Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Koodit: Pascal: Verofunktio

koodaaja [15.01.2022 19:26:16]

#

Tässä on Pascalilla tehty verofunktio esimerkki. Verofunktiossa tiedetään vero alarajan kohdalta ja veroprosentti ylittävältä osalta, jolloin funktion avulla voidaan laskea määrätyltä tuloalueelta vero, kun verofunktioon syötetään tulot.

Pascalissa muuttujien kirjainkoolla ei ole merkitysta.

program VeroFunktio;

var
 VeroAlaraja: Single;
 TulotAlaraja: Single;
 TulotYlaraja: Single;
 Prosentti: Single;
 Vero: Single;
 Tulot: Single;

begin

 VeroAlaraja := 0.0;
 TulotAlaraja := 0.0;
 TulotYlaraja := 0.0;
 Prosentti := 0.0;
 Tulot := 0.0;

 {Annetaan lähtötiedot}
 {Lähtötietojen on oltava kelvolliset}

 while (TulotAlaraja >= TulotYlaraja) do
 begin
    WriteLn('Anna tuloasteikon ala -ja yläraja');
    read(TulotAlaraja,TulotYlaraja);
 end;

 while ((VeroAlaraja <= 0.0) or (VeroAlaraja > TulotAlaraja)) do
  begin
   WriteLn('Anna vero alarajan kohdalta');
   read(VeroAlaraja);

 end;

 while ((Prosentti <= 0.0) or (Prosentti > 100.0)) do
  begin
   WriteLn('Anna veroprosentti');
   read(Prosentti);
 end;

 {Lasketaan progressiivinen vero}
 {Lasketaan veron määrä kyseisellä tuloasteikolla}
 {Aloitetaan alarajasta}
 Tulot := TulotAlaraja;

 while (Tulot < TulotYlaraja) do
 begin
  {Lasketaan verofunktion avulla kyseisen tulon vero}
  Vero := VeroAlaraja+(Prosentti/100.0)*(Tulot-TulotAlaraja);
  WriteLn('Tulo:');
  WriteLn(Tulot:7:2);
  WriteLn('Vero:');
  WriteLn(Vero:7:2);
  Writeln('');

  Tulot := Tulot+100;

 end;

end.

jalski [17.01.2022 17:21:29]

#

Oletko muuten huomannut, että Pascal, Modula-2 ja Oberon ohjelmointikielissä puolipisteen käyttö on erilainen kuin C-sukuisissa ohjelmointikielissä?

Timmmo [20.01.2022 02:27:10]

#

jalski kirjoitti:

Oletko muuten huomannut, että Pascal, Modula-2 ja Oberon ohjelmointikielissä puolipisteen käyttö on erilainen kuin C-sukuisissa ohjelmointikielissä?

Oletko muuten huomannut, että Pascal-, Modula-2- ja Oberon-ohjelmointikielet ovat yhdyssanoja?

:) :) :)

jalski [20.01.2022 11:44:14]

#

Timmmo kirjoitti:

jalski kirjoitti:

Oletko muuten huomannut, että Pascal, Modula-2 ja Oberon ohjelmointikielissä puolipisteen käyttö on erilainen kuin C-sukuisissa ohjelmointikielissä?

Oletko muuten huomannut, että Pascal-, Modula-2- ja Oberon-ohjelmointikielet ovat yhdyssanoja?

:) :) :)

Olen huomannut, mutta puhelimella kirjoittaessa ei aina jaksa korjata jokaista sanaa jonka automaattikorjaus muuttaa tai pätkii ja aina ei edes tule viestiä ennen lähettämistä luettua. Pointtina oli vain huomauttaa, että ohjelmointikielet käyttävät puolipistettä eri tarkoitukseen ei vittuilla niin kuin omassa viestissäsi.

Grez [20.01.2022 12:39:10]

#

jalski kirjoitti:

ei vittuilla niin kuin omassa viestissäsi.

Itse ajattelin Timmmon viestin ajatuksen olevan huomauttaa, että olit kirjoitanut oman viestisi melko vittuilevaan sävyyn.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta