Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Ohjelmointikysymykset: Perl: Perl

tomaattigeeni [16.06.2002 01:22:48]

#

Onko kukaan ohjelmoinu Perlillä?? Nyt ku sain asennettua ton Linuxin, oon vähän sillä koodannu Perliä. Se on aika helppo kieli, ainaki alkeet. Kannattaa opetella jos jollain on Linuxi, tai sitte windowssille activeperli. Tässä pieni vertailu Javan kanssa 'Hello World' ohjelmalla.
JAVA:

class Hello
public static void main(String args[])
{
  System.out.print("Hello World");
}

PERL:

#!usr/bin/perl #tää ei oo es pakollinen kaikissa linuxeissa
print "Hello World";

...
en nyt mitenkään väitä javaa huonoksi, mutta toi osottaa Perlin helppoutta.

(nimetön) [16.06.2002 01:29:59]

#

jooo se Larry Wall joka suunnittelu koko perlin kielen on ottanut vähän juttuja myös basicista mukaan siihen tai ainakin näin huhu kiertää, eli se voi kllä olla aika hyvä kieli

thefox [16.06.2002 12:33:02]

#

Eihän Javaa ja Perliä oikein voi verrata.. Itselleni Perl on nykyisin aika turha (vaikka sitä vuosi tai pari sitten vähän opettelínkin).
PHP:llä ainakin itse teen kaiken mitä ennen Perl:illä väänsin -- paljon paremmin (ainakin valmistuu..).
Kuten varmaan jo arvasitte itselläni nuo hommat painottuivat siis internet-puolen juttuihin eli voihan Perliä vieläkin käyttää pikkuskriptien tekoon.
Juuh..

(nimetön) [16.06.2002 13:20:36]

#

Perlin ja PHP:n ero on vastaava kuin Javan ja Javascriptin... PHP & Javascript sopii lähinnä johonkin webbihömppään kun taas Perl ja Java on kunnon kieliä joilla nyt toki voi tehdä myös webbisoftaa.

(nimetön) [25.06.2002 20:50:28]

#

Siis ei LOL! kylla PHP:llakin voi teha muutakin ku webbihömppaa!!! mene nyt kotiis lukemaan kirjoja! PHP:takin voi ajaa shellista aivan kuten perliakin!

(nimetön) [30.06.2002 17:51:08]

#

phpee on minunnkin mielestäni "webbi hömppä kieli" jos sen voi asian näinkin ilmaista. siihen se sopii hyvin mutta ei muuhun! lukekaa vaikka mikrobitistä

thefox [01.07.2002 18:22:27]

#

Voi ajaa shellistä, toki (mikä nyt on ihan loogista ajatellen että eihän mikään serverikään sitä muuten voisi hyödyntää), mutta PHP on silti webbihömppäkieli, ja siihen se sopii parhaiten. Perl sopii melkein mihin vaan.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta