Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Onko kukaan kiinnostunut portaamaan Octane 2.0:aa C++:lle?

Sivun loppuun

mavavilj [21.01.2024 14:12:12]

#

Onko kukaan kiinnostunut portaamaan Octane 2.0:aa C++:lle?

https://github.com/chromium/octane

jalski [21.01.2024 15:34:25]

#

mavavilj kirjoitti:

Onko kukaan kiinnostunut portaamaan Octane 2.0:aa C++:lle?

https://github.com/chromium/octane

Miksi kukaan haluaisi portata JS koodia minkä tehtävänä on testata JS koodin suoritustehokkuutta C++:lle?

mavavilj [21.01.2024 16:07:54]

#

jalski kirjoitti:

mavavilj kirjoitti:

Onko kukaan kiinnostunut portaamaan Octane 2.0:aa C++:lle?

https://github.com/chromium/octane

Miksi kukaan haluaisi portata JS koodia minkä tehtävänä on testata JS koodin suoritustehokkuutta C++:lle?

Jotta voimme verrata JS:n suorituskykyä C++:aan.

Nyt useimmat/kaikki benchmarkit vertaavat JS:ää selaimeen tai johonkin toiseen JS-toteutukseen.

jlaire [22.01.2024 00:42:16]

#

No täällä on ainakin jotain benchmarkkeja: https://benchmarksgame-team.pages.debian.net/benchmarksgame/fastest/node-gpp.html

mavavilj [22.01.2024 09:52:21]

#

jlaire kirjoitti:

No täällä on ainakin jotain benchmarkkeja: https://benchmarksgame-team.pages.debian.net/benchmarksgame/fastest/node-gpp.html

Ajattelin, että olisi ollut mielenkiintoisempaa verrata samoja testejä, mutta toisaalta Google lopetti Octane:nkin, koska heidän mielestään se ei heijasta reaalimaailmaa. Siten ehkä suuntaa-antavatkin benchmarkit riittävät.

Todellinen intressi oli kuitenkin, että olisi benchmark, jota voi käyttää avuksi siinä, jos haluaa testata sitä, että JS:istä saa asfastascee:n (https://wiki.c2.com/?AsFastAsCee).

jlaire [22.01.2024 12:38:05]

#

mavavilj kirjoitti:

Todellinen intressi oli kuitenkin, että olisi benchmark, jota voi käyttää avuksi siinä, jos haluaa testata sitä, että JS:istä saa asfastascee:n (https://wiki.c2.com/?AsFastAsCee).

No missä käyttötapauksessa yrität saada JavaScriptistä yhtä nopean kuin C:n?

Grez [22.01.2024 12:48:07]

#

No kai tuossa oli ajatuksena että nuo Octanen sisältämät testit ajettaisiin C:llä ja saataisiin vertailukelpoiset lukemat.

Eli testithän ovat
Richards, Core language features
Deltablue, Core language features
Crypto, Bit & Math operations
Raytrace, Core language features
EarleyBoyer, Memory & GC
Regexp, Strings & arrays
Splay, Memory & GC
SplayLatency, GC latency
NavierStokes, Strings & arrays
pdf.js, Strings & arrays
Mandreel, Virtual machine
MandreelLatency, Compiler latency
GB Emulator, Virtual machine
CodeLoad, Loading & Parsing
Box2DWeb, Bit & Math operations
zlib, asm.js
Typescript, Virtual machine & GC

Noista monet ei toki edes ole relevantteja C:llä, kuten GC liittyvät testit. Ja C systeemiä kai pitäisi ajaa C-tulkissa, jotta Compiler latency olisi relevantti

mavavilj [22.01.2024 16:52:00]

#

jlaire kirjoitti:

(22.01.2024 12:38:05): ”– –” No missä käyt­tö­ta­pauk­sessa yrität saada...

Haluan benchmarkata Microsoftin STS:iä (https://www.microsoft.com/en-us/research/publication/static-typescript/) C++:aan, koska en löydä STS:lle ko. benchmarkeja.

Kyseinen benchmark on luultavasti yhtä hyödyllinen kuin Node:llekin.

jalski [23.01.2024 08:40:51]

#

Onko sillä loppujen lopuksi mitään väliä kuinka lähellä esimerkiksi JavaScript suorituskyky on verrattuna C++ kääntäjän tuottamaan binääriin mikäli suorituskyky on riittävä käyttötarkoitukseen? Kyseisillä ohjelmointikielillä on kuitenkin täysin eri vahvuudet ohjelmistokehityksessä. JavaScript on kätevä ja ihan kohtuullisen nopea moneen hommaan. Tiettyjä asioita siinä on mistä en tykkää. Esimerkiksi sen selvittäminen onko muuttujassa merkkijono tavalla mikä toimii aina on kohtuuttoman monimutkaista.

mavavilj [28.01.2024 09:03:37]

#

jalski kirjoitti:

(23.01.2024 08:40:51): Onko sillä loppujen lopuksi mitään väliä kuinka...

Lopulta nopeampi on parempi. Python:lla tulee selvästi rajoja vastaan nopeuden takia. Nykyaikaiset skriptikielien sovellukset ovat muutakin kuin jotain DOM-manipulaatiota, esim. big dataa.

Minusta JavaScript:n overheadi pitäisi saada Java:n tasolle.

Ja minusta tähän ei tarvita kuin parempi kääntäjä.

mavavilj [31.01.2024 11:06:01]

#

Ja siis asfastascee-JS on jo tulilla tässä:

https://github.com/NerdLang/nerd

On mahdollisesti edelleen kuitenkin totta, että ainoat reaalimaailmalliset benchmarkit ovat niitä, jotka saavutetaan todellisilla ohjelmilla, eikä vain testiskripteillä.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta