Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Nettisivujen teko: Huhuu

TH [02.07.2002 04:08:39]

#

Luin tuon PHP oppaan ja tuntui ihan kiinnostavalta, miten PHP:llä saisi esimerkiksi tehtyä napin ja tekstikentän, ja kun nappia painaa, aukeaa tekstikentän teksti jossain semmoitteessa MsgBoxin tapaisessa laatikossa? Vai onko kyseinen mahdollista?

vipemype [02.07.2002 14:22:41]

#

PHP:llä ei saa tehtyä tekstikenttää, se menee html puolelle. Teet html:llä lomakkeen <form action="tähän_sivu.php" method=POST>
Sitten laitat vaikka
Anna nimi: <input type="text" name="nimi" size="20">
<input type="submit" value=" Lähetä "></form>

Sitte php tiedostoon <?php echo "moi $nimi" ?>

Tuo MsgBoxin laatikon saat javascriptillä aikaan, mutta en tiedä kannattaako sellaista käyttää.

Antti Laaksonen [02.07.2002 14:42:13]

#

Tuollaiseen sivuun ei tarvita PHP:tä ollenkaan, vaan se onnistuu HTML:llä ja JavaScriptillä seuraavasti:

<html><body>
<script>
function painettu()
	{
	alert("Moi, " + teksti.value);
	}
</script>
<input type="text" name="teksti"><br>
<input type="button" value="Paina!" onclick="painettu ()">
</html></body>

Mutta kuten vipemype sanoi, JavaScriptin käyttämistä kannattaa välttää yhteensopivuussyistä.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta