Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Nettisivujen teko: Linkin lisäys

Sivun loppuun

petterim [09.02.2002 21:30:10]

#

Tietääkö kukaan miten sais semmosen että mun sivuilla kävijät voisivat itse lisätä linkkejä. Mutta ei mitään vieraskirjaa.

Antti Laaksonen [09.02.2002 21:50:37]

#

Varmaankin pitää olla jokin tiedosto, jossa linkit ovat ja sitten skripti, joka siihen tiedostoon kirjoittaa.

vipemype [09.02.2002 22:11:40]

#

Tein itse semmosen tänään aamulla.

Miko [09.02.2002 22:34:17]

#

Tein tällaisen tässä ajankuluksi:

index.php

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">

<html>
<head>
	<title>Linkinlisääjä</title>
</head>

<body>

<form action="lisaa.php" method="post">
Sivun nimi<br>
<input type="text" name="nimi"><br><br>
Sivun osoite:<br>
<input type="text" name="url" value="http://"><br><br>
Selostus:<br>
<textarea name="description" rows="10" cols="30"></textarea>
<br><br>
<input type="submit" value="Lisää linkki&raquo;"> <input type="reset" value="Tyhjennä&raquo;">
</form>
</body>
</html>

lisaa.php

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">

<html>
<head>
	<title>Linkin lisäys: Vaihe 2</title>
</head>

<body>

<?php
if(empty($nimi))
{
print ("Täytä kaikki kohdat!");
}
elseif(empty($url))
{
print ("Täytä kaikki kohdat!");
}
elseif(empty($description))
{
print ("Täytä kaikki kohdat!");
}
else
{
$newlink = "
<table align=\"center\" width=\"100%\" style=\"border:1px solid black; font-family:verdana; font-size:13px;\">
<tr>
<td><a href=\"$url\">$nimi</a></td>
</tr>
<tr>
<td><hr>
$description</td></tr></table>
\n";
$data = "links.php";
$fo = fopen($data, "r+");
$vanha = fread($fo, filesize($data));
fseek($fo, 0);
fwrite($fo, "{$newlink}${vanha}");
fclose($fo);
print ("Linkki lisätty onnistuneesti. Katso linkit <a href=\"links.php\">tästä</a><br><br>");
print ("$newlink");
}
?>

</body>
</html>

links.php tiedosto pitää ensin luoda. Eli tee tyhjä tiedosto(ei mitään(ei edes <html> alkua)). Includeta se sitten jollekkin muulle sivulle, missä on kaikki muu html koodi, komennolla:

<?php
include ("links.php");
?>

Muista että palvelimella täytyy olla PHP tuki.

petterim [09.02.2002 23:18:26]

#

Kiitos avusta ja on PHP tuki

petterim [09.02.2002 23:38:15]

#

Laitetaanko se <?php include ("links.php");?> keskelle tavallista HTML dokumenttia

Miko [10.02.2002 00:23:13]

#

Sen voi laittaa ihan minne tahansa BODY tagin sisään.

snakari [27.02.2002 17:07:10]

#

Täytyy, links.php tai mikä onkaan sille oikeudet 666

petterim [27.02.2002 17:10:33]

#

Pitääkö jotkut tiedosto chmoddata? Ja jos pitää niin millä arvolla?

snakari [27.02.2002 19:07:39]

#

Yleensä ainaki!


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta