Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Mistä ilmaista WEB-palvelintilaa ?

peran [25.09.2022 18:10:49]

#

Mieluummin giga- kuin mega-tavuissa.

Tyhmä tiedostopalvelin, johon voisi tehdä kotisivuja html:llä ja webAssemblerilla.

Elikkäs olisi kiva, että palvelisi muitakin tyyppejä kuin html, jpg ja png.

Mainoksiakin voisi sietää, muttei mielellään.

Sivujen tarkoitus olisi testata WebAssembleria ja muita asiakas-pään tekniikoita, ehkä ajax:ia, jne.

Lisenssin ei tarvitse sallia kaupallista käyttöä, sillä sivut tulee kokeilu-käyttöön, kun ei jaksa asentaa palvelinta omaan koneeseen.

Toki, jos MAC:llä (intelpohjainen python3:lla) voi tehdä kyseisen palvelimen muutamalla rivillä, niin niitäkin saa esitellä.

peran [25.09.2022 18:43:54]

#

Tämä toki on varsin yksinkertainen serveri, mutta olisi kiva löytää palvelintilaa.

import http.server
import socketserver

PORT = 8000

handler = http.server.SimpleHTTPRequestHandler

with socketserver.TCPServer(("127.0.0.1", PORT), handler) as httpd:
    print("Server started at localhost:" + str(PORT))
    httpd.serve_forever()

Siis hätätilassa kyseinen scripti riittää...

jlaire [25.09.2022 19:41:31]

#

GitHub Pages: https://pages.github.com/

muuskanuikku [26.09.2022 07:27:06]

#

Et tarvitse palvelintilaa omaan räpeltämiseen. Siihen tarkoitukseen on parempi pystyttää palvelinohjelma omalle koneelle kuin saastuttaa nettiä. Kukaan ei koodaa livenä etäpalvelimelle, koska sellainen on hirveän hidasta. Ainoastaan valmis koodi viedään etäpalvelimelle käyttäjien saataville.

peran [26.09.2022 10:14:44]

#

muuskanuikku kirjoitti:

(26.09.2022 07:27:06): Et tarvitse palve­lin­tilaa omaan...

Kyseessä ei ole omaa räpeltämistä, vaan pitäisi antaa tilaa toiselle henkilölle hänen omiin räpellyksiin, ja lisäksi kyseessä on työkone, joten serverien asentelu on turhaa hifistelyä.

Tosin tuo löytämäni scripti toimineen tarkoituksessa, kun laittaa servun päälle vain koodauksen aikana.

Koneessa kyllä löytyy virtuaaliWindows, joten yksi virtuaalilinuxkin olisi mahdollinen vaihtoehto ongelman ratkaisemiseen, mutta sitä on turhan vaikea ja hidas asentaa ja käyttää, niin etsin parempia ratkaisuja. Lisäksi virtuaaliLinux vie aivan turhan paljon koneen kapasiteetista.

Toi GitHub Pages kyllä täyttää vaatimukseni kriteerit, ja sinne on suhteellisen helppo push:ata omat koodit.

groovyb [26.09.2022 14:02:22]

#

ja voihan sitä vaikka vagrantilla tehdä omalla koneelle VM:t ja sitä kautta käpistellä, jos nyt vaade ei ole että palvelimen tarvitsee olla julkinen

peran [26.09.2022 14:19:23]

#

groovyb kirjoitti:

ja voihan sitä vaikka vagrantilla tehdä omalla koneelle VM:t ja sitä kautta käpistellä, jos nyt vaade ei ole että palvelimen tarvitsee olla julkinen

Joo, ei ole vaatimuksena olla julkinen palvelin, mutta tavoittelisin vähän VM:ää kevyempää ratkaisua.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta