Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Koodit: HTML: Taideaiheinen puppulausegeneraattori

PetriKeckman [27.05.2023 09:51:25]

#

Suomenkielistä lausegeneraattoria lienee kaikenmaailman sijapäätteiden takia hankala ohjelmoida, mutta englanninkielinen onnistuu helpommin.

https://petke.info/sentences.html

<!DOCTYPE html>
<html>
<body onload="teelauseet()">
<h2>Taideaiheisia puppulauseita enkuksi</h2>
<script>
function teelauseet() {
const tekijä =
["I", "You", "He", "She", "We", "You", "They", "It"];
const verbit = [
"ask", "be", "become", "begin", "call", "can", "come", "could", "do", "feel", "find", "get", "give", "go", "have",
"hear", "help", "keep", "know", "leave", "let", "like", "live", "look", "make", "may", "mean", "might", "move", "need",
"play", "put", "run", "say", "see", "seem", "should", "show", "start", "take", "talk", "tell", "think", "try", "turn",
"use", "want", "will", "work", "would"
];
const prepositiot = [
"above", "across", "against", "along", "among", "around", "at", "before", "behind", "below", "beneath", "beside",
"between", "by", "down", "from", "in", "into", "near", "of", "off", "on", "to", "toward", "under", "upon", "with ", "within"];
const etusanat = [
"a", "an", "the", "with", "at", "this", "his", "her", "my", "your", "our"
];
const adjektiivit = ["beatiful", "lovely", "pretty", "nice", "handsome", "fine", "funky", "elegant", "classy", "fair", "jubilant",
"creative", "excellent"];
const substantiivit = ["art", "painting", "exhibition", "pencil", "paintbrush", "paint", "emotion", "senses", "imagination",
"oil paint", ",color"];
let lauseet="";
for (let lause=1; lause<1000; lause++) {
	let sana1=tekijä[Math.floor(Math.random()*tekijä.length)];
	let sana2=verbit[Math.floor(Math.random()*verbit.length)];
	let sana3=prepositiot[Math.floor(Math.random()*prepositiot.length)];
	let sana4=etusanat[Math.floor(Math.random()*etusanat.length)];
	let sana5=adjektiivit[Math.floor(Math.random()*adjektiivit.length)];
	let sana6=substantiivit[Math.floor(Math.random()*substantiivit.length)];
	lauseet=lauseet+"<br>"+sana1+" "+sana2+" "+sana3+" "+sana4+" "+sana5+" "+sana6;
}
document.getElementById("sentences").innerHTML =lauseet;
}
</script>
</body>
<p id="sentences"></p>
</html>

En muista olenko asentanut Chrome selaimeen Translate to suomi valinnan, mutta sellainen minulla siinä on ja kun on ensin tuottanut englanninkielisiä lauseita selainikkunaan, saa niistä näppärästi Chrome selaimessa suomenkielisiä.

Tuotin Uudenmaan Kuvataidejärjestöt loppukesän näyttelyyn ehdolle diashown, missä 171 erilaista kuvaa joihin olen liittänyt suomenkielisen taideaiheisen puppulauseen: https://youtu.be/wIMGpBvyqUI Puppulauseet ovat toisinaan hyvinkin runollisia. Olisi mahtavaa, jos teokseni pääsisi näyttelyyn - tosi arvokkaaseen historialliseen paikkaan Loviisan Kappeliin! :) Olisi kesän kohokohta.

PetriKeckman [27.05.2023 13:37:18]

#

Koska video on pitkä, ei sitä kukaan jaksa katsoa...tuolla: https://petke.info/KuviaJaPuppulauseita/ ovat kaikki 171 kpl kuvia nähtävillä kerralla.

Lebe80 [29.05.2023 10:46:31]

#

Tulipa nähtyä nyt sitten sekin, että muuttujat/vakiot nimetty suomeksi ja niiden sisältö englanniksi.

PetriKeckman [29.05.2023 12:58:52]

#

Katsos kun kyseessä suomenkielinen ohjelma, mikä tuottaa englanninkielisiä puppulauseita. Siinä sulle vissiin sitten kovastikin ihmetyksen ja ärsytyksen aihetta, vaikka asialla ei ole merkitystä hölkäsen pöläyksen vertaa ohjelman toimivuuden kannalta.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta