Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Ohjelmointikysymykset: VB6: Muistio

Sivun loppuun

Djonih [25.06.2002 20:03:41]

#

Olen tekemässä erästä harjoitusta joka on Muistio Klooni nimeltään J-Pad. Nimi nyt ei ole niin tärkeä mutta tarvisin yhden vinkin...
Jos minulla on fontinkoonvaihtonappula niin miten sen saisi silleen toimimaan että siitä voisi vaihtaa sitä fonttia?

trinit [25.06.2002 22:14:31]

#

Jos VB:llä olet tekemässä niin katsopa helpeistä CommonDialogin ShowFont -metodi (etsi vaikka "ShowFont method"). Tuolla sen saat tehtyä

(nimetön) [26.06.2002 12:07:13]

#

Joo sain sen fontin vaihdon toimimaan...

snakari [26.06.2002 14:19:58]

#

pistätkö joskus projekteihin?
ja voikko tehä mulle palveluksen:
pistä siihen rivi numerot

(nimetön) [26.06.2002 15:13:32]

#

Enpäs tiedä... Se on mulle semmonen harjoitus...

(nimetön) [26.06.2002 15:19:20]

#

Ja pitäs häslätä vielä se rivinlaskemishommeli... En tiedä osaanko :) :( Se J-Pad on kato mulle pelkkä harjoitus koska pitäis oppia se VB...

(nimetön) [26.06.2002 16:22:49]

#

Mikäs tässä rivinnumerointikoodissa on vialla???

Private Sub Form_Load()
riv = 1
Do Until riv = 100
riv = riv + 1
rivit.text = rivit.text + riv
Loop
End Sub
Toi rivit on semmonen textboxi jossa ne rivit pitäs olla...
Se valittaa...

Run-time error '13'
Type mismatch

trinit [26.06.2002 17:02:52]

#

"Type mismatch" tulee todennäköisesti "rivit.text = rivit.text + riv" -riviltä. Toisinsanoen koodissasi yrität laskea merkkijonoa ja numeroa yhteen.

Pitäisikö tuon rivit.text TextBox:n näyttää kuinka monta riviä jossakin on vai mitä?

(nimetön) [26.06.2002 17:17:14]

#

Sen rivit.textin pitäs näyttää vieressä olevan text.textin rivit... eli

1 Djesko asuu mökissä.
2 Eikö vaan asukin!
3 Huomaatko? Rivinumeron pitäs olla viereisessä textboxissa

trinit [26.06.2002 21:38:09]

#

OK. Silloin tuo koodisi pitää olla:

Private Sub Form_Load()
Dim riv As Long
riv = 1
Do Until riv = 100
riv = riv + 1
rivit.text = Str$(riv) & " " & rivit.text
Loop
End Sub

& -operaattorilla yhdistetään rivinumero (josta on Str$ funktiolla tehty merkkijono) sekä TextBox:ssa oleva teksti. Eli silloin TextBox:ssa jossa se teksti on sisältää myös rivinumerot.

Mutta oletko miettinyt mitenkä otat TextBoxin rivimäärän selville? Jos et niin seuraava viestiketju voi auttaa hieman osoitteessa http://www.saunalahti.fi/~trinit/cgi-bin/forum/YaBB.pl?board=ohjelmointi_vb;action­=display;num=1020093008


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta