Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Taru sormusten Herrasta

Sivun loppuun

(nimetön) [07.07.2002 18:41:24]

#

Teen taru Sormusten herra peliä (Epävirallista =) ) niin haluaisin siihen tallennuksen mitesköhän onnistuu?

mikko [07.07.2002 19:13:13]

#

QBasicia osaamattoman näkökulmasta:

Eikös se riipu siitä millaista peliä teet? Tavallisesti vaan kirjoitat tarvittavat arvot tiedostoon. Tuskinpa mitään valmista rutiinia kannattaa koettaa soveltaa, vai?

Dj Wolf [07.07.2002 21:09:14]

#

Eli jos vielä muistan näiden C++ -kokeilujen jälkeen, niin näin:

CLS
luku=1            'Näitä saa toki soveltaa
teksti$="Gandalf" 'tarkoituksen mukaan...
                'SAVETUS:
OPEN "TALLENNUS.DjW" FOR OUTPUT AS #1 'luodaan file
PRINT #1, luku                     'kirjotetaan sinne
PRINT #1, teksti$                  'molemmat...
CLOSE #1                           'suljetaan file
               'LATAUS:
OPEN "TALLENNUS.DjW" FOR INPUT AS #1 'avataan file
INPUT #1, luku                     'ladataan luku
INPUT #1, teksti$                  'ja teksti myös
CLOSE #1                           'nyt taas suljetaan

Meniköhän oikein?

(nimetön) [08.07.2002 15:21:21]

#

Se on muuten Vb

mikko [08.07.2002 15:27:00]

#

Kai senkin ois voinut kertoa heti?

Lauri [08.07.2002 15:29:01]

#

Lue tämä tuto


http://www.mureakuha.com/guide/Visual Basic/344/Visual_Basic_ja_tiedostot

(nimetön) [08.07.2002 19:52:57]

#

Täh! En ymmärrä :>

vipemype [08.07.2002 23:25:11]

#

Jos et ymmärrä tuota kuhan tiedostohommeli opasta, niin eikö kannattaisi opetella ensin perusjutut ja sitten vasta tehdä peliä?

mikko [08.07.2002 23:51:02]

#

Mitä joutavia. Ainahan täältä yksityiskohtaista apua saa kellon ympäri ;)

vipemype [09.07.2002 02:31:52]

#

Se on kyllä totta. Joten jatka rauhassa peliäsi ja kysy tarvittaeesa neuvoa :P

tomaattigeeni [09.07.2002 03:41:30]

#

loogisella ajattelulla pääsee aika pitkälle. Esim näin:

if tallenna then
avaa tiedosto.sav
kirjoita taso = 3
sulje
end if

if avaa then
avaa tiedosto.sav
maa = taso
goto maa
end if

..
Eli tolleen saa sen aina tallentamaan, millä tasolla ollaan ja sitte lataamaan sille tasolle minne tallennettiin jne.
Ja tarkempaa tietoa, esim. sanotaan paljonko energiaa on jäljellä saa helposti lisäämällä tonne noita muuttujia.

tomaattigeeni [09.07.2002 03:43:32]

#

ja todellakin, jos et ymmärrä sitä tiedostonkäsittely-opasta, kannattas alottaa siitä kävelemäänopettelusta eli alkeista.

(nimetön) [09.07.2002 09:48:07]

#

Eippä toimi valittaa tota "avaa" Zydeemii

mikko [09.07.2002 10:30:27]

#

Jospas se oli pseudoa?

tomaattigeeni [09.07.2002 10:43:26]

#

heh, se oli looginen esimerkki, ei koodia ;)

vipemype [09.07.2002 10:47:44]

#

Kyllähän tuo toimii (ehkä), mutta tuo on kirjoitettu suoraan suomeksi. Vaihda esim. "avaa" kohdalle joku noista Mureakuhan avaushommista (kai). Kirjoitukseen laitat jonkun noista Mureakuhan kirjoitushommeleista (kai).

(nimetön) [09.07.2002 19:34:20]

#

WHAT!

vipemype [09.07.2002 19:51:38]

#

Eli tuohon avaa kohdalle Open ja sitten tuon tiedosto.sav perään for input as #1. Vai menikö oikeen? (En osaa Visual Basicia oikeastaan yhtään)

Lauri [09.07.2002 21:08:45]

#

ER: Lue ekaks hyvä kirja(lainaa kirjastosta) ja tee niitä harjotuksia. Sitten lue vaikka tuo Murekuhan tuto ja tee vasta sitten pelejä.

mikko [09.07.2002 22:50:20]

#

Tai tee eka jotain muuta kun pelejä. Eikös se peliohjelmointi kuitenkin ollut kuulemma vaikein ja rasittavin ohjelmointilaji?

vipemype [10.07.2002 00:05:34]

#

ER, kannattaa tulla vierailemaan #ohjelmointiputka @ IRCNet niin saat nopeammin vastaukset ja tarvittavat tiedot jos on ongelmia.

HtH [10.07.2002 23:03:57]

#

hehhehh, että nauratta.. anteeksi. Kannattaa ihan kiltisti aloittaa niistä helpoista, tavallisista tekstiseikkailuista, ja edetä pikkuhuljaa, imuroida netistä lähdekoodeja, katsoa mallia, ja soveltaa niitä omiin ohjelmiin. Niin minäkin tein.

(nimetön) [11.07.2002 10:19:45]

#

Jee!!mä sain valmiiksi TARU SORMUSTEN HERRASTA pelin
JUHUU!!!=>

HtH [11.07.2002 11:49:46]

#

Onkos sinulla kotisivuja tai sellaisia, tahtoo nähdä ;)


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta