Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Kuinka kotisivut siirretään Githubiin

Jaska [30.04.2020 16:59:47]

#

Haluaisin tehdä kotisivut nettiin. Tein kotikoneelleni hakemiston /home/jaakko/Desktop/Kotisivu/Jaakko, jossa on tiedostoja ja kansioita. Miten siirrän kaiken tuossa kansiossa ja alikansioissa olevat tiedostot Github Pagesiin, kun kotisivujen tila on Githubissa nimellä JaakkoJSeppala / jaakkojseppala.github.io ?

Yritin seuraavaa:

(base) jaakko@jaakko-Lenovo-IdeaPad-L340-17IWL:~/Desktop/Kotisivu/Jaakko$ git add --all
(base) jaakko@jaakko-Lenovo-IdeaPad-L340-17IWL:~/Desktop/Kotisivu/Jaakko$ git commit -m "Initial commit"
[master 349d9d3] Initial commit
 2 files changed, 1 insertion(+), 1 deletion(-)
 create mode 100644 assets/css/.Rhistory
(base) jaakko@jaakko-Lenovo-IdeaPad-L340-17IWL:~/Desktop/Kotisivu/Jaakko$ git push -u origin master
remote: Not Found
fatal: repository 'https://github.com/JaakkoJSeppala/' not found
(base) jaakko@jaakko-Lenovo-IdeaPad-L340-17IWL:~/Desktop/Kotisivu/Jaakko$

vesikuusi [30.04.2020 20:48:12]

#

https://github.com/JaakkoJSeppala/ ei ainakaan ole mikään repo eli vaikuttaa siltä että olet konffannut remoten väärin lokaalirepoosi. Seurasitko todella ohjeita ja ajoit oheisen komennon?

git clone https://github.com/JaakkoJSeppala/jaakkojseppala.github.io

tai

git clone https://github.com/JaakkoJSeppala/jaakkojseppala.github.io.git

En nyt ole varma kumpi noista on oikein.

Jaska [30.04.2020 21:10:49]

#

Ei nuo auttaneet. Jotenkin lokaalilla koneella ja githubissa on jotenkin eri versiot sivuista.

vesikuusi [01.05.2020 22:32:41]

#

En sitten tiedä. Tässä nyt kuitenkin itse testaamani komennot ja niiden tulosteet, jospa niistä olisi hyötyä. Kaikki näyttää olevan OK, toki minulla ei ole kirjoitusoikeutta repoosi joten jätin homman siihen.

$ git clone https://github.com/JaakkoJSeppala/jaakkojseppala.github.io.git
Cloning into 'jaakkojseppala.github.io'...
remote: Enumerating objects: 49, done.
remote: Counting objects: 100% (49/49), done.
remote: Compressing objects: 100% (39/39), done.
remote: Total 49 (delta 13), reused 0 (delta 0), pack-reused 0
Unpacking objects: 100% (49/49), done.
$ cd jaakkojseppala.github.io/
$ git remote -v
origin	https://github.com/JaakkoJSeppala/jaakkojseppala.github.io.git (fetch)
origin	https://github.com/JaakkoJSeppala/jaakkojseppala.github.io.git (push)
$ ls -l
total 344
-rw-r--r-- 1 [käyttäjä] [käyttäjä]   1738 touko  1 21:26 apple-touch-icon.png
drwxr-xr-x 3 [käyttäjä] [käyttäjä]   4096 touko  1 21:26 assets
-rw-r--r-- 1 [käyttäjä] [käyttäjä]   1341 touko  1 21:26 contact.php
-rw-r--r-- 1 [käyttäjä] [käyttäjä]    491 touko  1 21:26 favicon.png
-rw-r--r-- 1 [käyttäjä] [käyttäjä] 188835 touko  1 21:26 footer-bg.jpg
-rw-r--r-- 1 [käyttäjä] [käyttäjä]  34810 touko  1 21:26 hero-bg.jpg
-rw-r--r-- 1 [käyttäjä] [käyttäjä]  16688 touko  1 21:26 index.html
-rw-r--r-- 1 [käyttäjä] [käyttäjä]   4850 touko  1 21:26 main.js
-rw-r--r-- 1 [käyttäjä] [käyttäjä]  49138 touko  1 21:26 me.jpg
-rw-r--r-- 1 [käyttäjä] [käyttäjä]     20 touko  1 21:26 README.md
-rw-r--r-- 1 [käyttäjä] [käyttäjä]  21687 touko  1 21:26 style.css
$ nano style.css # muokkasin tiedostoa
$ git add !$
git add style.css
$ git commit -m "test"
[master 60ae8e6] test
 1 file changed, 1181 insertions(+), 1179 deletions(-)
$ git push
Username for 'https://github.com':

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta