Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Koodeista...

Sivun loppuun

Grey [14.07.2002 23:47:12]

#

Saako mitenkään sellaista koodia, että jos sivuilla on palautelomake ja sitä käyttää, niin mukana siinä tulee sitten käyttäjän IP ja Windows versio? Ja sellainen että jos systeemissä ei ole tarvittavat scriptit päällä, se hyppää ihan toisaalle silloin. Ajattelin ihan vain sitä varten että jos sivuilleni eksyy joskus peeloja. En minä nyt mitään niin kamalaa heille tekisi, tai heidän koneelleen. En ainakaan mitään korvaamatonta :-)

-Grey-

(nimetön) [22.07.2002 20:04:11]

#

Saa ainakin IP ja Hostit. Minulla on sellainen, paitsi etten tiedä, miten se toimii, koska ne tulee automaattisesti domainin ja levytilan toimittamalta .cgi - lomakkeenkäsittelijältä. Mutta varmaan nuo onnistuis PHP:lla.

vipemype [23.07.2002 00:07:42]

#

Joo. Onnistuu php:llä $REMOTE_ADDR ja $REMOTE_HOST muuttujilla.

(nimetön) [23.07.2002 14:30:05]

#

Windowsin tukiminen taitaa olla hankalampaa. Siinä kai pitäisi tutkia sivulla kävijän koneella olevia tietoja esim. windows-kansiossa. Se ei monestikaan onnistu palomuurin vuoksi.

vipemype [24.07.2002 00:47:11]

#

Onhan php:ssä myös komento $HTTP_USER_AGENT jolla saa jotain tietoa koneesta/seilaimesta. En tiedä kyllä toimiiko tuo luotettavasti.

Grey [24.07.2002 01:32:04]

#

En valitettavasti osaa käyttää PHP sitten yhtään. En mitenkään, enkä koe sille sivuillani niin suurta tarvettakaan. Ja sitä paitsi, pyysin koodin pätkän vain palautelomakkeeseen. Niin että kun painaa nappia, mukana myös menee käyttäjän IP ja Windows versio, jos sattuu tulemaan häiriköintitapauksia joskus minulle...

-Grey-

(nimetön) [25.07.2002 15:02:50]

#

Siitä vaan opettelemaan! ohjeita on runsaasti!

(nimetön) [25.07.2002 15:06:28]

#

Jatkoa: Koodi palautelomakkeeseen? Jos et halua "kieliä opiskella" se menee sitten JavanScriptin puolelle. Voit etsiä sen alan skriptejä, löytyisikö verkosta tuohon sopivaa.

(nimetön) [27.07.2002 11:27:13]

#

Voinhan laittaa tässä alkukoodin, josta joku toinen voi jatkaa:

<?php
$hostit=$REMOTE_HOST; //vaihtoehtoisesti: gethostbyaddr
$ipt= $REMOTE_ADDR;
?>
Seuraavat tiedot form-osioon:
<?php
<input type=/"text/" name=/"Host/" value=/"$hostit/">
<input type=/"text/" name=/"IP/" value=/"$ipt/">
?>
Nämä input-kentät tulee vielä muuttaa "näkymättömäksi", en muista miten. Siitä oli skripti Mbnetin PHP-juttupaltalla muutamia viikkoja sitten. Ja tiedoston tunnus on tietysti .php Ehkä joku vois testata noita hommia, toimiiko.

Tulilintu [27.07.2002 12:16:43]

#

Jos kentät halutaa 'näkymättömiks' ei sillon tartte tehä muuta ku laittaa type'n arvoks hidden

Grey [27.07.2002 12:23:17]

#

Tuosta vinkistä lieneekin minulle todella paljon hyötyä, kun en tiedä missä kohtaa sitä pitäisi käyttää. Ei ainakaan näköjään suoraan HTML - koodissa, mitä vilkaisin tässä. Ainakaan en löytänyt lähdekoodista mitään viittauksia, missä muualla kuin linkkien osoitteissa olisi ollut sitä...

-Grey-

vipemype [27.07.2002 13:43:27]

#

Formiin tarvitsee laittaa pelkästään esim. nimi ja palaute. Sitten php tiedostossa missä nuo tallennetaan, ottaa mukaan tuo ip ja hosti.

(nimetön) [27.07.2002 18:32:09]

#

Mahtaakohan toimia, jos panee nuo hommat suoraan formiin:
<?php
<input type=/"text/" name=/"Host/" value=/"$REMOTE_HOST/">
<input type=/"text/" name=/"IP/" value=/"$REMOTE_ADDR/">
?>

Grey [27.07.2002 19:37:23]

#

Testasin koodinpätkiä ja tulin siihen tulokseen että virheilmoituksia ei tullut, mutta ei myöskään IP - osoitetta. Eikä muitakaan tietoja. Enkä ala vääntämään yhtä PHP sivua vain palautteen vuoksi. Enkä ylipäätäänsä opettele yhden pikkuasian vuoksi mitään uutta. Ehen. Eli siis, minkälainen koodi olisi Scripteillä? Ja vielä sellainen että Java - tuen pois ottaminen vain estää palautteen lähettämisen.

-Grey-

(nimetön) [27.07.2002 20:18:37]

#

Hei!
Tuolla olis pikkuisen ohjeita, ei suoranaisia skriptejä. Kenties joku vois niistä vähän avittaa;

http://www.hut.fi/~ssarkka/javascript/wwwobj.html#link_obj

Grey [27.07.2002 21:01:55]

#

Katson sitä jossain välissä tarkemmin kuin äsken, mutta vähän epäilen kuitenkin. Näytti kovasti perusasiolta, mutta tutkin lisää joskus..

-Grey-


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta