Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Ohjelmointikysymykset: C++: Miksi taulukko näyttää tyhjältä?

Dj Wolf [13.07.2002 14:41:58]

#

#include <iostream.h>
#include <go32.h>
#include <sys/farptr.h>
#include <time.h>
#include <stdlib.h>
#include <conio.h>
#include <dos.h>
#include <stdio.h> //File ainakin tarttee tämän
#include <string.h> //c++ vaatii tämän, c ei?
char kirjain[7,7,255];
void FonttiMuistiin();
void main()
{
FonttiMuistiin(); //otetaan fontit muistiin...
for (int y=0;y<8;y++)
 {
  for (int x=0;x<8;x++)
   {
   cout << kirjain[x,y,1] << endl; //... mutta kaikki on nollaa!

   }
  getch();
 }
}
void FonttiMuistiin()
{
 char tavu;
 FILE *tiedosto=fopen("fontti.txt", "rb");  //r=10, rb=13
 for (int asciikoodi=0; asciikoodi<256; asciikoodi++)
  {
   for (int y=0; y<8; y++)
   {
    for (int x=0; x<8; x++)
    {
     tavu=fgetc(tiedosto);
     tavu=fgetc(tiedosto);
     kirjain[x,y,asciikoodi]=tavu;
     tavu=fgetc(tiedosto);
    }
   }
  }
fclose(tiedosto);
}

Tähän tarvittaisiin vielä fontti.txt -tiedosto, mutta bugin pitäsi näkyä jo tässä. FonttiMuistiin -funktio lataa fontit taulukkoon, muttei main -funktio näe niitä, vaan luulee että koko taulukko on tyhjä! Koodikin on muuten aika sotkuista, väsäsin noin puolessa tunnissa...

(nimetön) [13.07.2002 21:42:26]

#

Tuo taulukko ei piä olla [7,7,255] vaan [7][7][255] ... vaikka menee kääntäjäst läpi niin ne sinne sisään tulee vaan yksi noista arvoista...

Jos kääntäisit warning levellit päällä niin se kääntäjä pitäisi varoittaa.

Jos käytät DJGPP nii heitä se seinään, hanki parempi.

Dj Wolf [14.07.2002 16:52:14]

#

Juu... sain kuulla ircissä... Piti vain laittaa tänne tämä koodi, kun olisin lentänyt 38,7° kaarella ulos ircistä, jos olisin laittanut tämän sinne.
DJGPP RULLAA :D!

Vilikki [05.08.2002 22:07:59]

#

Ja kovasti rullaakin!

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta