Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Koodit: QB64 ääkkösmuunnin

terrist [17.07.2021 09:59:04]

#

QB64:n uusimmissa versioissa editorissa ääkkösiä ei saa näkymään mitenkään, mikä on ärsyttävää. Aihetta on käsitelty täällä aiemminkin, mutta keskustelu oli vanhentunut niin postaan tämän uutena vinkkinä.
Omiin ohjelmiin ääkköset saa toki tulostumaan ruudulle, mutta merkkikoodi pitää muuttaa manuaalisesti vaikka näin:

_Title "Kirjoita tekstia, esc lopettaa"
Color 15, 1
Do
    merkki$ = Input$(1)
    If merkki$ = Chr$(27) Then End
    Muunna merkki$
    Print merkki$;
Loop
Sub Muunna (merkki$)
    Select Case merkki$
        Case Chr$(197): merkki$ = Chr$(143)
        Case Chr$(229): merkki$ = Chr$(134)
        Case Chr$(214): merkki$ = Chr$(153)
        Case Chr$(246): merkki$ = Chr$(148)
        Case Chr$(196): merkki$ = Chr$(142)
        Case Chr$(228): merkki$ = Chr$(132)
    End Select
End Sub

Metabolix [17.07.2021 10:58:34]

#

Onko siis oikeasti niin, että Input palauttaa Windows-1252-enkoodattua mutta tulostus vaatii CP850-enkoodattua tekstiä? Tuo nyt ainakin olisi selvä bugi. Miten QB64 reagoi, jos ennakoivasti vaihtaa komentorivin enkoodausta komennolla chcp 1252?

terrist [17.07.2021 13:00:46]

#

Ei reagoi mitenkään. Bugilta vaikuttaa, laitan sähköpostia contact@qb64.org
Ihan ymmärrettävää etteivät ihan kaikkea tekijät kerenneet testaamaan, varmaan palautteen perusteella enimmäkseen bugeja korjaillaan. EDIT: Laitoin mailin

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta