Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Ohjelmointikysymykset: VB6: Kalastus peli

Sivun loppuun

(nimetön) [27.06.2002 20:50:00]

#

olis vähän kivaa tehä kalastus peli ku kaverit tykkää ja haluaisin tehä ite. mitenkähän vois? Koodeja please.
Ja et kalat tulis satunaisesti.

trinit [27.06.2002 21:04:01]

#

Koodeja? Sinunhan se pitäisi tehdä ;) Kalat saat tulemaan satunnaisesti kun tutustut Randomize ja Rnd funktioihin (VB:ssä tuon nimiset, taisi olla QB:ssä samat). Niitä soveltamalla saat tehtyä sopivan satunnaisgeneraattorin

:)

Dj Wolf [27.06.2002 21:38:54]

#

Juu, elikkä periaatteessa näin *QB*:
RANDOMIZE TIMER
DO UNTIL Kala.nappaa=1
Nappaako.kala=INT(RND*100)
IF Nappaako.kala>90 THEN Kala.nappaa=1 ELSE
LOOP

TH [28.06.2002 21:40:52]

#

Tämä on ihan kiva idea.. Kerran ajattelin tehdä Visual Basicilla yhden kun näin kaupassa.. No en kumminkaan jaksanut. :) En oikein välitä kalastamisesta, puhumattakaan että osaisin tai tietäisin jotain kalastuksesta tai kaloista. Aloin kumminkin tehdä Q-Basicilla kalapeliä nimeltä Fishy. Postitan sen täällä kun on mokoma valmis.

TH [28.06.2002 23:44:37]

#

Fishy edistyy hyvää vauhtia, ja en tiedä oikein miten pitäisi jatkaa.. Mitä olette mieltä, kannattaisiko laajentaa ideaa, lisäämällä siihen että pyydystetyt kalat pitää myydä ja rahoilla pitää ostaa lisää matoja, kunnes on ansainnut n. 3 euroa rahaa kaloja myymällä, joilla sitten ostaa päivän ruoka, elikkä pakastepizza ja cola-tölkki?

JJP [29.06.2002 00:03:25]

#

EräJorma on hyvä kalastuspeli. Sama tekijä on tehnyt kiihdytyspelin. En muista osotetta mistä sen saa ,mutta sun kannattais testaa.

TH [29.06.2002 10:45:09]

#

Fishy on melkein valmis, ja päätin, että en tee siihen mitään turhuuksia. Oloitin kumminkin tuohon kilpailuun tekemäni matopelin aivan alusta, koska koodi oli kauheaa suttua ja siitä ei ollut tullut semmoinen kuin halusin. Jatkan Fishyn loppuun kun matopeli on valmis. :)

Rykker [29.06.2002 11:02:43]

#

http://zonex.cop.fi/~torasmus

Aikas halpoja kaloja. 2 kilon kirjolohesta saa maksaa reilut 70mk...

JJP [29.06.2002 15:59:59]

#

Niin toi on se osote. Rykker: Teetkö vielä sitä kiihdytys 2 ??

(nimetön) [01.07.2002 12:02:45]

#

VB,kalastus opas miten voi tehdä sen kun (opas vaan )

JJP [01.07.2002 14:35:30]

#

Siis mikä opas??? Mitä sä selität ?

snakari [01.07.2002 14:38:05]

#

ER varmaan tarkoittaa opasta, siis missä annetaan vinkkejä kalastukseen

JJP [01.07.2002 14:40:49]

#

Jaahas...

(nimetön) [01.07.2002 21:08:24]

#

Ei ei kun kun... no niin kalastuspelin teko opas.

vipemype [01.07.2002 21:46:42]

#

Luehan tota VB-opasta kun siitä tulee lisää osia niin sieltä sitten rupeet miettimään miten se tehdään.

BTW, ihan kiva lukea noita sun viestejä :P

TH [02.07.2002 01:05:30]

#

Jatkoin Fishyä silti vaikkei matopeli ole valmis, ja tein juuri Dopefish-kalan näköisen kalan ilmestyvän näytölle tietyn randomin mukaan.

TH [02.07.2002 04:22:11]

#

Tuo grafiikan tekeminen niillä Q-Basicin tavallisilla LINE ja muilla komennoilla on välillä vähän hankalaa.. Kroooh.. Taidanpa mennä nukkumaan. :)

majoneesi [04.07.2002 21:47:47]

#

millon tuo peli tulee valmiiksi?

snakari [04.07.2002 21:55:25]

#

pistätkö projekteihin?

(nimetön) [04.07.2002 22:47:04]

#

Minä ehdotin Kalastus Peliä tuolla toisella alueella .... PUTKA GAMES ensimmäiseksi tuotteeksi

tuleetteko mukaan kaikki

Dj Wolf [05.07.2002 17:44:11]

#

Juuh, QB:llä. Ei ole vielä C++ oikein hallussa kun meni pasmat sekaisin kun luin noista C++ -oppaista osoittimista ja sen semmoisista...

majoneesi [05.07.2002 21:11:58]

#

Joo, ei mullakaan toi C/C++ oikeen ole hallussa. Oon kyllä yrittäny opetella, mutta ei siitä mitään tuu .Qbasic on sentään helpompi oppia. Muaki kiinnostais tuo Putka Games jutksa. Oon tehny pelejä qbasicilla jo yli vuoden.

Dj Wolf [05.07.2002 21:46:19]

#

Minulla on ollut Qbasic noin 1.5 vuotta ja sitä ennen oli BBasic, jota kesti n. puol vuotta, ja sitä edelsi Bat!
Unohdin tässä jo että eka "pelini" olikin Bat:illa väsätty tekstiseikkailu, jonka nimi oli Seikkailu metsässä :D.
C++:lla sain tehtyä juuri pikselinpiirto -funktion (Laamatuttia avuksi käyttäen), joten ei huonosti mene, kun olen käyttänyt DJGPP:tä tasan 2 päivää :)

TH [06.07.2002 09:06:32]

#

Mikä on laamatutti?

vaar [07.07.2002 01:23:07]

#

Laamatutti on opas pelintekemiseen C:llä DJGPP kääntäjää hyväksi käyttäen. Löytyy mbnetistä.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta