Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Koodit: HTML: Joudutko hirteen?

PetriKeckman [17.10.2023 15:40:14]

#

Peliä pukkaa putkaan! https://petke.info/hirsipuupeli/

Nyt hirsipuupeli. Pelattavissa jotenkuten myös kännykällä. Ei hienosti ohjelmoitu, mutta omasta mielestäni kiva pelailla - ellei joudu hirteen :( Tosin, koska sanat arvotaan suomenkielen 1000 yleisimmästä sanasta, niin voi olla liian helppo?

<!DOCTYPE html>
<head>
 <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0">
<script src="https://cdn.plot.ly/plotly-2.26.0.min.js" charset="utf-8"></script>
<style>
/* Show element on mobilephones and Tablets small devices */
@media (min-width: 768px) {
.element {
  display: none;
}
}
p {
  font-family: Arial;
  font-size: 25px;
  color: yellow;
  width: 90%;
}
#arvatut {
  font-family: Arial;
  font-size: 20px;
  color: red;
}
#tappio {
  font-family: Arial;
  font-size: 30px;
  color: gray;
}
h3 {
	color: yellow;
	}
body {
  background-image: url('tausta2.jpg');
}
</style>
</head>
<title>Hirsipuu peli!</title>

<body onload="myfunction();">
<h3>klikkaa keyboardin näppäimiä</h3>
<script>
const arvatut = [",", "!", ";", "'", " ", ".", "?", ":", "-"];
const lauseet=[
"aamu", "aihe", "aiheuttaa", "aistia", "aika", "auttaja", "aikainen", "aikaisin", "aikoa", "aina", "ainakin", "aine", "aineisto", "ainoa", "ainoastaan", "aivan", "ajaa", "ajatella", "ajatus", "ala", "alainen", "alas", "alkaa", "alku", "alla", "alle", "aloittaa", "alue", "amerikkalainen", "ansio", "antaa", "apu", "arvioida", "arvo", "arvokas", "asema", "asettaa", "asetus", "asia", "asianomainen", "aste", "asti", "asua", "asukas", "asunto", "aurinko", "auto", "auttaa", "avata", "avoin","banaani",
"edelleen", "edellinen", "edellyttää", "edellytys", "edellä", "edes", "edessä", "edullinen", "eduskunta", "edustaa", "edustaja", "ehdottaa", "ehdotus", "ehkä", "ehtiä", "ei", "eilen", "eli", "ellei", "elokuva", "eläin", "elämä", "elävä", "elää", "enemmän", "englanti", "eniten", "ennen", "ensi", "ensimmäinen", "ensin", "entinen", "entä", "enää", "eri", "erikoinen", "erilainen", "erinomainen", "erittäin", "erityinen", "ero", "erota", "erottaa", "erä", "eräs", "esiin", "esiintyä", "esillä", "esimerkiksi", "esimerkki", "esitellä", "esittää", "esitys", "estää", "eteen", "eteenpäin", "etsiä", "että", "etu", "Eurooppa",
"hakea", "hallita", "hallitus", "haluta", "hankkia", "harjoittaa", "hauska", "havaita", "he", "heikko", "heittää", "helppo", "Helsinki", "henki", "henkilö", "henkinen", "herra", "herättää", "heti", "hetki", "hevonen", "hidas", "hieman", "hieno", "hinta", "historia", "hiukan", "hoitaa", "hoito", "huolehtia", "huoli", "huolia", "huomata", "huomattava", "huomattavasti", "huomio", "huone", "huono", "huutaa", "hylätä", "hyvin", "hyvä", "hyväksyä", "hyöty", "hän", "hävitä",
"ihan", "ihminen", "ikkuna", "ikä", "ikään", "ilma", "ilmaista", "ilman", "ilmeinen", "ilmestyä", "ilmetä", "ilmiö", "ilmoittaa", "ilmoitus", "ilo", "iloinen", "ilta", "iso", "istua", "isä", "isäntä", "itse","jakaa", "jalka", "jatkaa", "jatkua", "jatkuva", "Jeesus", "jo", "johdosta", "johtaa", "johtaja", "johto", "johtua", "joka", "jokainen", "jokin", "joko", "joku", "jolloin", "jonkinlainen", "jopa", "jos", "joskus", "joten", "jotta", "joukko", "joukkue", "joulu", "joutua", "juhla", "julkaista", "julkinen", "jumala", "juosta", "juttu", "juuri", "jälkeen", "jälki", "jälleen", "järjestelmä", "järjestys", "järjestää", "järvi", "jäsen", "jättää", "jäädä","kahdeksan", "kai", "kaikki", "kaikkiaan", "kaikkialla", "kaksi", "kala", "kallis", "kannattaa", "kansa", "kansainvälinen", "kanssa", "kanta", "kantaa", "kasvaa", "kasvi", "kasvot", "katsella", "katsoa", "katto", "katu", "kauan", "kaunis", "kauppa", "kaupunki", "kautta", "kehittyä", "kehittää", "kehitys", "keittiö", "kello", "kenttä", "kerran", "kerta", "kertoa", "kerätä", "keskeinen", "keskellä", "kesken", "keskustella", "keskustelu", "kestää", "kesä", "kevät", "kieli", "kieltää", "kiertää", "kiinni", "kiinnittää", "kiinteä", "kiitos", "kiittää", "kilometri", "kilpailu", "kirja", "kirjailija", "kirjallisuus", "kirje", "kirjoittaa", "kirkko", "kivi", "koe", "kohde", "kohdistua", "kohota", "kohta", "kohtaan", "kohti", "koira", "kokea", "kokemus", "koko", "kokonaan", "kokonaisuus", "kokous", "kolmas", "kolme", "komitea", "kone", "koota", "korjata", "korkea", "korkeus", "korvaus", "koska", "koskaan", "koskea", "koti", "koulu", "kova", "kovin", "kristillinen", "kristitty", "Kristus", "kuin", "kuinka", "kuitenkin", "kuiva", "kuka", "kukaan", "kukin", "kuljettaa", "kulkea", "kulua", "kumpikin", "kun", "kuningas", "kunta", "kunto", "kuolema", "kuolla", "kustannus", "kuten", "kutsua", "kuukausi", "kuulla", "kuulua", "kuunnella", "kuusi", "kuva", "kuvata", "kyllä", "kylmä", "kylä", "kymmenen", "kysymys", "kysyä", "kärsiä", "käsi", "käsitellä", "käsittely", "käsittää", "käsitys", "käydä", "käyttää", "käyttö", "käytännöllinen", "käytäntö", "kääntyä",
"laaja", "laatia", "laatu", "lahja", "laita", "laitos", "laiva", "laji", "laki", "lappi", "lapsi", "laskea", "laulaa", "laulu", "lausua", "lausunto", "lehti", "levy", "lienee", "liha", "liian", "liike", "liikenne", "liikkua", "liitto", "liittyä", "liittää", "linja", "lintu", "lisäksi", "lisätä", "lisääntyä", "lopettaa", "loppu", "lopullinen", "lukea", "luku", "lukuisa", "lukumäärä", "lumi", "luoda", "luokka", "luonne", "luonnollinen", "luonnollisesti", "luonto", "luulla", "lyhyt", "lyödä", "lähellä", "lähes", "lähettää", "lähinnä", "lähteä", "lämmin", "lämpötila", "läpi", "lääkäri", "löytyä", "löytää", "löytöretki","maa", "maailma", "maaseutu", "mahdollinen", "mahdollisuus", "mainita", "maksaa", "maksu", "markka", "matka", "matti", "me", "Meksiko", "melkein", "melko", "melkoinen", "menetelmä", "menettää", "mennä", "meno", "meri", "merkittävä", "merkitys", "merkitä", "merkki", "metri", "metsä", "mielenkiintoinen", "mieli", "mielipide", "mies", "mihin", "miksi", "mikä", "mikäli", "mikään", "miljoona", "milloin", "miltei", "minuutti", "minä", "missä", "mitata", "miten", "mitta", "mitä", "molemmat", "momentti", "moni", "moottori", "muassa", "muistaa", "mukaan", "mukainen", "mukana", "mukava", "muodostaa", "muodostua", "muoto", "musta", "mutta", "muu", "muualla", "muutama", "muuten", "muutos", "muuttaa", "muuttua", "myydä", "myöhemmin", "myöntää", "myös", "myöskin", "mä", "määrä", "määrätä", "määräys","nainen", "nauttia", "ne", "neljä", "Neuvostoliitto", "neuvottelu", "niin", "nimenomaan", "nimi", "nimittäin", "nimittää", "no", "noin", "nojalla", "nopea", "normaali", "nostaa", "noudattaa", "nousta", "nousu", "numero", "nuo", "nuori", "nuoriso", "nykyinen", "nykyisin", "nykyään", "nyt", "nähden", "nähdä", "näin", "näkyvä", "näkyä", "näköinen", "nämä", "näyte", "näytelmä", "näyttää",
"odottaa", "ohi", "ohjata", "ohje", "ohjelma", "oikea", "oikeastaan", "oikein", "oikeus", "olettaa", "olla", "olo", "olosuhde", "oma", "ominaisuus", "omistaa", "ongelma", "onni", "onnistua", "opettaa", "opettaja", "opetus", "opiskelija", "oppia", "oppilas", "osa", "osallistua", "osasto", "osata", "osittain", "osoittaa", "osoittautua", "ostaa", "osuus", "ottaa", "ottelu", "ovi","paha", "paikallinen", "paikka", "painaa", "paino", "paitsi", "palata", "paljon", "palkka", "palvella", "palvelus", "panna", "pappi", "parantaa", "paras", "paremmin", "parempi", "pari", "peittää", "Pekka", "pelätä", "perhe", "periaate", "perustaa", "peruste", "perustua", "pian", "pieni", "piiri", "piirre", "pinta", "piste", "pitkä", "pituus", "pitää", "pohja", "pohjoinen", "poika", "poiketa", "pois", "poistaa", "poliisi", "poliittinen", "potilas", "presidentti", "prosentti", "pudota", "puhdas", "puhe", "puheenjohtaja", "puhua", "puite", "punainen", "puolesta", "puoli", "puolue", "puu", "puute", "puuttua", "pyhä", "pykälä", "pyrkiä", "pystyä", "pysyä", "pyytää", "päin", "päivä", "pää", "päälle", "päällä", "päässä", "päästä", "päättyä", "päättää", "päätös", "pöytä","raamattu", "radio", "raha", "raja", "rajoittaa", "rakastaa", "rakennus", "rakentaa", "rakkaus", "ranta", "raskas", "ratkaista", "ratkaisu", "rauha", "riippua", "riittävä", "riittää", "rouva", "runsas", "ruoka", "ruotsalainen", "ruotsi", "ryhmä", "ryhtyä","saada", "saakka", "saapua", "saari", "saattaa", "saavuttaa", "sairaala", "sairaus", "saksa", "sallia", "sama", "samalla", "samanlainen", "samoin", "sana", "sanoa", "sarja", "sata", "sattua", "se", "seikka", "seinä", "seisoa", "seitsemän", "sekä", "selittää", "sellainen", "selvittää", "selvitä", "selvä", "seura", "seuraava", "seurakunta", "seurata", "seuraus", "seutu", "siellä", "siihen", "siinä", "siirtyä", "siirtää", "siis", "sija", "sijata", "sijoittaa", "siksi", "silloin", "sillä", "silmä", "silti", "sinne", "sinä", "sisäinen", "sisältyä", "sisältää", "sisään", "siten", "sitten", "sivu", "soittaa", "sopia", "sopimus", "sopiva", "sosiaalinen", "sota", "soveltaa", "soveltua", "suhde", "suhtautua", "suhteellinen", "suhteen", "suinkaan", "sulkea", "sunnuntai", "suomalainen", "suomi", "suora", "suoraan", "suorittaa", "suu", "suunnitella", "suunnitelma", "suunta", "suuri", "suuruus", "sydän", "syksy", "synti", "syntyä", "syvä", "syy", "syödä", "säilyttää", "säilyä", "säännös", "sääntö", "säätää",
"taas", "tahansa", "taho", "tahtoa", "tai", "taikka", "taistelu", "taitaa", "taito", "taivas", "takaisin", "takana", "takia", "talo", "taloudellinen", "talvi", "Tampere", "tapa", "tapahtua", "tapahtuma", "tapaus", "tarjota", "tarkastella", "tarkka", "tarkoittaa", "tarkoitus", "tarpeellinen", "tarve", "tarvita", "tasainen", "taso", "taulukko", "tavallinen", "tavallisesti", "tavara", "tavata", "tavoite", "te", "tehdas", "tehdä", "tehokas", "tehtävä", "tekeminen", "tekijä", "teknillinen", "teko", "teollisuus", "teos", "tie", "tietenkin", "tieto", "tietty", "tietysti", "tietää", "tila", "tilaisuus", "tilanne", "todella", "todellinen", "todeta", "toimenpide", "toimi", "toimia", "toiminta", "toimittaa", "toinen", "toisaalla", "toistainen", "toivoa", "tosi", "tosin", "toteuttaa", "Tšekkoslovakia", "tukea", "tuleva", "tulevaisuus", "tuli", "tulla", "tulo", "tulos", "tunnettu", "tuntea", "tunti", "tuntua", "tuo", "tuoda", "tuomita", "tuotanto", "tuote", "tuottaa", "turku", "tuskin", "tutkia", "tutkimus", "tuttu", "tutustua", "tuuli", "tyhjä", "tyttö", "työ", "työntekijä", "tällainen", "tällöin", "tämä", "tänne", "tänään", "tärkeä", "tässä", "täydellinen", "täysin", "täyttää", "täytyä", "täällä",
"ulkopuoli", "ulos", "unohtaa", "usea", "usein", "usko", "uskoa", "uudelleen", "uusi",
"vaan", "vaara", "vaate", "vaatia", "vaatimus", "vahinko", "vahva", "vahvistaa", "vai", "vaihdella", "vaihe", "vaihtaa", "vaikea", "vaikeus", "vaikka", "vaikuttaa", "vaikutus", "vain", "vakava", "valita", "valittaa", "valkoinen", "vallita", "valmis", "valmistaa", "valmistua", "valo", "valta", "valtakunta", "valtio", "valtioneuvosto", "vanha", "vanhempi", "vapaa", "vapaus", "vara", "varma", "varmaan", "varmasti", "varsin", "varsinainen", "varsinkin", "varten", "varustaa", "vasen", "vasta", "vastaan", "vastaava", "vastata", "vastaus", "vastuu", "vene", "verrata", "verta", "vesi", "vetää", "viedä", "vielä", "vieras", "vieressä", "viettää", "viikko", "viime", "viimeinen", "viimeksi", "viisi", "viitata", "virallinen", "viranomainen", "virka", "voi", "voida", "voima", "voimakas", "voittaa", "voitto", "vuoksi", "vuoro", "vuosi", "vuosisata", "vähemmän", "vähentää", "vähintään", "vähäinen", "vähän", "väittää", "välillä", "välinen", "välissä", "välitön", "välttämätön", "väri",
"yhdessä", "yhdistys", "Yhdysvallat", "yhteensä", "yhteinen", "yhteiskunta", "yhteys", "yhtiö", "yhtä", "yhä", "yksi", "yksilö", "yksin", "yksinkertainen", "yksityinen", "yleensä", "yleinen", "yleisö", "yli", "yliopisto", "yllä", "ymmärtää", "ympärillä", "ympäristö", "yrittää", "yritys", "ystävä", "yö",
"äiti", "ääni"
];
var lause=lauseet[Math.floor(Math.random()*lauseet.length)].toUpperCase();
var väärin=0;

function myfunction() {
const canvas = document.getElementById("myCanvas");
const ctx = canvas.getContext("2d");
var R = canvas.width/15;
function piirrä1() {
ctx.strokeStyle = 'orange';
ctx.moveTo(0,canvas.height);
ctx.lineTo(canvas.width, canvas.height);
ctx.stroke();
}
function piirrä2() {
ctx.moveTo(canvas.width*0.9,canvas.height);
ctx.lineTo(canvas.width*0.9,0);
ctx.stroke();
}
function piirrä3() {
ctx.moveTo(canvas.width*0.9,0.9*canvas.height);
ctx.lineTo(canvas.width*0.8,canvas.height);
ctx.stroke();
}

function piirrä4() {
ctx.moveTo(canvas.width*0.9,0);
ctx.lineTo(canvas.width*0.4,0);
ctx.stroke();
}
function piirrä5() {
ctx.moveTo(canvas.width*0.4,0);
ctx.lineTo(canvas.width*0.4,canvas.height*0.15);
ctx.stroke();
}


function piirrä6() {
var X = canvas.width*0.4;
var Y = R+canvas.height*0.15;
ctx.moveTo(canvas.width*0.4+R,R+canvas.height*0.15);
ctx.arc(X, Y, R, 0, 2 * Math.PI, false);
// Draw the Path
ctx.stroke();
}
function piirrä7() {
ctx.moveTo(canvas.width*0.4,2*R+canvas.height*0.15);
ctx.lineTo(canvas.width*0.4,canvas.height*0.6);
ctx.stroke();
}
function piirrä8() {
ctx.moveTo(canvas.width*0.4,canvas.height*0.4);
ctx.lineTo(canvas.width*0.6,canvas.height*0.35);
ctx.stroke();
}
function piirrä9() {
ctx.moveTo(canvas.width*0.4,canvas.height*0.4);
ctx.lineTo(canvas.width*0.2,canvas.height*0.35);
ctx.stroke();
}

function piirrä9() {
ctx.moveTo(canvas.width*0.4,canvas.height*0.4);
ctx.lineTo(canvas.width*0.2,canvas.height*0.35);
ctx.stroke();
}

function piirrä10() {
ctx.moveTo(canvas.width*0.4,canvas.height*0.6);
ctx.lineTo(canvas.width*0.2,canvas.height*0.8);
ctx.stroke();
}
function piirrä11() {
ctx.moveTo(canvas.width*0.4,canvas.height*0.6);
ctx.lineTo(canvas.width*0.6,canvas.height*0.8);
ctx.stroke();
}
for (let i=0; i<lause.length; i++) {
	var merkki=lause.substr(i,1);
	if (merkki=="," || merkki=="!" || merkki==";" || merkki=="'" || merkki==" "  || merkki=="."  || merkki=="?" || merkki==":"  || merkki=="-") {
		if ( merkki==" ") {merkki="&nbsp;&nbsp;&nbsp;"}
		document.getElementById("plause").innerHTML+=merkki;
	} else {
			document.getElementById("plause").innerHTML+=" _ ";
	}

}
window.addEventListener('keydown', function (e) {
  var kirjain=`${e.key}`;
  arvatut.push(kirjain.toUpperCase());
  document.getElementById("arvatut").innerHTML+=kirjain.toUpperCase();
  document.getElementById("plause").innerHTML="";
	for (let i=0; i<lause.length; i++) {
		var merkki=lause.substr(i,1);
		if (merkki=="," || merkki=="!" || merkki==";" || merkki=="'" || merkki==" "  || merkki=="."  || merkki=="?" || merkki==":"  || merkki=="-" ) {
			if ( merkki==" ") {merkki="&nbsp;&nbsp;&nbsp;"}
			document.getElementById("plause").innerHTML+=merkki;
		} else {
			if (kirjain.toUpperCase() === merkki || arvatut.includes(merkki))  {

				document.getElementById("plause").innerHTML+=merkki;
			} else {
				document.getElementById("plause").innerHTML+=" _ ";
			}
		}
	}
  if (!lause.includes(kirjain.toUpperCase())) {väärin=väärin+1;}
  if (väärin>=1) {piirrä1()};
  if (väärin>=2) {piirrä2()};
  if (väärin>=3) {piirrä3()};
  if (väärin>=4) {piirrä4()};
  if (väärin>=5) {piirrä5()};
  if (väärin>=6) {piirrä6()};
  if (väärin>=7) {piirrä7()};
  if (väärin>=8) {piirrä8()};
  if (väärin>=9) {piirrä9()};
  if (väärin>=10) {piirrä10()};
  if (väärin>=11) {
	  	piirrä11();
	  	document.getElementById("lopetus").innerHTML="Jouduit hirteen tällä kertaa!";
	  	document.getElementById("lopetus").innerHTML+="Oikea tekstinpätkä olisi ollut:<br>";
	  	document.getElementById("lopetus").innerHTML+=lause;


	};
   //tarkistetaan onko pelaaja jo arvannut oikein
   var onoikein=true;
   for (let k=0; k<lause.length; k++) {

	   if (!arvatut.includes(lause.substr(k,1).toUpperCase())) {
		   	onoikein=false;
		   	console.log(lause.substr(k,1).toUpperCase());
		}
	}
	if (onoikein==true) {document.getElementById("lopetus").innerHTML="Todella hienoa! Ratkaisit pulman.";}

}, false);


}

function kasittele(nappi) { // Mobile phone tai tabletti
const canvas = document.getElementById("myCanvas");
const ctx = canvas.getContext("2d");
var R = canvas.width/15;
function piirrä1() {
ctx.strokeStyle = 'orange';
ctx.moveTo(0,canvas.height);
ctx.lineTo(canvas.width, canvas.height);
ctx.stroke();
}
function piirrä2() {
ctx.moveTo(canvas.width*0.9,canvas.height);
ctx.lineTo(canvas.width*0.9,0);
ctx.stroke();
}
function piirrä3() {
ctx.moveTo(canvas.width*0.9,0.9*canvas.height);
ctx.lineTo(canvas.width*0.8,canvas.height);
ctx.stroke();
}

function piirrä4() {
ctx.moveTo(canvas.width*0.9,0);
ctx.lineTo(canvas.width*0.4,0);
ctx.stroke();
}
function piirrä5() {
ctx.moveTo(canvas.width*0.4,0);
ctx.lineTo(canvas.width*0.4,canvas.height*0.15);
ctx.stroke();
}


function piirrä6() {
var X = canvas.width*0.4;
var Y = R+canvas.height*0.15;
ctx.moveTo(canvas.width*0.4+R,R+canvas.height*0.15);
ctx.arc(X, Y, R, 0, 2 * Math.PI, false);
// Draw the Path
ctx.stroke();
}
function piirrä7() {
ctx.moveTo(canvas.width*0.4,2*R+canvas.height*0.15);
ctx.lineTo(canvas.width*0.4,canvas.height*0.6);
ctx.stroke();
}
function piirrä8() {
ctx.moveTo(canvas.width*0.4,canvas.height*0.4);
ctx.lineTo(canvas.width*0.6,canvas.height*0.35);
ctx.stroke();
}
function piirrä9() {
ctx.moveTo(canvas.width*0.4,canvas.height*0.4);
ctx.lineTo(canvas.width*0.2,canvas.height*0.35);
ctx.stroke();
}

function piirrä9() {
ctx.moveTo(canvas.width*0.4,canvas.height*0.4);
ctx.lineTo(canvas.width*0.2,canvas.height*0.35);
ctx.stroke();
}

function piirrä10() {
ctx.moveTo(canvas.width*0.4,canvas.height*0.6);
ctx.lineTo(canvas.width*0.2,canvas.height*0.8);
ctx.stroke();
}
function piirrä11() {
ctx.moveTo(canvas.width*0.4,canvas.height*0.6);
ctx.lineTo(canvas.width*0.6,canvas.height*0.8);
ctx.stroke();
}



const kirjaimet=[
" ",
"A",
"B",
"C",
"D",
"E",
"F",
"G",
"H",
"I",
"J",
"K",
"L",
"M",
"N",
"O",
"P",
"Q",
"R",
"S",
"T",
"U",
"V",
"W",
"X",
"Y",
"Z",
"Ä",
"Ö"
]
  var kirjain=kirjaimet[nappi];
  arvatut.push(kirjain.toUpperCase());
  document.getElementById("arvatut").innerHTML+=kirjain.toUpperCase();
  document.getElementById("plause").innerHTML="";
	for (let i=0; i<lause.length; i++) {
		var merkki=lause.substr(i,1);
		if (merkki=="," || merkki=="!" || merkki==";" || merkki=="'" || merkki==" "  || merkki=="."  || merkki=="?" || merkki==":"  || merkki=="-" ) {
			if (merkki==" ") {merkki="&nbsp;&nbsp;&nbsp;"}
			document.getElementById("plause").innerHTML+=merkki;

		} else {
			if (kirjain.toUpperCase() == merkki || arvatut.includes(merkki))  {

				document.getElementById("plause").innerHTML+=merkki;
			} else {
				document.getElementById("plause").innerHTML+=" _ ";
			}
		}

	}
  if (!lause.includes(kirjain.toUpperCase())) {väärin=väärin+1;}
  if (väärin>=1) {piirrä1()};
  if (väärin>=2) {piirrä2()};
  if (väärin>=3) {piirrä3()};
  if (väärin>=4) {piirrä4()};
  if (väärin>=5) {piirrä5()};
  if (väärin>=6) {piirrä6()};
  if (väärin>=7) {piirrä7()};
  if (väärin>=8) {piirrä8()};
  if (väärin>=9) {piirrä9()};
  if (väärin>=10) {piirrä10()};
  if (väärin>=11) {
	  	piirrä11();
	  	document.getElementById("lopetus").innerHTML="Jouduit hirteen tällä kertaa!";
	  	document.getElementById("lopetus").innerHTML+="Oikea tekstinpätkä olisi ollut:<br>";
	  	document.getElementById("lopetus").innerHTML+=lause;


	};
   //tarkistetaan onko pelaaja jo arvannut oikein
   var onoikein=true;
   for (let k=0; k<lause.length; k++) {
	   if (!arvatut.includes(lause.substr(k,1).toUpperCase())) {
		   	onoikein=false;
		   	console.log(lause.substr(k,1).toUpperCase());
		}
	}
	if (onoikein==true) {document.getElementById("lopetus").innerHTML="Todella hienoa! Ratkaisit pulman.";}
}


</script>
<center><p id="plause"></p>
<p class="arvatut" id="arvatut">Jo arvatut kirjaimet:<br></p>
<canvas id="myCanvas" width="200" height="150" style="border:0px solid grey"></canvas></center>
<image src="button.jpg" onClick="window.location.reload();">

<p class="lopetus" id="lopetus"></p>
<p class="element"><img src="k1.png"onclick="kasittele(1);">
<img src="k2.png"onclick="kasittele(2);">
<img src="k3.png"onclick="kasittele(3);">
<img src="k4.png"onclick="kasittele(4);">
<img src="k5.png"onclick="kasittele(5);">
<img src="k6.png"onclick="kasittele(6);">
<img src="k7.png"onclick="kasittele(7);">
<img src="k8.png"onclick="kasittele(8);">
<img src="k9.png"onclick="kasittele(9);">
<img src="k10.png"onclick="kasittele(10);">
<img src="k11.png"onclick="kasittele(11);">
<img src="k12.png"onclick="kasittele(12);">
<img src="k13.png"onclick="kasittele(13);">
<img src="k14.png"onclick="kasittele(14);">
<img src="k15.png"onclick="kasittele(15);">
<img src="k16.png"onclick="kasittele(16);">
<img src="k17.png"onclick="kasittele(17);">
<img src="k18.png"onclick="kasittele(18);">
<img src="k19.png"onclick="kasittele(19);">
<img src="k20.png"onclick="kasittele(20);">
<img src="k21.png"onclick="kasittele(21);">
<img src="k22.png"onclick="kasittele(22);">
<img src="k23.png"onclick="kasittele(23);">
<img src="k24.png"onclick="kasittele(24);">
<img src="k25.png"onclick="kasittele(25);">
<img src="k26.png"onclick="kasittele(26);">
<img src="k27.png"onclick="kasittele(27);">
<img src="k28.png"onclick="kasittele(28);"></p>

</body>
</html>

TapaniS [18.10.2023 08:55:17]

#

Keltainen näkyy huonosti vaaleaa taustaa vasten :(
Ja painonapin image puuttuu.

PetriKeckman [18.10.2023 09:39:37]

#

TapaniS kirjoitti:

Keltainen näkyy huonosti vaaleaa taustaa vasten :(

Siis mulla on sininen background image, jossa hirttosilmukka. Etkö malttanut muutamaa sekuntia odottaa, että se olisi latautunut? Mikä painonapin image puuttuu?

TapaniS [18.10.2023 12:52:42]

#

Ääh. Sorry! Hienostihan tuo toimii! Kopioin koodin omalle html -sivulle ja se ei toiminut kunnolla, kun tausta ja kuvat puuttuivat .. En huomannut tuota pelisivun linkkiä eka kerralla. Hyvin rullaa!

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta