Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Ohjelmointikysymykset: Sähköposti Python imap/pop

Lipton_green [13.11.2021 14:17:55]

#

Hei, vielä palasin aiheeseen, mutta hieman eri syystä kuin aiemmin.

Minulla on yhdessä omassa sähköpostissani IMAP saapuvassa postissa ja silloinhan aina hakiessani sähköpostia pitäisi viestin kadota palvelimelta.
Minulla on myös toinen tili missä POP ja sieltähän sen ei pitäisi kadota.

Valitsin ohjelmaan IMAPin ihan syystä, mutta jostain syystä ohjelma hakee aina uudestaan kaikki sähköpostit palvelimelta, miksi se ei poista niitä??

Siis se ohjelma mistä olen värkännyt omani on osoitteessa:

https://www.thepythoncode.com/article/reading-emails-in-python

import imaplib
import email
from email.header import decode_header
import webbrowser
import os

# account credentials
username = "youremailaddress@provider.com"
password = "yourpassword"

def clean(text):
    # clean text for creating a folder
    return "".join(c if c.isalnum() else "_" for c in text)
# create an IMAP4 class with SSL
imap = imaplib.IMAP4_SSL("imap.gmail.com")
# authenticate
imap.login(username, password)
status, messages = imap.select("INBOX")
# number of top emails to fetch
N = 3
# total number of emails
messages = int(messages[0])

Metabolix [13.11.2021 16:06:06]

#

Asia on päinvastoin, eli POP3 poistaa viestit ja IMAP ei poista. Jälkimmäinen on myös siinä mielessä nykyaikaisempi tapa, että nettiin pääsee ”aina” ja samaa sähköpostitiliä voi käyttää huoletta usealla eri laitteella.

Lipton_green [13.11.2021 20:20:28]

#

Kiitos tästäkin tiedosta. Voiko tämän ongelman korjata vain tätä riviä muuttamalla?

imap = imaplib.IMAP4_SSL("imap.gmail.com")

Siis jotenkin...??? imap = pop3lib.POP_SSL("pop3.gmail.com")

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta