Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Kahden tietokannan asentaminen samalle palvelimelle?

walkout_ [19.04.2020 12:28:54]

#

Voniko asentaa samalle palvelimelle kaksi tietokantaa? Esim. MySQL ja PostgreSQL?

Osaan kyllä asentaa ne oikein niin, että ne toimii päällekkäin mutta kysymys varsinaisesti on se, että riitääkö palvelimeni vääntömomentti jos palvelimella on 4 -ytiminen prosessori ja 8 Gt -muistia? Ettei vain tulisi sivustojeni toimivuuden hidastumisia ja pahimmassa tapaksessa koko palvelimen kaatumista mm. RAM:n loppumiseen?

Minula on samalla palveliemella 4 Java -pohjaista sovellusta ja useita php-pohjaisia sovelluksia. Valitettava totuus on se että kaikki sovellukseni joita palvelimella on eivät ole tietokantariippumattomia.

peran [19.04.2020 13:53:35]

#

Tuskimpa, ellei sitten ole joitain Tera-tavujen kokoisia kantoja. Muutaman Gigan kannoissa tuskin mitään merkittävämpää pullonkaulaa syntyy.

Toki riippuu myös vaatimuksistasi, eli kuinka nopeasti SQL-serverien tulee vastata kyselyyn.

walkout_ [19.04.2020 14:52:10]

#

On joskus ollut palvelun tarjoajan kanssa puhe siitä, että kahden tietokannan asentaminen tuotantoon yhtäaikaa aiheuttaa sen muistia alkaa mennä liika koneelta. Mutta siitä on jo niin kauan, että 8 Gt RAM:lla varustetut koneet olivat vielä sciensfiktinoia. Silloisella virtuaalipalvelimellani oli näet vain kovalevy tilaa 1 Gt ja muistia varmaan se 512 megaa :D

peran [19.04.2020 15:12:17]

#

Tuohon on tullut apuja Mooren lain perusteella.
Vaikka nyky tekniikan tahti on hivenen hiipunut, tekniikka kehittyy edelleen lähellä Mooren lain nopeutta.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Mooren_laki

walkout_ [19.04.2020 18:09:32]

#

Nyt olen asentanut MySQL:n PostgreSQL:n rinnalle.

https://devanswers.co/phpmyadmin-access-denied-for-user-root-localhost/

Mutta minulla on Ubuntu 18.04 LTS palvelimen käyttöjärjestelmänä. Ja siinä on uusin MySQL 5.7 joka ei anna ottaa root-yhteyttä phpMyAdminilla joten tein sinne erillisen root-käytäjän jotta phpMyAdminulla pääsee tietokantaan mutta nyt vielä tulee errori:

mysqli_real_connect(): (HY000/1045): Access denied for user 'phpmyadmin'@'localhost' (using password: YES)

Käyttäjän phpmyadmin luonti ei onnistunut asennnuksen yhtydessä, koska systeemi valitti jostain tietoturvajutusta, että sen takia ei onnistu.

Samoin kun vedin sql-dumpin vanhasta tietkannasta uuteen niin joudun ajamaan tämän käskyn komentorivillä, että salasanat toimi: mysql_upgrade

Mutta sain nyt korjattua loput ongelmat tällä ohjeella: https://stackoverflow.com/questions/46736319/phpmyadmin-error-mysqli-real-connect-hy000-1045-access-denied-for-user-p

walkout_ [25.04.2020 15:54:44]

#

Käynnistin nyt palvelimen uudestaan ja PostgreSQL ei kännisty samalla ja se pitää käydä erikseen laittamassa päälle komentorivillä. Missä vika?

walkout_ [25.04.2020 15:58:20]

#

Samoin sain nyt tämän ohjeen mukaan konfattua sähköpostin toimimaan PostgreSQL:n kanssa: https://www.howtoforge.com/virtual-users-and-domains-with-postfix-courier-mysql-and-squirrelmail-ubuntu-14.04-lts
Asia ei ollut helppo koska piti tehdä tietokantamuutoksia ja PostgreSQL:ssä salasanat pitää kryptata erilailla.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta