Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Uutta jatkajaa kaivataan php-työhön

Sivun loppuun

pistemies [28.12.2021 13:40:35]

#

Täällä on monia taitavia php- ohjelmoijia. Siitä homma ei jää kiinni. Siksi kyselen hiukan täältä. Olisiko kenelläkään kiinnostusta ryhtyä palvelemaan suomalaisia Opencart-alustaisia verkkokauppoja?

Kun hinnasta sovitaan, saa oikeudet jatkaa maksu- ja toimitustapa moduulien myyntiä ja muokkausta oman mielensä mukaan.
Lisäksi saa oikeudet muihin php-ohjelmiin, jotka on tehty Opencart verkkokauppoja varten ja tunnukset Opencart Marketpalace sivustolle, josta muutama muu laajennus löytyy.

Syynä tähän on se, että ikä alkaa tulemaan vastaan. Suomalaiset verkkokauppiaat ja maksu- ja toimitustapojen tarjoajat tarvitsevat jonkun jatkamaan minun hommia, koska en voi lopettaa ihan seinään ja poistaa vain kaiken myynnistä sulkemalla myyntisivut.

Minuun voi ottaa yhteyttä sähköpostiin, joka näkyy minun profiili-sivulla.

pistemies [28.12.2021 14:04:12]

#

Ps. Hyvä englannin kielitaito voi olla tarpeen, mikäli haluaa jatkaa myös muita asioita, joita olen tehnyt:

- Opencart verkkokauppojen päivitys ja päivitystuki maailmanlaajuisesti.
- Ulkomaisille verkkokaupoille myytyjen laajennusten asennus- ja käyttötuki.
- Pyydettäessä kokonaan uuden laajennuksen tekeminen johonkin ulkomaiseen verkkokauppaan.
- Jonkin ulkomaisessa verkkokaupassa olevan ongelman etsiminen ja korjaaminen.

Opencart Marketplacessa voi tilin sivulla vaihtaa tilinomistajan etu- ja sukunimen, sähköpostin ja myös tunnuksen nimen tarvitteassa sekä voi vaihtaa salasanan. Saattaa kuitenkin olla ehkä hyvä jatkaa saman tunnuksen (peku) käyttöä, koska sille on Opencart-yhteisössä tullut jo jonkilainen 'brändi'.

Mikäli aikoo hoitaa myös näitä tehtäviä, on myös suositeltavaa seurata Opencart sivuston englanninkielistä foorumia jonkin verran ja Opencartin Github sivun keskusteluja, jossa on myös mahdollisuus keskustelussa kertoa omia ideoitaan Opencart-ohjelman kehittämisessä.

Mikäli ei omista sopivaa levytilaa, tai ei muutoin ole kovin innostunut uuden verkkokaupan rakentamisesta tätä varten, niin ohjelmien myyntiin voi käyttää pelkästään Opencart Marketplace sivustoa.

walkout_ [02.01.2022 11:16:27]

#

Mikä on tämän myynnissä olevan liiketoiminnan valuaatio (siis. se minkälaisen liikevaihdon saan jos ostan tämän liiketoiminnan pois)? Ja onko myynissä Oy vai joku muu Yritysmuoto (siis. tässä tapauksessa vain liiketoiminta)?

Metabolix [02.01.2022 14:51:46]

#

Opencart on GPL-lisensoitu, joten myös moduulien pitää olla yhteensopivasti lisensoitu. Lähdekoodit pitää pyynnöstä antaa moduulien ostajille, ja heillä on oikeus kehittää ja levittää niitä edelleen ilmaiseksi tai maksusta. Eli en ymmärrä, mitkä ”oikeudet jatkaa” pistemies tässä oikein on myymässä vai myykö ihan tyhjää.

Grez [02.01.2022 15:55:04]

#

No eikös tuosta nyt käy ilmi että tuo liiketoiminta oltaisiin myymässä. Eli asiakaskunta, brändi ja tekijänoikeudet. Sinänsähän siltä osin kun koodi ei perustu GPL-pohjaiseen koodiin, saa koodin tekijä lisensoida sitä (muissa yhteyksissä) myös muun lisenssin alla. En tosin usko että siitä tulisi tässä tapauksessa lisäarvoa.

pistemies [03.01.2022 20:07:11]

#

Metabolix kirjoitti:

(02.01.2022 14:51:46): Opencart on GPL-lisensoitu, joten myös...

Tämä ei nyt ihan näin ole sanatarkkalleen.
Moduulin ostajalla ei ole oikeutta ryhtyä myymään ostamaansa tuotetta, ikään kuin omana työnään, saadakseen 'palkan' ohjelmoinnista, jota ei ole tehnyt.

Syy tähän tiettyjen ohjelmien hallintaoikeuden myyntiin on se, että suomalaiset uudet opencart verkkokaupat (tai muut jotka haluaa päivittää uudemman OC-version) eivät joutuisi ikäänkuin 'tyhjän päälle' kun ei löydy sopivia laajennuksia.

En halua mitenkään kehua, paremminkin voi ola ikävä todeta, että minun verkkokaupassa on ainakin kaksi sellaista laajennusta, joita ei ole muualta saatavilla Opencart verkkokaupan uusimpiin versioihin. Toisesta niistä on viimepäivinä alustavasti tehty sopimus palveluntarjoajan kanssa.

Grez [04.01.2022 09:56:56]

#

pistemies kirjoitti:

Tämä ei nyt ihan näin ole sanatarkkalleen.
Moduulin ostajalla ei ole oikeutta ryhtyä myymään ostamaansa tuotetta, ikään kuin omana työnään, saadakseen 'palkan' ohjelmoinnista, jota ei ole tehnyt.

No siis jos moduuli on GPL-lisensoitu ja moduuli toimitetaan asiakkaalle, niin silloinhan asiakas saa vaikka myydä sitä eteenpäin. Se on sitten toinen asia kiinnostaako ketään ostaa.

Toki palveluissa on mahdollista käyttää GPL alaista koodia, jota ei koskaan toimiteta palvelun käyttäjille. Tätä "porsaanreikää" varten on kehitetty mm. AGPL.

Jos tuo "sanatarkalleen" tarkoitti, että moduuleja ei ole pakko lisensoida GPL yhteensopivasti niin se on sitten toinen asia. Tuo kirjoituksesi "saadakseen 'palkan' ohjelmoinnista, jota ei ole tehnyt" juttu on ihan epäolennaista. Olennaista on, että tarviiko moduulien olla GPL-yhteensopivia vai ei.

GNU:n näkemys on, että jos tekee moduulin GPL-lisensoituun työhön niin sen täytyy olla GPL-lisensoitu tai vielä vähemmän käyttäjää rajoittavasti lisensoitu. Kuitenkin esim. näytönohjainvalmistajat tekee binääriblobeja Linux -käyttöön ilman että lisensoivat niitä GPL-yhteensopivasti, eli ilmeisesti homma ei toimi ihan niin kuin GNU ajattelee. Tai sitten ne ei ole "moduuleja". Voihan olla että opencart moduulitkaan ei ole "moduuleja" GPL-mielessä.

groovyb [04.01.2022 10:23:18]

#

GPL on kyllä ikuinen väittelynaihe. Taitaa olla sen verran vähän oikeusjuttuja gpl lisenssin alaisista jutuista että ei oikeaa käytäntöä ole vielä syntynyt ja enemmänkin kyse vain siitä, että ”älä ole se tyyppi joka julkaisee muuna jos pohjalla gpl”

Hyvänä esimerkkinä nyt vaikka android, joka linux pohjaisena on apache lisenssillä. Ainakin oli, en nykytilasta tiedä. Mitä ajureihin tulee, niitä ei linuksiin ainakaan tällä hetkellä gpl:nä edellytetä, toisinkuin kernel-moduuleja.

pistemies [04.01.2022 12:45:54]

#

walkout_ kirjoitti:

Mikä on tämän myynnissä olevan liiketoiminnan valuaatio (siis. se minkälaisen liikevaihdon saan jos ostan tämän liiketoiminnan pois)? Ja onko myynissä Oy vai joku muu Yritysmuoto (siis. tässä tapauksessa vain liiketoiminta)?

Liikevaihto on tässä tapauksessa hyvin pientä, johtuen siitä että Suomessa näitä Opencart verkkokauppoja on suhteellisen vähän.

Minun tapauksessani liikevaihtoa kasvatti aikanaan maailmanlaajuinen Opencart verkkokuppojen päivitys, mutta sitäkään hommaa ei riitä rajattomasti. Ja en luonnilisestikaan ollut ainoa maailmassa, joka osasi niitä päivityksiä tehdä.

Tämä on pelkästään pieni sivuhomma muun työn ohessa, tavallaan palvelu, josta on suurta hyötyä niille, jotka käyttää Opencart alustaista verkkokauppaa.

Mitään yritystä ei ole myynnissä, vain tämä osa meidän yrityksen palveluista.

Jos haluaa tienata tällä mahdollisimman hyvin, parhain liikevaihto tulee edelleen maailmanlaajuiselta kentältä julkaisemalla tarpeellisia laajennuksia tai hyvän näköisiä teemoja. Kehittäjän brändiä kohottaa myös se, että käyttää hiukan aikaa englanninkielisellä foorumilla ja auttaa hyvillä neuvoilla tarpeessa olevia.

vesikuusi [05.01.2022 22:09:15]

#

groovyb kirjoitti:

Mitä ajureihin tulee, niitä ei linuksiin ainakaan tällä hetkellä gpl:nä edellytetä, toisinkuin kernel-moduuleja.

Mitä tämä tarkoittaa? Onko ajurit todella mainittu lisenssissä moduulien erikoistapauksena? Vai tarkoitatko user-space ajureita? Vai etkö pidä ajureita moduulien erikoistapauksina?

walkout_ [07.01.2022 09:48:58]

#

Vaika OpenCart on GPL lisensoitu tuote saa siihen tehdä maskullisa plugineita mutta näissä yleensä on free-versio ja maksullinen versio erikeen johon saa lisäominaisuuksia joita free-veriossa ei ole. Esim WordPressissä on näitä paljon. Mutua kuka nyt haulaa ostaa maskulisen version, koska useammissa tapauksissa free-veriso on jo tarpeeksi hyvä.

Grez [07.01.2022 10:06:00]

#

walkout_ kirjoitti:

Vaika OpenCart on GPL lisensoitu tuote saa siihen tehdä maskullisa plugineita

GPL ei kiellä tekemästä maksullisia GPL-lisensoituja tuotteita. Se ainaoastaan sanoo, että jos toimitat tuotteen jollekulle, niin sinun täytyy (viimeistään pyydettäessä) toimittaa myös lähdekoodi ja sitä saa sitten edelleen esim. jatkokehittää ja/tai myydä.

Metabolix [07.01.2022 13:56:40]

#

pistemies kirjoitti:

Moduulin ostajalla ei ole oikeutta ryhtyä myymään ostamaansa tuotetta, ikään kuin omana työnään, saadakseen 'palkan' ohjelmoinnista, jota ei ole tehnyt.

Tietenkään ei saa myydä omana työnään, vaan tekijänoikeusmerkinnät pitää säilyttää. Mutta GPL:n mukaan sitä saa kuitenkin myydä edelleen.

Ja tässä sinun tapauksessasi olennaisin asia on se, että moduulin käyttäjillä pitäisi jo olla pääsy sen lähdekoodeihin, jolloin sinun ei tarvitse tässä myydä ”oikeutta jatkaa muokkausta” vaan asiakkailla tulisi olla jo tämä oikeus ja käytännössä myytävänä ovat vain asiakkaan yhteystiedot – ja mahdollisesti jokin erillinen tekemäsi tekninen dokumentaatio moduuleista, vai onko sellaista?

Grez kirjoitti:

Kuitenkin esim. näytönohjainvalmistajat tekee binääriblobeja Linux -käyttöön ilman että lisensoivat niitä GPL-yhteensopivasti

Linux-ytimen lisenssissä on GPL:n lisäyksenä erillinen ehto, että syscall-rajapintaa ei lasketa linkittämiseksi, jolloin kernelin ulkopuolista koodia voi lisensoida mielensä mukaan. Lisenssin poikkeus on tietysti välttämätön, jotta Linuxissa voisi ajaa ei-avoimia ohjelmia. Tätä sitten on käytetty niin, että eräistä näytönohjainten ajureista on GPL:n alaisena vain pieni välipalikka ja pääosa toimii kernelin ulkopuolella. Ehkä tällainen erikoistapaus ei ole tullut mieleen lisenssiä tehtäessä, tai ehkä se on arvioitu kohtuulliseksi vaihtokaupaksi, jotta firmat ylipäänsä viitsivät tehdä ajureita ja Linuxin käyttäjäkunta olisi vähän laajempi.

groovyb kirjoitti:

Taitaa olla sen verran vähän oikeusjuttuja gpl lisenssin alaisista jutuista

Useimmilla GPL:ää käyttävillä tahoilla ei ole varmasti taloudellisia mahdollisuuksia lähteä kalliisiin oikeusprosesseihin tai edes tarpeeksi kiinteää organisaatiota asian järjestämiseen. Ei tämä tee lisenssistä mitenkään vähemmän sitovaa. Vaikka oikeusprosessit puuttuvat, on ihan selviä tapauksia, joissa esimerkiksi jopa Microsoft on jäänyt kiinni GPL-koodin kopioinnista ja on päätynyt julkaisemaan lähdekoodit.

Pitää muistaa myös, että GPL ei velvoita jakamaan koodia julkisesti kaikille. Eli käytännössä väärällä lisenssillä voi pärjätä, jos kukaan asiakkaista ei tajua selvittää asiaa ja vaatia lähdekoodeja (tai asiakas arvioi riidan liian kalliiksi).

groovyb kirjoitti:

Hyvänä esimerkkinä nyt vaikka android, joka linux pohjaisena on apache lisenssillä.

Androidista pieni osa on GPL:n alaisia muutoksia Linux-ytimeen mutta suurin osa on erillisiä ohjelmistoja ja kirjastoja, joihin GPL:ää ei tarvitse soveltaa. Eli lisenssiasiat ovat kyllä kunnossa. Tähän pätee sama sääntö ja ”porsaanreikä” kuin Grezin mainitsemiin ajureihin.

pistemies [07.01.2022 17:04:21]

#

Metabolix kirjoitti:

Tietenkään ei saa myydä omana työnään, vaan tekijänoikeusmerkinnät pitää säilyttää. Mutta GPL:n mukaan sitä saa kuitenkin myydä edelleen.

Tästä tässä onkin kysymys.

Koska minä en aio olla millään tavalla jatkamassa ohjelmointia, ei ole mitään tarvettta mainostaa minua ohjelman tekijänä vaan tarkoitus on että "jatkaja", joka voisi ryhtyä ohjelmiani myymään, saisi ostohintaa vastaan vapaasti myydä ohjelmiani omana työnään jne. Näin ostajan oma brändi kokoaisi eikä se kulkisi "minun maineen varjossa", jos sellaista joillakin kulmilla on.

Ps. Tässä lainaus yhteistyökumppanini, erään mainostoimiston pitäjän reaktiosta kuullessaan, että aion lopettaa:

lainaus:

Suomessa ei taida olla enää tahoa [minun jälkeeni] joka tuottaisi Opencartille apua? Toivottavasti löydät jatkajan sillä muutoin ollaan pulassa!

Vaikka jonkilaista apua on saatavilla myös englanninkieliseltä Opencart foorumilta, niin tämä kuvastaa, että olisi tarpeen olla joku 'paikallinen' henkilö, johon voi nopeasti ottaa yhteyttä, jos jossakin verkkokaupassa tulee toimivuus-ongelmia.

Metabolix [07.01.2022 21:12:59]

#

pistemies kirjoitti:

saisi ostohintaa vastaan vapaasti myydä ohjelmiani omana työnään jne.

Lähdet oletuksesta, että ostajan edes kannattaisi tehdä niin.

Jos kerran asiakkailla on niin pakottava tarve saada apua, ei heitä varmaan kiinnosta, mitä nimiä readme-tiedostoissa lukee. Parempi vain, ettei tule väärinkäsityksiä, kuka on ollut vastuussa mistäkin koodin osista.

Käytännössä jatkaja olisi jossain määrin sidottu sinun hintatasoosi, tai muuten asiakkaat voivat helposti valita halvemman PHP-konsultin (koska GPL). Eli pystytkö esittämään jotain lukuja, millaisia tuntimääriä ja tuntihintoja tms. tuosta voisi ajatella saavansa?

pistemies [08.01.2022 12:16:51]

#

Metabolix kirjoitti:

Lähdet oletuksesta, että ostajan edes kannattaisi tehdä niin.

Kannattavuus ei tässä ole päällimmäinen asia, jota olen ajatellut.
Päälimmäisenä ajatuksena palvelun tarjoaminen suomalaisille Opencart verkkokaupoille jatkossakin. Niin että se palvelu ei täysin poistuisi minun mukana.

Metabolix kirjoitti:

Käytännössä jatkaja olisi jossain määrin sidottu sinun hintatasoosi

Tämä mielikuva saattaisi syntyä. Mutta koska jatkaja pyörittää ihan omaa yritystään, niin hänellä on täysi oikeus nostaa hintatasoa. Se olisi myös realististista, koska ohjelmien tarjoaminen on palvelu eikä mikään rahabisnes.

Metabolix kirjoitti:

tai muuten asiakkaat voivat helposti valita halvemman PHP-konsultin (koska GPL).

Tästä tuskin on kovin suurta vaaraa. Tällä hetkellä ei näytä olevan suomalaisten Opencart verkkokauppojen tarpeisiin suunnattuja palveluja saatavilla useammilta PHP-konsulteilta.
Eri asia on laajennukset, jotka ei ole suunnattu ainoastaan suomalisten käyttöön. Niissä voi suunnitella laajennuksia, joita kukaan muu ei ole vielä tehnyt ;)

muuskanuikku [08.01.2022 13:51:14]

#

AP:lla on nyt jokin virhekäsitys, että asiakkaat erikseen vaatisivat tai eivät osaa vaatia OpenCart-alustaa, kun ovat avaamassa verkkokauppaa. Todennäköisesti bisneksesi on jäänyt pieneksi, koska et ole hallinnut markkinointia ja siksi olet jäänyt ilman merkittävää asiakasvirtaa.

Se on totta, että usein vanhat asiakkaat roikkuvat huonossakin tuotteessa / palvelussa kiinni, koska vaihtaminen olisi liian työlästä ja koska vaihtamisen hyötyjä ei välttämättä osata arvioida oikein. Loppuviimein nämäkin käyttäjät kyllä löytävät oven, jos palvelun taso ei yllä riittävälle tasolle.

muuskanuikku [08.01.2022 13:53:34]

#

Lisensoinnista vielä sen verran, että yleisesti ajatellaan niin, että jos GPL:n alaista koodia käytetään keskitetyssä verkkopalvelussa ja kyseinen palvelu hostataan palveluntarjoajan palvelimella, niin asiakkailla ei ole GPL:n ns. suojaa eli he eivät voi vaatia sovelluksen lähdekoodia esille. Vaan jos sovellus hostataan asiakkaan omalta palvelimelta (eli sovellus toimitetaan asiakkaalle), niin silloin GPL:n ehtojen mukaan sinun on tarjottava heille myös muokkaamaton lähdekoodi koko sovelluksesta.

pistemies [08.01.2022 17:00:19]

#

muuskanuikku kirjoitti:

AP:lla on nyt jokin virhekäsitys, että asiakkaat erikseen vaatisivat tai eivät osaa vaatia OpenCart-alustaa, kun ovat avaamassa verkkokauppaa.

Jos arvioini ei mene täysin poskelleen, yrität lukea minun ajatuksiani.

Voi olla hyvinkin mahdollista, että kenenkään foorumille kirjoittajan ei kannata yrittää rivien välistä lukea toisten ajatuksia, joita ei ole suoraan kerrottu tekstissä, koska yleensä siinä epäonnistuu.

Metabolix [08.01.2022 17:22:13]

#

pistemies kirjoitti:

Kannattavuus ei tässä ole päällimmäinen asia, jota olen ajatellut.

Nyt en ymmärrä. Voisitko selittää, miksi jonkun kannattaisi ostaa sinulta liiketoiminta, jos se ei ole edes kannattavaa?

pistemies kirjoitti:

en voi lopettaa ihan seinään

Eihän sen pitäisi olla mitenkään sinun päänsärkysi, mitä asiakkaille tapahtuu, kun lopetat.

pistemies kirjoitti:

Metabolix kirjoitti:

tai muuten asiakkaat voivat helposti valita halvemman PHP-konsultin (koska GPL).

Tästä tuskin on kovin suurta vaaraa. Tällä hetkellä ei näytä olevan suomalaisten Opencart verkkokauppojen tarpeisiin suunnattuja palveluja saatavilla useammilta PHP-konsulteilta.

Tai ehkä yleiskoodarit eivät vain mainosta asiaa. Varmaan myös OpenCart-ohjelmointia on saatavilla, jos hinnasta sovitaan.

Meinaatko, että jos vaikka alkaisin myydä OpenCart-konsultaatiota hintaan 300 €/h (ja luonnollisesti alkuun voi kulua reilummin aikaa, kun OpenCart ei ole ennestään tuttu), silti ei olisi suurta vaaraa, että asiakkaat hankkivat palvelun muualta tai vaihtavat koko verkkokauppaa?

Kuulostaa siinä tapauksessa hyvältä bisnekseltä, laitan tuota varten firman pystyyn saman tien.

pistemies [08.01.2022 18:00:07]

#

Metabolix kirjoitti:

pistemies kirjoitti:

Kannattavuus ei tässä ole päällimmäinen asia, jota olen ajatellut.

Nyt en ymmärrä. Voisitko selittää, miksi jonkun kannattaisi ostaa sinulta liiketoiminta, jos se ei ole edes kannattavaa?

Tuolla tarkoitan sitä, että homma yksinään ei riitä riittävään 'kuukausipalkkaan' (liittyen ainoastaan Opencart-verkkokauppaan).
Minulla tämä on ollut yrityksen sivutulo muun työn ohessa.

Kannattavaa se on siinä mielessä, että tähän liittyvän ohjelmontipalvelun tulot on suuremmat kuin siihen hommaan käytetyt menot.

qeijo [09.01.2022 22:53:47]

#

Vittua tätä jankkaamista. Älkää ostako jos ei nappaa ja on typerää. Helvetin pikkumaista porukkaa; ylläpito jaksaa viisastella vuodesta toiseen. Tämäkin viesti poistetaan varmaan kun ei ego kestä kritiikkiä.

qeijo [09.01.2022 22:59:42]

#

Metabolix, kai sinä tiedät että käytöksesi voi johtaa siihen ettei kukaan ”ei optimaalinen yksilö” uskalla kirjoittaa tänne foorumille? Yleensä kaikki postaukset kritisoidaan ja kerrotaan porukalla miksi kirjoittaja on väärässä.

Metabolix [09.01.2022 23:06:51]

#

Hienoa, qeijo, että toit tämän arvokkaan näkökulman keskusteluun. Jos vaikka yrittäisit keksiä itse jotain järkevää asiaa sitten ja näyttäisit mallia siinä käytöksessä.

qeijo [09.01.2022 23:10:04]

#

Eikö näkökulmani ollut arvokas ja järkevä? Vai oliko kenties vain väärä näkökulma? Mitä mallia sinä edustat?

muuskanuikku [11.01.2022 05:06:30]

#

Metabolix kirjoitti:

pistemies kirjoitti:

en voi lopettaa ihan seinään

Eihän sen pitäisi olla mitenkään sinun päänsärkysi, mitä asiakkaille tapahtuu, kun lopetat.

Olet ilmeisesti vieläkin jumissa jossain laitoksella ja pois tuottavasta työelämästä? Totta kai se on yrittäjän ongelma, mitä asiakkaille tapahtuu, jos firma vain laittaa ovet säppiin. Palvelusopimuksia ei välttämättä voi edes irtisanoa tuosta vain.

Tässä tapauksessa osaa asiakkaista on kuitenkin informoitu asianmukaisesti. Sillä vaan on se ikävä jatkoseuraamus, että osa asiakkaista voi vaihtaa tuotteesta pois vaikka firmalle löytyisi jatkaja myöhemmin. Liiketoiminnan jatkamisen idea siis romutetaan sillä, ettei firmalle yritetty löytää uutta tekijää riittävän aikaisin.

Metabolix [11.01.2022 09:08:35]

#

muuskanuikku kirjoitti:

Palvelusopimuksia ei välttämättä voi edes irtisanoa tuosta vain.

Siinä olet varmasti oikeassa. Tässä on kaupattu oikeuksia pariin moduuliin ja mahdollisuuksia tarjota palveluita vanhoille asiakkaille ja jopa mahdollisuus hinnoitella työt vapaasti. Jos noilla tiedoilla on sittenkin myynnissä jokin jatkoa sitova palvelusopimus, on kyllä melkoinen huijaus. Tai jos sitovat palvelusopimukset on tehty mutta eivät ole osana kauppaa, niin tuskin sekään tällä kaupalla ratkeaa.

groovyb [11.01.2022 12:19:02]

#

Sopimukset on yrityksen, ei liiketoiminnan osan kanssa. Joten vaikka firma myisi osan liiketoimintaansa, ei ne sopimukset yrittäjän yksipuolisella ilmoituksella mihinkään siirry.

Grez [11.01.2022 12:47:30]

#

Paitsi tietysti jos sopimusehdoissa on erikseen määritelty mahdollisuus siirtää sopimus yksipuolisella ilmoituksella.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta