Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Ohjelmointikysymykset: Mitä tarkottaa Javassa SuppressWarnings("unchecked")

Jaska [24.03.2024 16:13:12]

#

Joissain Java-koodeissa on rivejä tyyliin @SuppressWarnings("unchecked") . Onko tällaisten kirjoittaminen oikeaoppista vai tarkoittaako tämä sitä, että ohjelmoija on ollut kiireinen ja oikaissut jossain?

Grez [24.03.2024 18:20:52]

#

Joskus ihan se paras tapa jonkin asian tekemiseen voi olla sellainen, josta kääntäjä antaa varoituksen. Silloin voi olla järkevää kuitata ko. varoitus tuolla tavoin, jolloin tuollaisen voi tulkita tarkoittavan että ohjelmoija on tietoinen asiasta, josta varoitetaan.

Toki kyse voi olla siitäkin että on oikaistu jossain, mutta ainakin jos itse oikaisisin jossai niin antaisin niiden varoitusten jäädä näkyville.

muuskanuikku [31.03.2024 12:19:13]

#

En ole mikään matalan tason kielten asiantuntija mutta Javan kanssa ei tarvitsekaan olla.

Fakta: kääntäjän antamat varoitukset ovat aina merkki huonosta ohjelmoinnista.

Joskus huonon koodin tuottaminen voi olla ns. paras ratkaisu resursoinnin kannalta. Lähinnä silloin, kun jatkokehitetään vanhaa ja huonoa koodia ja vähänkään parempi ratkaisu vaatisi reilusti enemmän työtä.

Varoituksia ei kannata jättää näkyviin turhan takia. Jos niitä ei ole aikomuskaan korjata (em. syistä), niin silloin on parempi piilottaa virheet kyseisestä purkasta. Ruudulle pitäisi jättää vain ne virheet ja varoitukset, jotka on aikeissa korjata pois myöhemmin.

Vastaus

Muista lukea kirjoitusohjeet.
Tietoa sivustosta