Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Iloisia terveisiä koodaustaiteen rintamalta

PetriKeckman [06.08.2023 21:42:45]

#

Olen vähän suu ymmyrkäisenä. Otettiin yhteyttä PROJIO Media- ja valotaidetapahtumasta: https://www.projio.fi/ Haluvat animaatioitani sinne ja maksavatkin siitä 500 € + alv!

Olisivat halunneet vanhan Moi!OhjelMoi! teoksen, mutta ehdotan nyt tätä: https://youtu.be/SjXlVC8BQiU

Se sisältää paljon myös uusia animaatioita, mutta siis myös parhaita vanhoja tekeleitäni.

Tein esittelytekstin, josta poiminto:

"Myönnän, että olen REBOL-ohjelmointikielellä edelleen ohjelmoidessani pahasti aikaani jäljessä. REBOL:ssa ei ole esimerkiksi minkäänlaista 3D-kirjastoa, vaan kaiken joutuu ohjelmoimaan itse.

Esimerkiksi Processing-ohjelmointikielellä saisi paljon näyttävämpää aikaiseksi, mutta haluan pysyä lestissäni, kuten suutari."

Monet ovat tosiaan olleet sitä mieltä, että animaatiotaiteeni muistuttaa 80-luvun tietokoneanimaatioita, mutta who cares! Pääasia, että itse tykkään niitä huvikseni tehdä. Se, että minua kutsutaan noinkin hienoon ja suureen vuosittaiseen tapahtumaan on suuri kunnia!

PetriKeckman [19.05.2024 08:25:34]

#

Pääsin ILMIÖ festareille Turkuun!! :) Teos oli "Retrospektiivinen video". Maksetaan 100 euroa :)

https://youtu.be/iDWKfmKLwVU

EDIT: Kävin kurkkaamassa PROJIO sivua ja näköjään minut oltiin tänäkin vuonna merkattu sinne!! :) EDIT2: Äh! Se olikin vanha 2023 luettelo. Joka tapauksessa olen lähettänyt sinne kaksikin ehdostusta.

Tiedottajalle lähetettyä materiaalia:

Olen jo 61-vuotta vanha äijänköriläs Helsingistä ja lihava pääteperuna. Nimeni on Petri Keckman. Olen jumittunut 2000-luvun alun REBOL-ohjelmointikieleen, koska siitä minulla on paljon itse tehtyjä esimerkkiohjelmia. Tiedän, että olen ajastani jäljessä, mutta ajattelen, että suutari, mikä tässä tapauksessa on taiteilija, pysyköön lestissään.

Minulla ei ole minkäänlaista taiteellista koulutusta, mutta nuoruuden paras ystäväni opiskeli Taideteollisessa Korkeakoulussa ja keskustelimme paljon taiteesta. Koulutukseltani olen tietojenkäsittelyopin yo. Pidän itseäni kuitenkin ehdottomasti enempi taiteilijana kuin koodaajana.

ILMIÖ festareille päässeen teokseni nimi on "Retrospektiivineen video", sillä siinä on käytetty hyväksi lähes kaikkia noin 171 kpl kovalevyni kätköistä löytyneitä erilaisia algoritmisen taiteen kuviani. Videossa näytetään viittä kuvaa päällekkäin ja pixelien väriarvojen keskiarvoja liu'utetaan vierekkäisistä kuvista. Efekti on mielestäni kivannäköinen - mihinkään muuhun en taiteessani pyrikään kuin kivannäköisyyteen. Taiteen tekeminen on minulle leikkiä. Ei pikku lapsikaan väriliiduilla leikkiessään ajattele mitään sanomia teoksilleen, samoin minä leikin taiteella.

En mene koodin yksityiskohtiin, mutta voin kertoa, että animaationi eivät ole reaaliaikaista, vaan kukin frame ohjelmoidaan erikseen ja ffmpeg ohjelmalla liitetään videoksi. Soundeja, jotka nekin on aluksi tuotettu REBOL-ohjelmoinnilla, käsittelen Audacity-ohjelmalla.

Tähänastisen pääteokseni on noin 25 minuutin animaatio, mikä koostuu 20 sekunnin pituisista animaatiosta. Se löytyy kotisivultani "Youtube animations" linkin alta ja esitettiin syksyllä 2023 valo- ja mediataide tapahtumassa Tampereella PROJIO:ssa

https://youtu.be/SjXlVC8BQiU?si=a8qEbg32sd-YVepx

Harrastan ohjelmointitaidetta lähinnä omaksi ilokseni, mutta oli hienoa päästä ILMIÖön. On hienoa saada julkisuutta teoksilleen, joita ensin on kauan aikaa yksin puurtanut. ILMIÖ-festareiden mainoksen huomasin aktiivisessa AV-taidekerho facebook ryhmässä.

Kotisivut englanniksi: https://petke.info/
Instagram tili: https://www.instagram.com/pkeckman/

PetriKeckman [19.05.2024 08:55:54]

#

Laitoin PROJIO hakemukseen saman kuin ILMIÖ festareille ja sitten tämän:

Joskus tekninen virhe saa aikaiseksi mielenkiintoista efektitaidetta. Video korruptoitui MakeAvi ohjelmassa, mutta se tekee siitä mielestäni paljon mielenkiintoisemman!

https://youtu.be/mQkW-V66TjQ

Vastaus

Muista lukea kirjoitusohjeet.
Tietoa sivustosta