Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Nettisivujen teko: Python 3 webhotelliin tai käännös PHP:ksi

Sivun loppuun

Jere Sumell [08.05.2021 18:10:21]

#

Onko kellään tiedossa jotain ohjelmointikielellä toiselle kääntäjää (transpiler) kielestä python -> php.

Olen ohjelmoimassa Flaskilla web-sovellusta, joka hyodyntää erästä verkon avointa Apia, ja python Flask -koodin lisäksi käyttoliittymä on ohjelmoitu HTML5, CSS3, JavaScript .HTML -tiedostoina ja ulkoisina JS -tiedostoina ja sivuston ulkoasu on ulkoisessa .CSS tiedostossa, mutta pythonin Flask on päätyokalu.

Ajattelin, kun saan ohjelman valmiiksi, haluaisin julkaista sen verkossa, mutta verkkoisäntäni ei tue python3:sta, mutta uudempi php loytyy, joten pitäisi saada python koodi käännettyä pythonista php:ksi.

Ylipäätään, minkälaisia kokemuksia noista transpilereistä ja miltä lähdekieleltä mille kohdekielelle täällä palstalaisilla on. Varmaan jo vuonna 2021 loytyy useaan lähtoon kielelle kuin kielelle.

Grez [08.05.2021 19:49:52]

#

Sinänsä kieleltä toiselle muuttaminen ei yleensä ole kovin vaikeaa, mutta sen sijaan ohjelmointiympäristöön sisältyvät ja siihen asennettavissa olevat kirjastot ja frameworkit ei välttämättä ole sellaisenaan tarjolla toiselle kielelle. Eli mitään kovin monimutkaista tuskin saa käännettyä tuon kieliparin välillä kovinkaan toimivasti.

Uskon, että säästät hermoja vaihtamalla Pythonia tukevaan hostiin.

Jere Sumell [08.05.2021 20:04:34]

#

Kiitos vastauksesta!

Tiedätkö Grez, onko kotimaisilla markkinoilla verkkoisäntää, jolla sijaitsee palvelimet Suomessa, mikä tukee Python3:sta ja Flaskia.

Tietenkin Google Cloud, Amazonin AWS ja Microsoftin Azure tarjoaisi nuo, jos olisi valmis maksamaan.

Itse olen nyt 7-8 vuotta ollut tyytyväinen Suomen Hostingpalvelu Oy:n asiakas yhtäjaksoisesti, ja heillä ei ole oikein Pythonille hyvää tukea, se on ensimmäinen haittapuoli, johon törmäsin, mielellään valitsisin Suomalaisen verkkoisännän.

Onko sulla jotain hinta-arviota noista Googlen, Amazonin tai Microsoftin palveluista, jos siellä pyörivässä palvelussa on esimerkiksi liikenteen osalta 500-1000 kävijää kuussa, kaupallinen sivusto, eli jotain mainosverkostoja myös, niistä tulee liikennettä lisää ja tekniikat, joita tilaisi pilvialustalle olisi SQL, Python Flask, HTML5,CSS3,JavaScript

Grez [08.05.2021 21:08:50]

#

Valitettavasti en osaa suositella mitään kun ei ole kokemusta Pythonin käytöstä web hotelleissa.

Kummasti kuitenkin mainitsemasi firman pakettin vertailusivulla jokaisessa paketissa halvimmasta alkaen on listattu Python -tuki.

Toistaalta heidän ohjeista ei löydy mitään hakusanalla Python, että ehkä se tuki tosiaan on vähän heikkoa.

Jos ei tosiaan ole tukea niin tuntuu hassulta olla tyytyväinen tuotteeseen, joka ei riitä tarpeeseen.

Jere Sumell [08.05.2021 21:37:59]

#

No kaikki tiketit, mitä olen tekniseen tukeen asiakaspalveluun tuonne verkkoisännälleni pistänyt, niin on saatu ratkaistua nyt tähän asti. Siis Python versio on jotain 2.0 alkupäätä, kun ajattelin tuon kotisivuillani olleen palindromikoneeni ensin Pythonilla ohjelmoida, ja sitten kun python3:lla tein sitä, niin ei riittänyt mielenkiintoa vanhemmalla versiolla lähteä ohjelmoimaan, katsoin sitä, mutta tuotti tietokantaan viennissä ongelmia, johon en löytänyt hakukoneella ratkaisua, kun etsisin.

Katsoin, että Louhista saa aika edullisesti tuon aloittelijapaketin, joskin SSL-tuki löytyy vasta muistaakseni tuosta peruspaketista, joka maksaa 5,90 kuussa.

Varmaan kysyn tuolta Louhista, mitä Python -versiota siellä on palvelimella ajossa, ja jos se on kolmonen, niin harkisten yksityishenkilönä mainosvapaan projektin julkaisemista sitten, kun se on valmis. Vielä en paljasta, mistä on kyse. Tämä Python Flask on nyt kun tuli idea vasta tänään siihen, niin uusi, niin siitä syystä nyt kyselin muita vaihtoehtoja verkkoisännäksi.

Tuolla Louhissa näyttäisi maksavan varmuuskopion palautus aika paljon, kun Suomen Hostingpalvelulla olen kerran palauttanut WP-sivuni pari kolme vuotta sitten, niin se oli maksuton. Sittemmin ei ole ollut tarvetta palauttaa.

Tämä uusi projektini ei liity mitenkään WordPressin -ympärille.

Metabolix [08.05.2021 22:27:13]

#

Jere Sumell kirjoitti:

Python versio on jotain 2.0 alkupäätä,

Yleisesti ottaen (suomalaisilla) webhotelleilla tuntuu olevan vaikeuksia päivittää joko ohjelmistoja tai omia sivujaan. Esimerkiksi Louhi mainostaa vieläkin, että PHP 7 on webhotelleihin ”valittavissa” ja tarjoaa ”uusia ominaisuuksia”, kun PHP 7 on kuitenkin julkaistu jo vuonna 2015 ja sitä edeltävän version tuki päättyi vuonna 2018. Ehkä taustalla on ajatus, että ei kannata päivittää toimivaa, etteivät vanhojen asiakkaiden vanhat sivut hajoa. Enemmistö asiakkaista on tyytyväisiä, kunhan jokin WP tai vastaava toimii, eikä tekniikka kiinnosta sen enempää. Tietoturva-aukkoja on odotettavissa, jos yhä PHP 5 pyörii.

Jere Sumell [08.05.2021 22:42:41]

#

Metabolix kirjoitti:

Jere Sumell kirjoitti:

Python versio on jotain 2.0 alkupäätä,

Tietoturva-aukkoja on odotettavissa, jos yhä PHP 5 pyörii.

No joo, hyvä kun tuli puheeksi ja esille.

Juuri tänään käytin viideltä aloitin, niin tuohon WordPress -teemaan liittyen selailua taas netistä, kun marraskuussa palautin WP-aiheisen mitään lisäarvoa tuomattoman opinnäytetyötutkielmani Turun AMK:n kirjastoon marraskuussa 2016, ja joulukuussa 2017 julkaistussa WP-versiossa on tuo WP REST API, ja defaulttina on tuo WP-sivuston JSON-data julkista. Tosin ei se nyt valkohattu-turvallisuusnäkökulmasta varmaan niin kauheaa ole, kun pitää WordPressin version uusimpana versiona päivitettynä, joskin siitäkin löytynyt aukkoja, mutta uusissa päivityksissä niitä on varmaan paikattu.

Katsoin tänään Google -hakutermillä "Hello World wp-admin site:.fi" niin melkein 11 000 hakutulosta listasi, en nyt jaksa kirjoittaa tästä enempää, kirjoitin yrityksen näkökulmasta yrityskuvan ylläpitämiseen ja luottamuksen luonnin suhteen asiakaskuntaan Ubuntu Suomen Keskustelupalstalle avauksen "Yleinen keskustelu". Suora linkki keskusteluun on tässä

Grez [08.05.2021 22:49:19]

#

Mitä nyt itse tuosta hakutuloksesta muutamaa sivua katsoin, niin näytti että niissä ei ollut blogi edes käytössä. Eli tuolleen hakukoneella kyllä löytyy, mutta jos satunnainen käyttäjä tulee sivuille, niin siellä ei ole edes linkkiä blogiin. Helppo arvata, että jos blogipostaukset ei näy, niin ei välttämättä muista poistaa sitä demopostausta.

Vaikea nähdä mitä haittaa tuosta olisi "yrityskuvalle". Tai ehkä ymmärsin jotain väärin?

neosofta [09.05.2021 09:02:29]

#

Ehkäpä joku näistä, mikäli sijainti Suomessa ei ole pääpointti.
Testaa tätä scriptiä ja vertaa: (jäljelle jäävän käsityön määrä * [vit*tus])2 = kannattavuus.

Jere Sumell [09.05.2021 18:29:10]

#

Grez kirjoitti:

Vaikea nähdä mitä haittaa tuosta olisi "yrityskuvalle". Tai ehkä ymmärsin jotain väärin?

No joo, ei se ainakaan koko yritykseen asiakkaan luottamussuhdetta varmaan tuhoa, jos on jäänyt poistamatta tuo "Hello World", jonka WP asennuksen jälkeen sinne luo automaattisesti. Moni ei varmaan edes löydä sitä, tai osaa etsiä, jos ei ole niinkään teknis-orientoituneesta toiminnasta kiinnostunut.

Ymmärsit varmaan täysin oikein tuon yrityskuva ajatuksen, ei se ole mitenkään monimutkainen.

Varmaan suurempi haitta saattaa koitua vanhentuneista vielä käytössä olevista WP-asennuksista, ja mitä katsoin pari sivustoa tuosta WPScanilla läpi, niin ei ole asennettu mitään liitännäisiä, ja esimerkiksi kirjautumissivukin on vielä oletuspaikassa asennuksen jäljiltä, ja sitten tosiaan, vaikka se olisikin siellä, niin ei olla rajoitettu kirjautumisten lukumääräyrityskertoja pienemmäksi, niin jossain kohtaa voi se aiheutua ongelmaksi.

Katsoin nyt omatkin sivuni WPScanilla läpi, ja tuli ainostaan "403 Forbidden" -ulostulona.

The Alchemist [10.05.2021 04:13:39]

#

Itse en roikkuisi missään web-hotellissa, jossa omien softien toimivuus on täysin palveluntarjoajan mielenjohteiden armoilla. Niistä joutuu usein maksamaan järjettömiä summiakin vaikka ainoa lisäpalvelu on että voi valittaa aspaan.

Kunnollisia virtuaalipalvelimia saa noin viidellä eurolla kuussa ja ylläpito on yhtä helppoa kuin oman Linux-koneenkin.

Jere Sumell [10.05.2021 07:53:47]

#

The Alchemist kirjoitti:

Kunnollisia virtuaalipalvelimia saa noin viidellä eurolla kuussa ja ylläpito on yhtä helppoa kuin oman Linux-koneenkin.

Tosiaan, virtuaalipalvelimet, ja cloud computing on tätä päivää ehkä enemmän perinteisen webhotellin sijaan, ainakin olisi omissa käsissä tuo käytettävien versioiden hallinta.

Katsoin Googlesta "Virtuaalipalvlein Suomesta", niin tarjoajia on paljon, niin olisiko mitään kokemusta hyvästä ja luotettavasta kotimaisesta palveluntarjoajasta, missä esim itse olet virtuaalipalvelin-asiakas, "Alchemist".

Tuohonhan riittää, kun hankkii domain parking -osoitteen ja liittää sen ohjaamaan liikenteen tuohon virtuaalipalvelimen julkiseen osoitteeseen, missä oma ohjelmoitu palvelun julkinen puoli sijaitsee, niin voisin pistää mietintämyssyyn.

pitäisi vain saada suositus jostain luotettavasta kotimaisesta vp -palveluntarjoajasta huomioiden hinta/laatu -suhde. Hintataso maksimissaan 10 euroa kuussa, mitä nykyiselläänkin maksan verkkoisännästäni.

_Pete_ [10.05.2021 08:48:27]

#

Jere Sumell kirjoitti:

(10.05.2021 07:53:47): ”– –” Tosiaan, virtu­aa­li­pal­ve­limet, ja cloud...

Itellä käytössä jo useatta vuotta Hezner Suomen konesalissa toimiva linuxi:

https://www.hetzner.com/cloud

Toiminut ilman ongelmia kuin kuuluista junan vessa. Voi aloittaa tuolla halvimmalla ja jos se ei oikeasti riitä niin siiten kasvattaa lähes lennosta stepeissä järeämmäksi.

Heznerissä ajossa pari ubuntu 20.04* serveriä.

Jere Sumell [13.05.2021 21:00:31]

#

Kiitti Pete vinkistä! Tuo Hetzner vaikuttaa ihan asialliselta palvelulta, ja vielä kaipaamaani kotimaisuutta, kun Helsinki sijaintia Suomessa konesalilla Saksan lisäksi. Molemmat Schengen maita, ja EU-kauppa-auleella.

Miten yleistä muuten tuollainen on, että ohjelmistoyritys ylläpitää asiakkaalleen valmsitamaa ohjelmistoa virtuaalipalvelimella, ja laskuttaa asiakastaan sen ylläpidosta.

Tuli kysymys mieleen, kun olen jutellut erään tutun kanssa hieman pohjustavasti, kun hänellä on pieni kuljetusyritys, ja hän kysyi minulta tuollaisen jonkinlaisen simppelin kuljetusvarausjärjestelmän valmistamisesta, voisinko tehdä sen. Kyllä melkein jonkinlaisen voisinkin ohjelmoida Python/Flask/Jinja2/SQL-verkkopohjaisen applikaation.

Melkein siinä kohtaa, kun saan nimen myyntisopimukseen, niin osakeyhtiö pystyyn "Ohjelmien suunnittelu ja valmistaminen" toimialana nollan euron alkupääomalla, tai pienellä alkupääomalla, jollen ota etukäteismaksua ja -tilaa aluksi tuota virtuaalipalvelinta yksityishenkilönä. Siinä voi olla enemmänkin veksaalmista, että sen saa siirrettyä yrityksen nimiin, niin jos sitten alusta lähtien on yrityksen menoeränä tuo virtuaalipalvelinkustannus.

Kyllähän yhdellä prosessorilla varustetussa parin gigan rammilla varmaan pystyy vähän enemmänkin eri asiakkaiden ohjelmistoja ylläpitämään, jos liikennevaatimukset eivät ole mitenkään merkittävän suuret.

IT-tradenomi-miesnäkökulmasta melkein ohjelmistoyritys yksi kannattavamman oloisista yritysideoista, ainakin potentiaalia on paljon, kun käytännössä ohjelman valmistus parhaimmillaan ei maksa mitään. Miesnäkökulmasta kun poissulkee naisten perinteiset toimialat, noista naisten perustamista yrityksistä vähän huonoja kokemuksia, sen verran nähnyt niitä.

Grez [14.05.2021 08:20:15]

#

Jere Sumell kirjoitti:

Miten yleistä muuten tuollainen on, että ohjelmistoyritys ylläpitää asiakkaalleen valmsitamaa ohjelmistoa virtuaalipalvelimella, ja laskuttaa asiakastaan sen ylläpidosta.

Väittäisin että hyvin yleistä.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta