Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Ohjelmointikysymykset: C++: Mitä tarvitaan ??

Sivun loppuun

(nimetön) [15.02.2002 16:04:44]

#

Mitä kaikkea tarvitsen C++ -opettelemiseen ? en tajua , on olemassa DJGP ,joku kääntäjä ???? ja sit c++ ohjelma ?!?!?! en tajua mitään.
Quick Basic on helppoa kun tarvitaan vain QB.

thefox [25.02.2002 20:39:16]

#

C++:n opettelemiseen tarvitset, kääntäjän ja tekstieditorin. DJGPP on yksi suosittu kääntäjä, tosin on muitakin vaihtoehtoja (itse käytän DJGPP:tä). Editorina nyt voi käyttää vaikka notepadia, tosin kannattaa hankkia parempi..
Sitten vain opettelemaan. Libertyn kirjassa on hyviä juttuja.
Jos et itse jaksa koodata graffarutiineja niin suuntaa selaimesi osoitteeseen talula.demon.co.uk/allegro josta voit imuroida ilmaisen Allegro-pelinteko kirjaston, joka toimii myös DJGPP:llä.
btw, Quick Basic on "helppo", koska siinä on tekstieditori ja kääntäjä samassa :) Kannattaa myös muistaa että QuickBasic ei ole ainoa BASIC.

HtH [16.04.2002 10:01:17]

#

Rhide on hyvä DJGPP lisä, joka tekee DJGPP:n QB:n "kaltaiseksi", siis, että voi suoraan ohjelmasta kääntää koodin, ja ajaa sen ja kaikkee muuta debuggausta. Suosittelen TICiä käymään osoitteessa www.delorie.com

HtH [16.04.2002 10:02:06]

#

Eiku eihän toi ollukkaan TIC... Sekotin, ku luin just äsken yhen toisen viestin, jonka oli TIC kirjoittanut...

JJP [27.06.2002 05:28:27]

#

MIkä ois paras c++ kääntäjä ?

mikko [27.06.2002 12:53:20]

#

Alkuun pääsemiseksi ei välttämättä tarvita edes kirjaa. Jonkin aikaa sitten osoitteessa http://cppopas.cjb.net/ oli kohtalaisen kattava ja kätevä C++-opas. Tietääkö kukaan mitä tuolle on tapahtunut? Nykyään osia oppaasta löytyy Googlen välimuistista ja osoitteesta http://www.students.tut.fi/~kuusipal/kiwi/cppopas.html

Paras C++ - kääntäjä taitaa riippua käyttäjästä. Mitä teet ja mihin tarkoitukseen sekä löytyykö rahaa ostaa kaupallisisa kääntäjiä.

JJP [28.06.2002 18:03:03]

#

Onhan se DevC++ helppo.

mikko [28.06.2002 21:32:25]

#

Kannattaisi ehkä ensin opetalla kielen perusteet jollain alkeellisella ja yksinkertaisela kääntäjällä (vaikkapa DJGPP tai joku Borlandin ilmaiskääntäjä) ja siirtyä sitten sellaiseen kääntäjään joka tuntuu omiin ohjelmointitarpeisiin sopivalta.

JJP [28.06.2002 23:27:03]

#

Niin kävi mielessä. Ajattelin et toi DJGPP...

(nimetön) [29.06.2002 13:45:12]

#

borland C++ builder on hyvä ohjelma

JJP [29.06.2002 15:53:37]

#

Niin olen kuullut mutta en ole ikinä kokeillut.

mikko [29.06.2002 20:13:16]

#

Taitaa vastata toiminnaltaan Delphiä. Eli ei mitään oikeaa koodaamista ;)

JJP [30.06.2002 07:12:56]

#

Mitäh ... oohan se visul basicikin sellanen missä ei paljoo tarvii koodailla

thefox [03.07.2002 12:15:14]

#

Ainakin itse olen käsittänyt että Borland C++ Builder on 'Delphi C:llä'. Ei tietysti ole huono asia mutta koodi on sitä surullisenkuuluisaa giganticbloatedshittiä.

kysyja197 [13.07.2002 13:42:08]

#

saako sillä Visualbasic 6.0:n (Viro/mustamäentori edit)mukana tulevalla visual c++ editori-kääntäjä yhdistelmällä mitään aikaan? oon kans alottelemassa c++:aa enkä tajua siitä oikeen mitään.

thefox [13.07.2002 14:34:14]

#

Visual C++ ei tule Visual Basicin mukana, vaan kummatkin kuuluvat Visual Studio-pakettiin. Tuo viro/mustamäentori edition sisältänee kummankin, vaikka myyjät ilmoittivat (arvaan jälleen) sen sisältävän vain VB:n.
No kuitenkin, VC++:lla saa aikaan paljonkin, tosin aloittelijan silmistä se voi vaikuttaa melko hankalalta. Melkein suosittelisin hankkimaan vaikka DJGPPn. :)

Lauri [13.07.2002 14:41:31]

#

Ei kannata ostaa VC++. Liian hankala(kokemusta on).

Vilikki [05.08.2002 22:06:01]

#

Kannattaa mieluummin imuttaa se VC++, kuka tahtoo, mutta on mielestäni vähän huono.

HtH [06.08.2002 19:40:59]

#

vc++ huono??? Sillähän on tehty moni nykyajan huippupeleistä!

thefox [07.08.2002 14:39:33]

#

Vilikki taitaa sanoa VC++:aa huonoksi koska ei osaa käyttää ;)

Lauri [10.08.2002 18:53:40]

#

No onhan se hyvä kääntäjä. Mut hankala.

Lauri [10.08.2002 18:54:43]

#

Lopetin sen käytön kun cout-ohjelma ei toimi mutta sain selville että se johtui siitä kun kirjoitin count.

Vilikki [15.08.2002 22:32:08]

#

Tai no joo, tuo huono ei ollut se oikea sana. Joko se oli liian hankala, tai sitten se johtui siitä, kun se kumminkin oli imuroitu. Kopioin nimittäin siihen yhden koodinpätkän c++ oppaasta, mutta eipä toiminut. Herjasi, että muuttujaa ei ollut määritelty, vaikka se oli. Koodivirheestä ei ollut kyse, sillä siis kopioin sen suoraan kopioi-käskyllä, ja tarkistin koodin moneen kertaan. Vika oli vc++:n(näin luulisin). Jos joku osaa kertoa, mikä meni vikaan, niin kertokoot. Koodi oli muistaakseni joku tällainen:

#include <iostream.h>

void main()
{
     int ika;
     cout << "Anna ikäsi: ";
     cin >> ika;
     cout << endl << "Olet siis " << ika << " vuotta vanha!";
} //koodin loppu...

HtH [16.08.2002 20:42:05]

#

ehh...
Taisit kääntää tuon windowsille, mutta kun windows sovelluksien pääohjelma on winmain eikä suinkaan main.

Kokeille kääntää koodinpätkäsi komentokehotesovellukseksi, vai mitenkähän se nyt sanottiinkaan virallisesti...

Jos aikoo vc++:lla komentokehotesovelluksia tekemään, kannattaa muistaa, että nämä ovat 32 bittisiä, eivätkä suinkaan 16 bittisiä, niin kuin oikeat dos sovellukset.

Vilikki [16.08.2002 20:54:25]

#

Käänsin kyllä ihan dossille.

Lauri [17.08.2002 09:51:15]

#

Kokeile näin


#include <iostream.h>

int main()
{
int ika;
cout << "Anna ikäsi: ";
cin >> ika;
cout << "\nOlet siis " << ika << " vuotta vanha!";
}

thefox [17.08.2002 12:02:17]

#

No sitten sinulla on todellinen ongelma nimittäin VC++lla ei (afaik) pysty kääntämään "dossille".
Konsoliohjelmana tuon pitäisi kyllä kääntyä ihan noiden endl:ienkin kanssa.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta