Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: WordPress pääsivun muokkaaminen

Sivun loppuun

Neptun [27.02.2024 14:35:29]

#

Tuli vaikeus muokata WordPress pääsivuni navigointisysteemiä. Kyseessä on ylimmän navigointiopalkin painike Neptunet foorumi. Siitä eteenpäin olevat painikkeet ovat valikkoja ja siten helppoja muokata. Mutta kaksi ensimmäistä eli Etusivu ja tuo Neptunet foorumi saadaan aikaan header.php tiedostosta.

Tässä sivusto painikkeineen:
https://neptunet.net

Ja tähän yritän saada kopion kohteen header.php koodeista. Tarkoitus olisi, että painike poistuisi kokonaan, ei pelkästään sen teksti. Siinä sitten juuri oma vaikeuteni on. Mitä pitäisi poistaa tai muuttaa. Koodi kohdasta:

<div id="menu">
	<ul>
		<li><a href="<?php echo get_settings('home'); ?>/" >Etusivu</a></li>
		<li><a href="http://www.neptunet.net/neptunet-foorumi/"> Neptunet foorumi</a></li>
		<?php wp_list_pages('sort_column=menu_order&hierarchical=0&title_li='); ?>
	</ul>
</div>

Lebe80 [28.02.2024 09:34:43]

#

Saako kysyä, mikset ole laittanut noita suoraan sinne Wordpressin navigaatioon, jolloin niitä ei tarvitsisi muokata teemasta?

Eli poista esimerkistäsi nuo molemmat: <li>....</li> -rivit, jolloin Etusivu ja Neptunet foorumi -elementit häviävät myös navigaatiosta. Lisää ne halutessasi Wordpressin valikkoon sen hallintapaneelin kautta vaikka linkkeinä.

Neptun [29.02.2024 20:18:08]

#

Kiitoksia kovasti Lebe80, asia tuli täysin selväksi. Kysymäsi historia on sellainen, että nämä kaksi ensimmäistä navigaatiorivin painiketta/linkkiä olivat alun perin sivuston teemassa. Sitten aikojen saatossa tarvittiin lisää painikkeita samaan riviin. Ne tehtiin jonkun antaman ohjeen mukaan linkkisivuiksi. Tämä systeemi siinä on hyvä juuri muokkauksen kannalta. Sen ensimmäinen painike Oppaat on päätason sivu 1 ja muut sitten 2 jne. Tästä on jo kauan, vuosia, joten saattaa olla, että nykyisin olisi parempiakin systeemejä (Lisäys) koko navigointiin...

Lisäys: Aion tehdä juuri niin kuin ehdotit. Eli muutan Etusivunkin linkiksi. Yleisesti tällaiset navigaatiot ovat kaiketi nykyisin sivustoilla entistä harvinaisempia. Ehkä tässäkin se pitäisi korvata ihan muilla linkkisysteemeillä. Pitäisi ensin perehtyä tarkemmin asiaan. Onkohan jossakin ohjeita?

Neptun [03.03.2024 14:47:44]

#

Lebe80: Näkisitköhän vielä tämän. Tuli vielä vaikeus kerrotussa tapauksessa, enkä vielä onnistunut sitä selättämään. Miten saa päätason sivun linkiksi niin, että se aukeaa suoraa linkkinä eikä linkin tekstinä tai koko artikkelina, kuten muut linkkini siinä? Sellaista tarvitsisin juuri linkiksi Etusivu.

Lebe80 [04.03.2024 10:26:52]

#

Neptun kirjoitti:

(03.03.2024 14:47:44): Lebe80: Näkisitköhän vielä tämän. Tuli vielä...

En ymmärrä nyt täysin kysymystä, mutta lisäämällä vain linkin, jossa on etusivusi URL-osoite (?).

Neptun [04.03.2024 16:20:14]

#

Sitä kokeilin, mutta se avaa sivun, josssa on Etusuvun URL. Samoin muutkin päätason sivut ylemmässä navigaatiorivissä avaavaat ko. sivun koko sisällön. Tarkoitushan oli nyt, että muokattava Etusivu linkitys avaisi suoraa Etusivun sisältöineen eikä lainkaan sen URL osoitetta näkyviin. Kokeilussa siis asivun sisältö oli vain tuo URL.

Jos tuon toteuttaminen on vaikeata, niin voisihan kaiketi jättää Etusivun teemaan, kuten se on nyt?

Lebe80 [04.03.2024 23:13:28]

#

Neptun kirjoitti:

(04.03.2024 16:20:14): Sitä kokeilin, mutta se avaa sivun, josssa on...

Sori, olen käyttänyt vasta kymmenisen vuotta WordPressiä päivittäisessä kehityksessä, joten en nyt välttämättä ymmärrä mitä yrität tehdä, ja mikä on näkyvä ja näkymätön URL.

Grez [05.03.2024 10:18:47]

#

Niin siis jos menee tuonne mainitulle sivulle ja siirtyy vaikka ohjelmat-kohtaan, niin mielestäni yläpalkin "Etusivu" toimii ihan niin kuin sen voisi olettaakin toimivan, eli se menee normaalisti etusivulle.

Mikä tässä oikein on vikana, vai puhutaanko jostain muusta "Etusivu linkitykestä"?

Neptun [05.03.2024 16:57:27]

#

Grez: Hi, ei tässä mitään vikaa olekaan. Oli kyse Lebe80 vinkistä, että poistaisin haluamani Neptunet foorumin lisäksi myös Etusivun alkuperäisestä teemasta. Eli muuttaisin linkittäväksi sivuksi. Kun se ei onnistu pelkästään URL lisäämällä tyhjään sivuun, niin totesin, että ehkä kannattaa jättää poistamatta teemasta eli jättää nykyiselleen. ;-);-) (Neptunet foorumia ei ole vielä poistettu, mutta poistan ihan kohta.

Lebe80 [05.03.2024 23:19:43]

#

Neptun kirjoitti:

(05.03.2024 16:57:27): Grez: Hi, ei tässä mitään vikaa olekaan. Oli...

Mutta enhän minä mitään linkitettäviä sivuja ole käskenyt lisäämään, vaan lisäämään sinne Wordpressin valikkoon vain linkin etusivulle, jolloin sekin olisi helposti muokattavissa.

Neptun [06.03.2024 14:10:30]

#

Lebe80: Nyt täytyy minun puolestani kysyä, että mihin Wordpressin valikkoon? Minulla ei ole valikkoa navigoinnin ylärivistä. Ne muut painikkeet sillä rivillä ovat noita kokonaan linkiettyjä sivuja. Eikö tuo koodimallin viimeinen rivi kerro, miten siinä navigointirivillä nuo linkitykset tapahtuvat?

Kai voinen jättää Etusivun teemaan vaikka Neptunet foorumi poistetaankin, koska sen muunlainen toteutus sinne on minulle vaikeaa. Pahoittelen, että en tunne riittävästi näitä navigointiasioita.

Lebe80 [11.03.2024 10:12:42]

#

Neptun kirjoitti:

Lebe80: Nyt täytyy minun puolestani kysyä, että mihin Wordpressin valikkoon?

Wordpressissä on sisäänrakennettu valikko, riippuen wp:n versiosta, se löytyy hallintapaneelista:
a) Ulkoasu -> Valikot
tai
b) Ulkoasu -> Teemat -> (käytössä oleva teema) Mukauta -> Navigaatio

Arvatenkin tuossa koodissasikin oleva "wp_list_pages" -funktio käyttää sitä.

Neptun [15.03.2024 14:40:48]

#

Sivuston navigointi on teemassa suunniteltu seuraavaksi: Siinä on kaksi valikkoriviä, ylempi ja alempi. Ylemmän kohteet on suunniteltu niin, että ne näkyvät teeman koodissa samoin kuten Etusivu nyt. Muut saman rivin kohteet näkyvät lähettämäni koodinäytteen viimeisen rivin mukaan Päätason sivuina numerojärjestyksessä. Ensimmäinen niistä seuraa viimeistä teemaan merkittyä (nyt Etusivu), sitten päätason sivu 2. jne.

Alemman navigointirivin kohteet on sen sijaan järjestetty valikoksi, josta on ollut puhe. Sellaisen säätäminen on tietysti paljon helpompaa. Sillä valikolla ei voi valitettavasti säätää ylemmän navigointirivin kohteita, se ei niitä näytä.

Nyt on navigoinnin tilanne hyväksyttävä, mutta siinä on pieni kauneusvirhe. Kuten kerroin, niin ylemmän navigointirivin näytettävät painikkeet eivät ole linkkejä, vaan avaavat suoraa siihen sijoitetun koko päätason sivun. Kun nyt korjasin navigointiriviä, niin siihen oli tulossa jokin aivan tarpeeton päätason sivu (numero 15 tms eli seuraava sivu numero 3 jälkeen). Seuraavaksi yritin sijoittaa siihen järjestysnumeron 4. mukaan tyhjän sivun. Systeemin mukaisesti siihen tuli nappi, jossa luki 24755#Tyhjä sivu. Sen poistin pidentämällä painikkeen 3 tekstiä (päätason sivulla) niin, että siihen ei enää mahtunut muita painikkeita.

Jos osaisin, niin muuttaisin teeman koodinäytteen kolmannen rivin koodia niin, että se näyttäisi vain kolme painiketta (päätason sivua). Tai sitten jokin muu ratkaisu, sillä tämä pidennetty teksti siinä on hiukan keinotekoinen. Onko ehdotuksia?


Sivun alkuun

Vastaus

Muista lukea kirjoitusohjeet.
Tietoa sivustosta