti oot oppinu visual basicin?

Antti Laaksonen [17.02.2002 23:47:53]

#

Viiden vuoden aikana kotona kokeilemalla.

(nimetön) [27.06.2002 19:34:32]

#

Antti oot niin hyvä että kertoisit vielä miten saa tietokoneen vastaan

Antti Laaksonen [27.06.2002 19:46:30]

#

En, mutta jos vielä kerran vastaat yli kuukauden vanhaan viestiin, joudun poistamaan tunnuksesi. Sama pätee toistuviin turhiin viesteihin.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta